Skulle kanske inte slängt min pizza-slicer ;)


Men det gick ju faktiskt ganska bra med vanlig kniv också att skära till denna underbart goda LCHF-pasta. Inte trodde jag att detta skulle bli sååå gott och så nära pasta-smak som det gjorde och så enkelt och snabbt att tillaga.

för pasta till 2-3 personer tar du: 

4 ägg 
120g Philadelphiaost eller Cream Cheese 
½dl Fiberhusk  

och gör så här:

Vispa ägg fluffigt och vispa i osten. 
Häll i Fiberhusk och vispa in ordentligt.
Häll ut på en plåt med bakplåtspapper lägg ett bakplåtspapper över,  
kavla tunt ut till kanterna. 
Behåll det översta pappret på när du gräddar. 
In i ugnen på 150gr i 10 min.
Lägg papprena på bänken så det får svalna lite, 
dra bort båda och skär/klipp i tunna remsor.

Vill du inte äta allt på en gång så kan du frysa pastan eller ha den i kylskåpet 2-3 dagar

Denna goda pasta fick jag rekommenderad i den nystartade facebook-gruppen "lchf på vårt eget sätt" klicka här om du vill bli medlem


Oj, höll på att glömma berätta att avskräcks inte för det sega konstiga platta du får fram mellan bakplåtspappren... först trodde jag att det där skulle vara jätteäckligt men jag bedrog mej kraftigt efter att ha tillsatt lite grädde och grönmögelost uppvärmt i micron och satte mig till bords... det gav bara mersmak :)


~Det är roligare att prata med någon som inte använder långa, svåra ord, utan korta, lätta ord, som: 'Vad sägs om lite lunch?~

Nalle Phu



7 kommentarer:

  1. ibland har jag gjort plättar av Fiberhusk....

    SvaraRadera
  2. det gör jag med Hannele... supergott och enkelt när man blir sugen på pannkakor. Tror det var detta recept jag såg hos dej
    4 ägg
    1 dl vispgrädde
    2 tsk Fiberhusk.
    1 nypa salt

    SvaraRadera
  3. Skojsigt att du "snubblade" in hos mig :)
    Tack för receptet/Annmi

    SvaraRadera
  4. Hej!
    Tack för titten o kommentaren hos mig!
    Det där lät jättegott! Måste provas!
    Efter musslor i grädde o vin kan det behövas något lite nyttigare...

    Trevlig helg
    Kram Anncathrine

    SvaraRadera
  5. sv: tack så jättemycket för din kommentar:)

    SvaraRadera
  6. Ska man koka pastan som man gör med vanlig färsk pasta?

    SvaraRadera
  7. Hej Sussig, nej den är färdig när man tagit ur den ur ugnen men jag värmer den i micron ibland eller bara lägger den snabbt i kokande vatten för att värma den.

    SvaraRadera