Att lyssna till Häxkonst och Symboler


Lite skrämmande är det att läsa om Tankens kraft kanske, även om det är i romanform och "hitt på".

I Marianne Cederwalls bok "Svinhugg" utförs häxkonst på högsta nivå i modern tid och i "Den förlorade symbolen" av Dan Brown är det nästan bevisat hur stark Tanken är. Hur viktigt är det då inte att ens tankar är rätta och positiva.

Emellan dessa två böcker lyssnade jag på "Snabba cash" av Jens Lapidus och funderade lite över min egen känsla... en av bovarna sympatiserade jag med och ville han skulle klara sig, trots att han var minst lika kriminell som de övriga.

Oavsett Tankens styrka så har dessa tre böcker varit underhållande, spännande och välskrivna.
Snabba cash har ett modern snabbt ordflöde, nästan lite svårt att hänga med, men i sista tredjedelen blir handlingen lite väl utdragen för att tills sist få ett alltför abrupt slut enligt min mening. Men kul hur uppläsaren lyckas fånga allas typer av sätt att tala, från snobbstockholmska till blattesvenska bl.a. intressant att följa storstadens både undre och övre skikt.
Svinhugg däremot har varit spännande med humoristiska inslag rätt igenom och helt underbart att lyssna till såväl gotländska som norrländska. Om man sedan gillar själva innehållet är ju en annan sak... som thriller betraktad var den underhållande antingen man tror på affimering eller inte, tror dock det kan bli lite tjatigt med uppföljaren.
Den förlorade symbolen ångrar jag att jag inte läste istället eftersom illustrationer och kartor som finns i boken gick mig helt förlorat. Men många av denna bokens "fakta" om religion och filosofi är tankar jag själv haft men inte funnit ord för. Det gillade jag.
Författare kanske bör tänka sig för när de sätter tankar och griller i huvudet på folk som läser deras ord.

" Vi är resultatet av vad vi tänker "

- BUDDHA -

✿ܓ

7 kommentarer:

 1. Hallå i stugan!

  Boktips är alltid så trevligt att få!Dan Browns böcker är jag tyvärr inte så förtjust i att läsa,men de andra är mycket mycket bra!!!!Har varit på bibblan o hämtat hem en hög...HÄRLIGT!

  Allt gott till dig!

  SvaraRadera
 2. Tack för tipsen, har inte läst någon av dem!

  SvaraRadera
 3. Hej Marlene. Tack för upplysningen om böckerna Har inte läst någon av dem men kanske skall jag göra det.Håller på med Paasolinnas roliga bok Skrattar. Han skriver ju så tokigt roligt Kände det behövdes skratt efter den sista deckaren. På surt humör fått 5 cm nysnö idag suckar våren kom av sig här ha en bra dag

  SvaraRadera
 4. Visst är det underbart att lyssna på böcker, jag brukar göra det när jag syr elelr promenerar, kan inte ligga och lyssna då somnar jag ;-) Något annat som är väldigt bra är podradio när man promenerar
  Annars läser jag mycket skönlitteratur i vanlig bokform, mestadels på sommaren, förra sommaren läste jag tex snabba cash
  Tack för din kommentar / Gunnel

  SvaraRadera
 5. Hej
  Jag undrar om jag inte har träffat dig förut här - för länge sen... tycker att jag känner igen de olika vrårna.

  Svinhugg har jag läst, och gillade den. Läste den mest för att det är en medelålders tant som skrivit den - annars brukar jag inte gilla böcker med häxkraft... så Dan B får vara oläst.

  SvaraRadera
 6. Ingmarie, hej hej... har själv letat bloggar för att få boktips, ibland är det svårt att hitta bra böcker, speciellt när man läst några riktigt gobitar som man har i jämförelse. Danny boy (maken kallar honom så är lite konspiratorisk i sina senare böcker, den första var bäst innan han halkade in på alla symboler. Men jag är extremt nyfiken och var ju därför tvungen att se vad han hade att säga... samma anledning till att jag nu ända börjat på uppföljaren till Svinhugg. God läsning passar det sej väl att önska dej då.

  Hannele, jag somnar jag också... men det är skönt, sen får jag spola tillbaka nästa dag *fniss* men det händer även med tryckta sidor.

  Grekland nu, varegod ;) fast det finns bättre, har du läst Eleni av Nicolas Gage. Ska skriva lite om den vid annat tillfälle men en bra-måste-bok om man har anknytning till grekland enligt min mening.

  Filifjonkan, Snart är det min tur att skratta... efter Svartvinter blir det Paasolinnas även för mej, tack själv för tipset. Vår här det här idag... grå men mer vår en de tidigare soligare dagarna, snöööön smäääälter.... jag njuuuter. Kramsnö... nä, bara kram *hihi*

  Gunnel, tog ett tag innan jag lärde mej, nu har jag lärt mej och har svårt att hitta bra böcker i samma utsrtäckning som jag plöjer dom. Det är många saker som blir så mycket trevligare med en berättelse, diska, städa, promenera, tvätta... hur gjorde jag förrut?

  Bloggblad, det har jag ju också undrat. Förut hette ju bloggen "trolltyg och änglaströssel" och under en period kallade jag mej "trollangel" Något du känner igen?
  Lite mycket häxeri i svinhugg... Dan browns häxeri är ju en annan form, där är det mera konspirationsteorierna jag är emot. Det finns betydligt bättre författare än dessa båda utan tvekan.

  SvaraRadera