Skamvrån

Ibland händer det att man råkar besöka bloggar där det hoppar lite grodor ur bloggskribentens mun (eller fingrar kanske är mer rätt). Grodor i form av små elakheter om våra medmänniskor. Små nedvärderande meningar i inläggen om människor som av olika anledning inte har det så bra.

Då blir jag både lite ledsen, sur och t.o.m förbannad. Så tänkte jag att jag skulle göra en liten skamvrå här och skriva om dessa.

Men är dom verkligen värda min och din energi och tid... nej, så denna vrå blir ganska tom, och tur är väl det, för grodor är ju vanligtvis ganska söta små djur - eller hur?


"Tyst min mun så får du socker"

10 kommentarer:

 1. Tack för att Du tittade in hos mig så jag fick hitta till din blogg.
  Har läst om "skamvrån" Du har så sant. Tittar in sen och läser mer.

  SvaraRadera
 2. Jag tror att man ska vara väldigt eftertänksam när man skriver på sina bloggar. De är inte alls privata dagböcker utan vem som helst kan läsa dem. Då gäller det att ha respekt för andra och vara försiktig med vad man skriver.
  Så bra att du tog upp frågan!
  kramar från Poppins

  SvaraRadera
 3. Så rätt du tänkt... spill ingen mjölk på avundsjuka människor. Synd om dem som har hål i sitt hjärta! Och i sin hjärna!!!

  Tack för kommentaren hos mig! Jaa, nu känns våren nära... nja, i alla fall i antågande. Synd om dina växter inte skulle klara vinterförvaringen. Men, det finns nya att köpa... som tur är!!

  Skön söndag önskar jag dig.
  Kram från Eva-Mari

  SvaraRadera
 4. Tack för titten inne hos mig.
  Har läst lite på din blogg och lagt till dig bland mina favoriter. Gillar bloggar med lite "gott och blandat".
  Angående ditt senaste inlägg så måste jag ha haft tur där, har ännu inte läst något helt horribelt, men å andra sidan har jag bara läst bloggar i fem månader. Hoppas du gett dem svar på tal, men i och för sig hjäper det nog föga. Det är svårt att lära gamla hundar sitta.
  Ha det jättebra.
  Camilla

  SvaraRadera
 5. Det är inte lätt att sätta någon som inte förstår varför, i skamvrån och inte kan man 'hänga' ut någon heller, även om man ibland har lust. Det är mänskligt att fela.
  Avundsjuka, missundsamhet och elakt skvaller - förtal är det värsta jag vet och sedan har jag dessutom svårt att ha fördrag med människor som anser sig förmer än vi 'vanliga'.
  Ha det gott
  Birgitta

  SvaraRadera
 6. jo, ibland kan man inte låta bli att kommentera..

  SvaraRadera
 7. Hej Marlene hu det var ena ickevackra smådjur. Hehe,,Jaha jo men du ibland blir man ju arg ang vissa saker orättvisor dumheter och sådant då måste man ju kunna morra om det men man behöver ju inte ev vara otrevlig. Nu tänker inte jag på människor som har det svårt i någon form utan mera på brott och liknande dumma lagar och förordningar ja sådant, Men om du tänker på de som figurerar runt i bloggvärlden enbart för att ställa till förtret för andra så blir man ju sur men det bästa är att ignorera dem radera deras kommentarer för där är det bara elakheter,,Har haft påhälsning av sådana med under åren so gått Men Webmaster sa Ignorera de söker uppmärksamhet bara. Jaja pust långt det här blev. Hoppas solen lyser på dig denna småkalla måndag

  SvaraRadera
 8. En åsikt har vi alla rätt att har, men att ondgöra sig över någon som kanske har det lite sämre är inte försvarbart. Ska man nu ventilera sin åsikt kan man göra det på ett vänligare sätt. Men alla har inte den förmågan tyvärr, utan går på riktigt ordentligt i ullstrumporna, hur det sedan tar för den det gäller skiter fullständigt den i som hävt ur sig det. Kanske dags att tänka till lite hur vi generellt beter oss. Alla kan vi råka illa ut i livet utan att själva medverkat till det, då är det verkligen inte på sin plats att någon annan nedvärdera. Alla föddes vi inte under samma lyckostjärna eller med silversked i munnen.

  Sedan kan man undra som du skriver, om det är lönt att spilla sin energi på sådant trivialt beteende. Är nämligen ganska övertygad om att den som gör på det viset mår sämst själv.

  Vinkelevink

  SvaraRadera
 9. hej Alla gamla bloggvänner och välkommen Alla nya,
  Ser att ni alla tänker ungefär som jag (phu, skönt...) då blir detta det enda inlägg som hanmar under denna kategori. Har ibland vädrat min åsikt i kommentarer hos dylika skribenter, men insett att jag skrivit för blinda ögon och ödslat både tid oh energi. Så därför tänker jag inte ödsla er tid och energi genom att hänga ut dom här... och i fortsättningen ska jag snabbt blunda och klicka mej vidare för att slippa må dåligt. Det tråkiga i sammanhanget är att upptäcka att en del vänner i verkliga livet inte var några riktiga vänner. Men det är dom som förlorar i långa loppet.

  SvaraRadera
 10. Filifjonkan,
  hihi... gillar du inte grodor?

  SvaraRadera