Ny vrå i bloggen - Filmstudion


Efter att ha sett så många bra filmer på senaste tiden vill jag gärna dela med mej av dessa då och då så det fick bli en ny liten hörna som jag döper till "Filmstudion" i brist på mer fantasirikt.

Så varför inte börja med den som berörde mej mest, Thomas Vinterbergs "Jakten"  och herreminje vilken bra film! Mads Mikkelsen rollfigur Lucas bor och arbetar som förskollärare
i en liten dansk by där även hans bästa barndomsvän bor, Just som livet börjar arta sig med kärlek och vårdnadstvist, och där depressionen hängt i luften  kallar förskolechefen en dag in Lukas till kontoret och säger ”det har skett ett gränsöverskridande mellan ett barn och en vuxen” 

Mer skriver jag inte om handlingen men vill du veta mer finns en bra recension på DN som du hittar här

Istället skulle jag rekommendera dej att se filmen om du inte redan gjort det. Ett drama som hämtat ur verkliga livet... vad händer med gemenskap och förnuftiga handlingar när lögner, förtal och skvaller får husera fritt... när yrkespersoner totalt tappat greppet om sans och förnuft... Detta är en film till eftertanke ur många aspekter. Jag satt med en stor klump i magen hela tiden och lätt huvudvärk pga återhållen gråt, det fanns inte tid att gråta, spänningen var för stor hela filmen igenom.

En kollega som borde se filmen (enligt mej) sa att hon gillar inte Mads Mikkelsen (hennes vänner tycker han är en riktig Goding). Må så vara att inte Mikkelsen passar alla kvinnotycken men som skådespelare är han suverän och en film bör väl ses även om man inte tänder på huvudkaraktären... Vissa människor känner regnet
andra blir bara blöta
- BOB MARLEY -

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar