Stickade mig en halsduk förra vintern av restgarner


Denna halsduk har jag haft stor användning för denna vinter... bl.a för att den lätt kan användas som en sjal över huvudet i snålblåste och snöyra. Passar mej eftersom jag absolut inte ser klok ut i annan huvudbonad. Nu är det ju inte jag som syns på bild utan min dotter, samma dotter som tre månader gammal gapskrattade åt mej då jag tvingades sätta på mej mössa p.g. av kyla, när jag tog av den slutade hon skratta och så snart jag satte på den skrattade hon igen.


Hursom helst.... jag stickade denna med samma vågmönster jag använde till hennes bolero som jag trodde jag visat tidigare, men inte hittar så jag får väl visa den också längst ner. Däremot kan jag hänvisa till detta inlägg för att visa var jag fått vågmönstret ifrån.
När denna halsduk var klar satte jag knappar i (såna där pärlemorknappar som jag älskar) så att den blev en rundel så att den gick att snurra runt ett varv, för att få dels den delen som går att värma öronen med och så den ligger dubbel, vill jag kan jag knäppa upp den och ha den som en vanlig sjal om axlarna.


För att göra denna bolero använde jag mej inte bara av vågmönstret i den gamla boken, utan fick rotat fram diverse andra tröjmönster för att kunna sticka ärmar och luva och själva boleron... knåpjobb men men både dotter och jag blev nöjda, vilket var det viktigaste... eller hur?

skrattar bäst som skrattar sist
blogginfo

16 kommentarer:

 1. Så fina stickade alster du gör Marlene, och vacker dotter! Fina foton!

  SvaraRadera
 2. Vilken fin halsduk, helt i min smak. Knapparna blev en extra kick på det hela. Boleron är också fin, men halsduken blev en klar favorit. Vad du är duktigt med det du företar dig.


  Vink

  SvaraRadera
 3. Gunnel,
  Monica,
  Johanna,
  Erika,

  Vad kan jag säga mer än ett stort TACK

  SvaraRadera
 4. Snygga båda två, man blir sugen på at sticka..

  SvaraRadera
 5. Vilken härlig halsduk skulle passa mig bra då jag aldrig heller har klätt i mössa. Boleron är också fin. Önskar dig en fortsatt skön helg/Kramar Tussegumman

  SvaraRadera
 6. Hannele,
  Tack... det är bara att sätta igång... det svåra är att sluta när man väl börjat.

  SvaraRadera
 7. Tussegumman,
  tack då är vi två mössfria göteborgare då ;) och jag önskar givetvis dig detsamma.

  SvaraRadera
 8. Jättefin halsduk, skulle passa mig perfekt,kan inte heller ha mössa
  Kanske ska försöka ta upp stickandet igen gjorde det mycket när barnen var små,men nu är det mest tavlor o annat pyssel som gäller,ha en bra söndag

  SvaraRadera
 9. Ewa,
  ja, allt har sin tid och du gör ju så fint annat pyssel, jag har mina orsaker till att det blir mest stick och virk just nu

  SvaraRadera
 10. Tänk att det kan bli så fint av restgarner! Jättefin! /Lillsnörpa

  SvaraRadera
 11. Lillsnörpa,
  hej och välkommen hit, tack för att du stannade upp och skrev så fint beröm

  SvaraRadera
 12. Åhhh så snyggt!!! Ser supermysig ut!
  Kika gärna in hos mig! Kram C ^^

  SvaraRadera
 13. shit vad snygg den där korta koftan var.. gör du beställningsjobb också? *vill ha*

  Maila:

  suzieppp@gmail.com

  SvaraRadera
 14. Du det där med mössa, jag bara säger det...............inte min grej alls sedan jag klippte av mig allt håret. Tidigare hade jag hör och häpna "hatt" var tokig i hattar, men inte sedan vikten ändrat sig, ja du ser. Men din shalmössa var super, duper. Jättefin.

  SvaraRadera