Ståltådsskulpturer

Såg dessa underbara ståltråds-träd på väg till jobbet häromdagen. De är tillverkade av Hanne Sundin. De stod i skyltfönstret till Gnutiks affär på Övre Husargatan.
När jag höjde blicken fick jag se dessa hängande människokroppar av stål... helt underbara i sin utformning. Tyvärr hittar jag ingen hemsida eller liknande till konstnären så du får nöja dig med det jag visar här... eller besöka affären som ligger (som synes) mitt emot Göteborgs gamla barnbördshus.


Det var en av dessa skulpturer som fick symbolisera mitt tidigare inlägg om "skelett i garderoben" Inga skelett precis men eftersom jag inte hade några (inga tredimensionella iaf *hihi* ) i garderoben att fota så fick jag ta vad som bjöds. Men håll med om att dom är stilfulla.
Denna typ av trådslöjd skiljer sig markant från de gamla luffarnas mer nödvändiga och praktiska föremål. På luffarens tid handlade det ju mest om överlevnad för tillverkaren och kanske även för köparen som kunde få billiga nyttoprylar till hemmet. Trots det så tycker jag att luffarens trådslöjd är en konst i sig... nu handlar trådslöjden om en annan slags konst, inte lika praktiskt men nog så vacker ibland. Eller vad tycker du?
Uppdaterat 27 mars 2010: Konstnärinnan själv hittade hit vilket gör att jag med glädje kan lotsa dig vidare till hennes hemsida

"Konsthantverk är också en konst"

✿ܓ

14 kommentarer:

 1. Vilka häftiga trådfigurer och träd, jättevackra :) kram Johanna

  SvaraRadera
 2. Håller med, de var verkligen helt unika i sin klass. Vad mycket spännande ting man kan hitta!

  SvaraRadera
 3. Det är fina figurer du visar, gillar när man skapar fritt av det som finns till hands, känslan i uttrycket är väldigt bra tycker jag. Trevligt att vi fick se dom.

  Kramar Birgitta

  SvaraRadera
 4. Hej Marlene Ja så käckt bra saker att hänga grejor på med. Roliga grejor man kan göra när man är kreativ. Det skiljer sig verkligen från den klassiska luffarslöjden. Ståltråd är användbar verkligen den där tunna på rulle klara man sig inte utan i trädgården är den med toppen att binda upp med och lite sånt. Solsken idag hos mig så ha det gott

  SvaraRadera
 5. De svävande kropparna var ju jättefina! Annars är jag inte så förtjust i luffarslöjd, men detta är ju något annat. Snyggt, synd det inte finns någon hemsida.
  Anmaja

  SvaraRadera
 6. Jo, jag har sett dem där i fönstret... häftiga och jag hajjade till när jag såg dem, men JAG tycker att de är gjorda i alldeles FÖR grov och skinande tråd, för att riktigt passa MIN smak! Hade gärna sett figurerna i svart tunn järntråd... och hemskanste gärna rostiga dessutom!

  SvaraRadera
 7. Hej allihopa, vad kul att ni gillade dom och att jag kunde visa dom här, jag har sökt efter konstnären på alla möjliga sätt men inte lyckats... däremot har jag hittat andra som gör liknande skulpturer men hennes har en underbar balans tycker jag. Sedan kanske just det där blanka inte faller alla i smaken och svart skulle vara snyggt, tyvärr tror jag rostigt, uppgrävt inte håller i längden.

  Som sagt Filifjonkan, ståltråd är användbart till mycket... det är ju ett konstverk att hålla ordning i trädgården också ,) när solen skiner t.ex

  SvaraRadera
 8. Vad fina skulpturen! Träden är underbara.
  Ha det gott
  Birgitta

  SvaraRadera
 9. Hittade dig hos Ewa-Christine. Häftiga ståltrådsfigurer!
  Och en väldigt väldisponerad och innehållsrik blogg.

  SvaraRadera
 10. Åh så smickrande att hitta mina skulpturer här! Det finns en hemsida, som inte innehåller så mycket än, visserligen: www.hannesundin.se

  SvaraRadera
 11. Hanne Sundin,
  vad glad jag blev att du hittade hit och lämnade dina spår så jag kan fortsätta att följa dina skapelser så snart du visar dom.
  ps. om du haft en gästbok hade jag skrivit i den ;)ds.

  SvaraRadera