Glad över det lilla - en ny tvättsäck


Kanske är jag löjlig men jag mår ganska gott när jag lyckas åstadkomma något alldeles själv, att äntligen bli färdig med något länge planerat och för nästan ingen peng alls, den där känslan av tillfredställelse som är så skön.

Min gamla tvättsäck som jag designade och sydde för några år sen har varit rejält nersliten och ny behövdes göras eller införskaffas. 

Så hittade jag en massa tyg som jag hade liggandes och då var det ju bara att plocka fram symaskinen. Sagt och gjort, men så var det dags för ihopsnörningen... den slitna gjordes på den tiden då öljetter skulle sitta på allt, inklusive gardinlängder. Och dessa tvättsäckar var supersnygga med öljetter runt om för ihopsnörning.
Men öljetter är både dyra och faktiskt ganska komplicerade att sätta på och då kan jag ju lika gärna gå och köpa mej en tvättkorg eller påse istället. Fast då får jag ju inte den som jag vill ha med det praktiska bäranordningen och dess litenhet i ett duschrum med nästan ingen plats alls. 
Så jag valde att sy små hankar istället till ihopsnörningen, kunde ju iofs gjort en dragsko men detta blev snyggare enligt mej (och även maken) 

Vad som var ännu bättre var att jag upptäckte att tyget även räckte till att sy nya överdrag till 10 st köksstolar vilket jag haft som plan i många år men inte blivit gjort... men när ändå tyget fanns och maskinen stod frammme så, och allt detta för nästan noll kronor. En flaska klorin fick köpas för att bleka tyget vitt till stolarna men det var i princip det hela. Ja, jag är nöjd med mig själv :) 


~Man vet aldrig, när ett snöre kan komma till användning~
Källa: Nalle Puh

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar