Synvillor

Allt är inte vad det ser ut att vara... En stjärnhimmel eller snöflingor i snön. Inte heller är allt bara jobb, jobb och jobb utan en skön promenad i ett snörikt Göteborg förra helgen hanns oxå med. Solsken eller snöfall, ja denna dag bjöd på bägge delarna samtidigt. Och idag finns det lite tid över att blogga om mina synvillor.

En snötäcke på buskarna eller en jättesöt "liten" valp ? Du kan välja själv... jag vet vad jag tycker. Hunden fanns att beskåda i seminarieparken.

En pelikan... trodde jag då jag tog fotot, fast jag stod givetvis på längre avstånd, blev dock förvånad då jag inte kunde se den då igen då jag åter tog mej en titt, eller var det kanske en ful ankunge...

som förvandlades till en vacker svan på några sekunder ? Ja så såg det ut i slottskogens ankdamm.
Hur som helst så hoppas jag det inte är en synvilla att vårt liv och våra bloggar snart skall fyllas av lite mer färg än den gråskala vi fått leva med under några månader. Dessa vackra färger lystrar till namnet "från klar himmel" tyvärr är den blåa dold av snön.
En synvilla jag levt med i 2 dagar har dock varit att det regnat, inte lite heller... både ljud och bild på balkongen har fått mej att tro så, men det har varit tööööööööö-regn... äntligen.
Vill du ser fler bilder från promenaden får du klicka här.

Det bästa med vintern är att det kommer en vår... strax efter

5 kommentarer:

 1. Roligt med lite annorlunda bilder som dom du visar. Fina var och en på sitt vis. Visst kommer det en vår även om det dröjer en aning.
  Har hör lilla vårfågeln kvittra tittitut tittitut. Regnet föll här på förmiddagen och smälte bort en del snö. Här nere kommer den att smälta fort när väl den proceduren sätts igång.

  Är trött i hjärnkontoret i kväll, orden är inte i rätt ordning precis, så jag avrundar väl här någonstans.

  Vinkelevink från mig till dig! :)

  SvaraRadera
 2. Hej Marlene. ja synvilla kan man se lite då och då rätt kul är det Men visst är det fint med alla fåglarna som man kan mat med limpa eller annat gott med, Ja vi har haft töväder i 2 dagar så snön har sjunkit ihop lite i alla fall men så nyss så tittade jag ut och då snöar det igen suckar djupt det är ju mars idag. Minns du " Mars mars måne din dumma fåne jag kan lura dig ända till Skåne" Plötsligt dök det upp i skallen minns att vi lekte något i samband med det?? kram

  SvaraRadera
 3. Erika,
  visst var bilderna lute annorlunda, vill ju gärna skjilja mej lite från andras vintermotiv. Här smälter det oxå undan för undan, men något "det är vår, det är vår" -kvitter har jag ännu inte hört.

  SvaraRadera
 4. Filifjonkan,
  tyvärr så blev här en synvilla till m.a.o, ankorna i dammen har nog inte fått mycket mer mat än vad skötarna i slottskogen gett dem. Det gick inte att komma tillräckligt nära för all snön.
  Nu är det redan andra dagen i mars och kylan tränger på igen... men lite glädje är att trottoarerna är framkommliga igen. Nopp, mars måne var nog maj måne där jag växte upp... tänk så lika och ändå inte. Kul att få höra hela ramsan... det har jag inte gjort förrut, tack och kram till Fjonkan

  SvaraRadera
 5. Hej Marlene, Aha men kanske har jag fel eller inte du vet efter mars kommer ju april med "april april din dumma sill jag kan lura dig vart jag vill".Ja idag onsdag är det sol men vaknade till -11.2 kl 05.30- Kallt som bara den. men det är just nu takdropp lite grann vid knutarna alla fall längtar till våren så man blir vild snart...

  SvaraRadera