Sushi på låtsas - LCHF variant


Åhhh, jag var så sugen på några nigiris men vad göra med riset som trots mindre kolhydrater i denna variant ändå skulle vara för mycket just nu.
Så jag tog mig en funderare på vad man skulle kunna hitta på för att tillfredställa detta sug. Resultatet ser du ovan, en slags zuchini-nigiris. Så här gjorde jag 9 munsbitar...

2 tsk risvinäger
1 medelstor skalad zucchini
1 bit färsk lax frusen över natten
lite färsk ingefära
1 bit riven pepparrot
kokoman soya
sesamfrö
salt

Skiva zucchinin på längden med en potatisskalare och koka mjuk med ca 1 tsk salt. Kyl av med kallt vatten och krama ur ordentligt. Blanda upp med risvinäger. 
Skär tunna, tunna skivor av laxen ca 10 stycken beroende på hur stor zucchini du använt.
Krama Zucchinin till lagom stora ovala bollar och rulla laxen runt. Strö på sesam. Servera med soya, riven pepparrot och tunna, tunna skivor ingefära.

Det här receptet kan ju utvecklas hur mycket som helst, välja annan fisk eller använda lite avocado eller sjögräs eller vad man nu tycker är gott när det gäller suschi... det här var bara ett första smakprov som blev riktigt lyckat. 



~OMAKASE~ 
som betyder ungefär att man förlitar sig på vad kocken har att erbjuda

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar