Det var längesen men lika kul som alltid


Ett hundra-årigt mönster och min älskade vännina fick mig att ta fram stickor och garn igen. Och resultatet blev denna underbara lilla mössa. Ett superenkelt mönster som om du bara har lite stick-kunskaper kan göra för den formar sig själv med hjälp av några indrag och tillagda maskor här och där. Vill du läsa mer om var du hittar mönstret så klicka dej in i min ateljé, där hittar du även mitt mönster på Hello Kitty

Och så fick jag så äntligen (tack vare mössa och väninna) gjort mej ett stickfodral. Ett sånt där UFO (UnFished Object) som bara svävat runt över huvudet.  Alla stickor och virknålar på plats... bara att plocka fram och välja när det drar i sticknerven. Vill du se resultatet så klicka på denna länk.

Och inte bara det... ett tyg från min ungdom ca 40 år gammalt som jag inte nänts slänga kom till användning även om det kändes lite svårt när jag väl skulle börja klippa i det. Men jag har ju hur mycket som helst då det var till min först lilla mini-etta där jag ville ha ett gammaldags romantiskt stuk och sydde duk, kuddar, överkast och lampskärm i samma med hellånga volanger på både duk och överkast. ~ Efter fyrtio år syns det på ens utsida hur man vårdat insidan ~
Ordspråk från Afrika-Swahili

1 kommentar: