Minimalism och Snabba cash

Kanske är det inte helt rätt att använda ordet minimalism här... men minimalt är det. En liten, liten minitossa till mars månads blivande amigurumi-docka. Så smått har jag aldrig virkat förut men kul, jag ser ju resulatet nästan med en gång ;)

Nu skarvade jag dock lite... resultatet fick vänta på sej då jag stickade raggsockor till mina keramiktomtar för några år sedan, för det blev åtskilliga försök och upprepningar (i dubbel bemärkelse) innan jag fick till det som jag ville.
Sedan har jag gjort mej en liten mask-markör... (det där med pärlor som du ser på första bilden) allt för att hålla reda på maskorna utan att behöva räkna så mycket. Lyssnar ju gärna på en bok under tiden som jag virkar... just nu är det "snabba cash" som gäller, och där går det snabbt i ordflödet. Gäller att hänga med och inte tappa bort sej bland maskorna.
Oj, höll på att tappa bort mej här också... Det var på Sticka - Sveriges Stickförening som jag hittade en gör-det-själv maskmarkör.

Nä, tillbaks till minimalism och Snabba cash...
nu måste jag ju stoppa i en fot i tossan.

14 kommentarer:

 1. Söta sockor! Jag försökte lyssna på Snabba Cash men orkade inte hänga med..

  SvaraRadera
 2. Monica,
  tack... snabba cash gör verkligen skäl för sitt namn. Lite kul skriven, men man får liksom ha öronen på skaft hela tiden. Troligtvis lättare att läsa en lyssna.

  SvaraRadera
 3. PUTTENUTTIGT är nog ordet för dessa småttingar!
  Jättesöta!
  Jag såg att du nu kunde kommentera igen... genom Firefox eller explorer?
  Har varit på Östra med Isac idag (bara vanlig diabeteskontroll)och sedan på stan, är helt slut, ska bänka mig i soffhörnan snart och göra ingenting... men först ut med doggen på kvällsprommenad!

  SvaraRadera
 4. lycka till med dessa små tingestar ........

  SvaraRadera
 5. Ewa-Christin,
  tack... det kan behövas för det blir inte som jag vill ;)

  SvaraRadera
 6. Gerda-Thyra,
  Funkar bara ibland... oftast inte, får vara glad för de gånger jag kan kommentera. hahahhaahahha *glad*

  SvaraRadera
 7. Jag har väl inte riktigt kläm på vad det är du sitter och pilla med. Det ser onekligen puttrigt och pillegörs-aktigt ut. :) Men vad det än är så blir det säkert riktigt fint eftersom det är från dina händer det skapas.

  Vink från ett soligt Kronis.

  SvaraRadera
 8. Fniss... jag läste i din kommentar hos stickebloggens Monica att L kom hem med julgransgrönt... så det kan bli, du...!

  SvaraRadera
 9. G-T,
  inte hans fel.... Bojjan hade inget annat! gullig som han är funderade han på att försöka med fler affärer, tur att han inte gjorde det, inte värt för en liten docka

  SvaraRadera
 10. Hej Marlene åhh så nuttiga tossor du gjort jo minimalism är bra tycker jag här,,skratt. Sockorna var ju med så nuttiga vilket piller, Bra med en sådan markör jag har en stor säkerhetsnål men det är roligare med den du gjort kanske skull man göra sig en har en hel låda med pärlor som ara står suck,,hade visioner en gång sen började fingrarna leva om så men nu kanske de går,, ja lyssna på bi ok gör jag med Inte snabba cash men postkcard killers ok ha det så bra

  SvaraRadera
 11. Men så sööööta och så små :)
  Ha en finfin fredag
  kram
  Emma

  SvaraRadera
 12. Tack för titten hos mig! Du är välkommen tillbaka. Nu ska jag nosa runt hos dig... ser trevligt ut!

  Trevlig helg till dig.
  Kram Eva-Mari

  SvaraRadera
 13. Hannele,
  Tack

  Erika,
  fniss.. små mimi docktofflor. Tack för maxiberöm.

  Fjonkan,
  det är ett elände när kroppsdelar inte vill det huvét vill. Jag får vila ofta oxå, när det gäller virke går det bara några varv åt gången. Men visst går det lika bra med säkerhetsnål. Tack för boktips... svårt ibland att hitta bra böcker.

  Livskrafter,
  tack Emma.

  Röda lila huset,
  Tack.. du är välkommen in i mina vrår.

  SvaraRadera