Hund och Katt

Häromdagen fick vi oväntat besök, nja katten var väl väntad... denna lilla kamrat skulle dottern ju passa i 14 dagar. Men 1 timme efter att den vandrat runt och bekantat sig med sin nya miljö dyker plötsligt sonen från stockholm upp oanmäld med det stora odjuret (tror jag iaf kattstackarn tänkte) Katten försvann med ilfart... hunden dök ner i kattmaten, kramar och pussar mellan oss tvåbenta blev hastigt överstökad. Dottern tittar yrvaket (nyss hemkommen från nattjobb) ut ur sitt rum - är storebror hemma?!! Hon vet inte om hon ska skratta eller gråta och stoppar täcket över huvudet igen. Lugnet lägrade sig så småningom... katten hade lyckats kamouflera sig bakom mina parfymer intryckt mot väggen. Jag tog en promenad med Zorro och lyckades få honom på bild för en gångs skull, men inte ser han ut som en pudel inte.

Lika gamla är denna katt och hund, 8 månader, men några lekkamrater blev dom inte. Synd det för denna katt beter sig som en hund ibland... följer efter varje steg och rörelse vi tar, sätter sig vid dörren så snart någon ska gå ut och älskar att leka jage.

Egentligen var det katten jag tänkte berätta om... en helig sådan sägs det, väldigt trevlig, eller gemytlig rättare sagt... nyfiken på allt. Men klumpig... trodde inte katter kunde vara det. Vart han än tar sig fram river han ner. Den stora hallspegeln åkte i golvet härom natten. När han far fram i katt och råtta lek så åker han t.o.m kana på snedden över golvet. På morgnarna så går han framför mina fötter hela tiden så jag håller på att falla framstupa. Till och med "buffandet" är klumpigt inte det där smekande, strykande som jag är van vid.

Men jag funderade på det där med heligheten... han har en annan egenhet, spinner bara när han själv vårdar mitt ansikte på morgonen, inte när jag vårdar och kelar med honom. Kan det vara därför de anses heliga? Inte vet jag... kanske du vet

(")(") ✿ܓ (")(")

ps. här länkar jag till ett inlägg om våran egen katt som inte heller alltid följde givna kattregler ds.

blogginfo

9 kommentarer:

 1. Jag har haft en helig birma! Han kallades Prince. En underbar katt som älskade att jaga en, i synnerhet när man gick baklänges och drog fötterna efter sig ;-))Han "pratde" en hel del, rymde också...som jag har letat efter honom...ett antal ggr :D
  Han blev 17 år!

  Kram Lily

  SvaraRadera
 2. Lily, precis så gillar han också att "jaga" och gillar att bli jagad. Vi har varit livrädda för att han ska rymma eftersom vi bara har honom till låns. Det är hemskt när djuren rymmer. Vår asterix rymde inte men gömde sej så vi inte fattade vart han höll hus. Trots det fick du behålla honom i många år... 17 är en aktningsvärd ålder. Har du ny katt nu?

  SvaraRadera
 3. Hej och tack för att du tittade in på min blogg!
  Nu har jag tittat runt lite hos dig, men ska titta mer sen. Kul och trevligt.
  Vilka fina djur. Er egen katt var jättegullig. Hund och katt, ja, när de inte känner varandra så kan det nog bli som det blev. Vi har ju två katter och en hund och de gosar med varandra alla tre. Väldigt sött!
  Vi hörs, ha det bra
  Agneta

  SvaraRadera
 4. Det låter som om du har en speciell och ganska egen katt tycker jag. Gillar honom fast jag inte träffat honom:=)
  Ha det bra.
  Camilla

  SvaraRadera
 5. Hej Marlene . Oj då det blev kollision där med djur och barn samtidigt. Ja kan vara knepigt med kamratskapet om de inte växt upp tillsammans liksom,Helig Birma är spec. Inte som vanliga bonnkatter ser på min Pysen som är så annorlunda mot Titti. Men nu har du ju roligt i huset med barn och djur blir en givande helg Ha det å bra,

  SvaraRadera
 6. Såna söööta pälsklingar ♥

  SvaraRadera
 7. Snäckskalsdalen,
  visst är djuren fina, Zorro oxå även om det inte syns så bra på bilden ;) Att katten inte skulle gilla det stora odjuret förstod vi ju... därför dotterns förtvivlan då hon samtidigt var glad att se bror med sällskap. Visst är det härligt när djur av olika slag blir vänner. tittade du även på länken till inlägget där Asterix umgås med "andra" vänner?


  Natalja,
  den är helt underbar... omän lite annorlunda, kommer att sakna honom. Just nu har han kommit på att knuffa ut allt från öppna garderober ;)

  Filifjonkan,
  ler... ja det blev lite kaos ett tag, men allt ordnar ju sej och vi fick alla umgås lite här och där ändå. Är det verkligen så, att de är speciella? just nu puttar den ut allt innehåll i dottern garderob, inte river ut, knuffar! Vi kommer sakna kattskrället, t.o.m maken som normalt inte gillar djur innomhus.

  Mormors hem,
  pälsklingar?! söt benämning på söta djur ;)

  SvaraRadera
 8. Jösses trollsystern det liknar ju min SIMBA hahahahahahaa fast min Simba är större

  kramen

  SvaraRadera
 9. Trollet, jomenvisst tänkte jag på Simba så snart katten kom. Han heter Sir bailey men kallas Peppe. En märklig katt... idag försökte jag ge honom både räkor och lax... men Icke sa Nicke. Kramen kommer i retur, välanvänd.

  SvaraRadera