Alkohol och barn... och en stolt mor

För lite över 3 år sedan blev jag farmor till världens goaste, underbaraste och sötaste lilla ängel och ja jag vet, jag borde kanske skrivit det här redan då (men vid det tillfället låg bloggen liksom i träda) men nu fick jag i alla fall anledning att nämna det i samband med att jag lade ut ett recept på en Ouzodrink på min andra blogg och kom att tänka på förra julen.

Varken jag eller maken är några alkoholmissbrukare och efter att barnen fötts valde vi att avstå helt och hållet, allt för att vara ett gott exempel och hoppas på att uttrycket "barn gör inte som du säger utan som du gör" skulle vara sant. 


Nu blev det väl inte det till fullo för precis som många andra ungdomar festade dom till ordentligt både före och efter 18-årsdagen men men, dottern (moster till älsklingen ovan i bild) slog mig med häpnad när jag förra nyåret så gärna ville ett glas Genever till kalkonen och dukade fram nubbeglasen.  Glas och flaska åkte snabbt bort med orden "vi har barn i huset nu så ingen sprit här inte"  Och så var det nog ordat om det... och jag kände mej faktiskt så stolt att avsaknaden av Genevern inte gjorde mej ett dugg.


Ordspråk från Finland

1 kommentar: