Jag mötte våren igår


Visst tänker du liksom jag på snödroppar som något ganska nordligt och svenskt? Men se igår lärde jag mig annat. I trädgårdföreningens utställning av just snödroppar fick jag lära att denna vårblomma kommer från medelhavsländerna och asien.

Dess vetenskapliga namn Galanthus betyder mjölkblomma och visst ser det ut som en mjölkdroppe innnan den slår ut. Och trots att iaf jag ser den som en självklar syn när vintern börjar dra sig tillbaka och doften av vår är i antågande är denna blomma faktiskt ganska sällsynt.

Nu längtar jag starkt efter att få se den i våra rabatter även om det var en njutning att få en förhandstitt tack vare utställaren Hannu vars okända vänner förärande henne med denna söta flodhäst som står där och "bara luktar på bommorna" och ser allmänt söt ut.

5 kommentarer:

 1. Fina bilder! Ska ta mig till Botaniska nån dag och spana vårtecken..

  SvaraRadera
 2. Hej Marlene.
  Ja snödroppen är så underbar den bär ju bud om våren varje år tillsammans med Vårlöken.Ja jag var in på Hannus sida såg han lagt ut mycket bilder där

  SvaraRadera
 3. Men Marlene, var håller du hus? Hoppas allt är bra med dig och att du bara njuter av sommaren!
  Kram!

  SvaraRadera
 4. till Eva: hej Eva kul att se dig, allt här är bra men tyvärr har jag nog fastnat i facebookträsket... har igentligen så mycket och samtidigt inget att blogga om, men ska väl ta och försöka komma igen. Det påtvinade arbetslivet tar mycket av tid och krafter. Fast bokbloggen håller jag igång... läsning är vilosamt :)

  SvaraRadera
 5. Fina bilder !

  www.matsf.se

  SvaraRadera