Juleljus


Så var det snart dags igen.. att tända juleljus i vintermörkret för att lysa upp våra hem.

Jag har aldrig ägt nån sjuarmad ljusstake, mycket beroende på att jag inte hittat nå´n jag verkligen tyckt om. Men kanske i år tänkte jag och klickade mig in på http://lampan.se för att se vad som erbjuds på denna näthandels-sida.  Döm om min förvåning när jag hittade denna retro-lampa och insåg att det faktiskt ligger en sån nerstoppad i julkistan på landet..  


Plötsligt är det bara att inse att både jag och lampan snart är antika och ta mig en funderare på om denna ljusstake kan passa vårt hem i sta'n. Eller om jag ska fortsätta leta för att se om jag hittar nå´t mer i min smak. Nu är det ju inte bara jag som bestämmer i familjen och misstänker att käre maken gärna önskar något mer (enligt honom) modernt. En hel del intressanta objekt flimmrade nog förbi som kunde tillfredställa oss båda innan jag fick syn på ovan och minnet gjorde att jag hamnade i bloggen istället.

Men hur som så längtar jag till landet och får nog ta en vända dit och rota i julkistan ;)”Det lyser i stilla gränder av tindrande ljus ikväll,
och tusende barnahänder håller ljusen mot himlapäll”

Alkohol och barn... och en stolt mor

För lite över 3 år sedan blev jag farmor till världens goaste, underbaraste och sötaste lilla ängel och ja jag vet, jag borde kanske skrivit det här redan då (men vid det tillfället låg bloggen liksom i träda) men nu fick jag i alla fall anledning att nämna det i samband med att jag lade ut ett recept på en Ouzodrink på min andra blogg och kom att tänka på förra julen.

Varken jag eller maken är några alkoholmissbrukare och efter att barnen fötts valde vi att avstå helt och hållet, allt för att vara ett gott exempel och hoppas på att uttrycket "barn gör inte som du säger utan som du gör" skulle vara sant. 


Nu blev det väl inte det till fullo för precis som många andra ungdomar festade dom till ordentligt både före och efter 18-årsdagen men men, dottern (moster till älsklingen ovan i bild) slog mig med häpnad när jag förra nyåret så gärna ville ha en genever till kalkonen och dukade fram nubbeglasen.  Glas och flaska åkte snabbt bort med orden "vi har barn i huset nu så ingen sprit här inte"  Och så var det nog ordat om det... och jag kände mej faktiskt så stolt att avsaknaden av genevern inte gjorde mej ett dugg.


Ordspråk från Finland

Det var längesen men lika kul som alltid


Ett hundra-årigt mönster och min älskade vännina fick mig att ta fram stickor och garn igen. Och resultatet blev denna underbara lilla mössa. Ett superenkelt mönster som om du bara har lite stick-kunskaper kan göra för den formar sig själv med hjälp av några indrag och tillagda maskor här och där. Vill du läsa mer om var du hittar mönstret så klicka dej in i min ateljé, där hittar du även mitt mönster på Hello Kitty

Och så fick jag så äntligen (tack vare mössa och väninna) gjort mej ett stickfodral. Ett sånt där UFO (UnFished Object) som bara svävat runt över huvudet.  Alla stickor och virknålar på plats... bara att plocka fram och välja när det drar i sticknerven. Vill du se resultatet så klicka på denna länk.

Och inte bara det... ett tyg från min ungdom ca 40 år gammalt som jag inte nänts slänga kom till användning även om det kändes lite svårt när jag väl skulle börja klippa i det. Men jag har ju hur mycket som helst då det var till min först lilla mini-etta där jag ville ha ett gammaldags romantiskt stuk och sydde duk, kuddar, överkast och lampskärm i samma med hellånga volanger på både duk och överkast. ~ Efter fyrtio år syns det på ens utsida hur man vårdat insidan ~
Ordspråk från Afrika-Swahili