Gammal lampa blev som ny

I ladan på landet stod en gammal lampa... rostig och dan men med alla plastband nästan intakta även om de var solblekta. Lilla, orange svarta var plastbanden men de klippte jag strax bort för det var själva modellen jag älskade.
Tog foten med mig hem putsade upp och färgade i mörkt grönt. Sedan blev den stående... visste inte vad jag skulle göra med den. Så en dag låg en rosa tyllsjal på golvet bredvid och då såg jag det. Virade sjalen upp och ner över stativet för att testa... men nja... färgen var ju helt fel.
Så jag rotade i skåpet med allsköns bra-och-tyger och hittade en gammal tyllgardin. Japp, det blir nog bra, klippte till fyra längder, virade runt nertill på kanten och sydde fast, sedan drog jag tygbiten upp och runt den övre kanten och sydde fast där med och likadant 3 gånger till. Hämtade maken som tyckte det blev snyggt och sedan hjälptes vi åt att fixa sladd och kontakt för säkerhets skull.

Sedan kom det knepigare... att fota och visa. Inte lätt att visa denna avlånga tingest i miljö. Men här har jag gjort ett försök, fast lampan är dotterns och är alltså inte alls placerad som på bilderna. Men vad gör väl det, det var ju lampan jag ville visa.
Bra med en dotter som lämnar sina prylar lite varstans på golvet...
som rosa sjalar t.ex *fniss*

✿ܓ

15 kommentarer:

 1. Den blev fin den!
  Kreativitet - kul!
  Ha det gott
  Birgitta

  SvaraRadera
 2. Riktigt läcker lampa!
  Kan det vara typ 50-tal?
  Hadebra!
  Anmaja

  SvaraRadera
 3. Den blev ju jätteläcker, det är tur ibland med barn som lägger sakerna där dom står. Jag brukar oxå frysa min surdeg. Men har provat och haft den i kylen nu och tycker det är ok. Bara att mata på när man tar lite från burken.
  Kram Mamma C

  SvaraRadera
 4. Hej Marlene det blev ju jättefint ju. Bra gjort men är det inte en Stringlampa från början?Tycker det ser ut så och med de där plastbanden sen hoppade jag rätt högt när jag såg ekskåpet har ett likadant näst intill Mitt är äppletmönstret på men samma slags spegel med slipat glas original ärvt av min mormor som hade det till linneskåp jag har gardiner och dukar i det.(onödigt vetande) Men de tär roligt ha sådana grejor men mina ben är annorlunda de är svängda liksom-

  SvaraRadera
 5. Det är jag igen fniss...men nu ser jag ju din fina kissekatt. älskar katter gör jag är kattfreak

  SvaraRadera
 6. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 7. Läcker!

  Och så faller min blick förstås på den vackra katten, bredvid det vackra skåpet också :-)

  SvaraRadera
 8. Tack allesammans för era sötaa rader och beröm.
  Katten kom med på ett hörn vilket jag är glad för ty nu har han återvänt till sin rättmätige ägare(saknar kattskrället, han var kul och gosig).
  Men skåpet står där det står... ett minne från min älskade farmor. Minns inte vad hon hade däri men antar att som de flesta använde hon det till linne, jag har tyger (en sorts linne det med) och i lådan längst ner har jag garner.
  När det gäller dottern ordning och att lägga saker på plats så upphör det aldrig att förvåna mej... men, men, får vara tacksam ibland ändå.

  SvaraRadera
 9. En riktig 50-talslampa,jätte fin.
  Du undrade om jag berättade att det var jag som gjort muggen,nej det gjorde jag inte,men jag tänkte allt på det.
  En skön helg önskar jag dig,fin katt du har.
  Kram Agneta

  SvaraRadera
 10. Åh, vad läcker den blev!
  Dottern blev väl lycklig för den kan jag tänka!
  Ha det gott!
  kram
  nina

  SvaraRadera
 11. Den där lampan känns igen.. alltså då i plast:) Fint man kan fixa o dona så det blir som nytt.

  Jag såg du lagt in din länk i Kafferastens musiktema.. men var har du musiken?
  Ha de gott..

  SvaraRadera
 12. Hajade till när jag såg skåpet på bilden. Det ser exakt likadant ut som det som står hemma som mina morföräldrar hade. Lådan längst ner och handtaget ser likadant ut också.
  Ser ut som det sitter en nyckel i själva dörren som det öppnas med.

  Glömde nästan kommentera lampan i eftersom jag blev så exalterad över skåpet. Den blev riktigt fin.

  SvaraRadera
 13. atelje Skärvan, Solstrimmor, Pia-Lotta och Erika,

  Viist är det så... såna där plastband,var det på den, först tänkte jag satt på nya men tycker mer om att blanda nytt med gammal stil. Ser samma lampa i en del retro-secondhands.
  Skåpet är min farmor och farfars... ett barndomsminne bland andra möbler där jag lekte prinsessa.

  SvaraRadera