Fotoutmaningar och tisdagstema


Tisdagstemats utmaning denna vecka var husdjur... och i förra inlägget snöade jag in i en nostalgtripp om mina en del ovanliga husdjur istället för att anta utmaningen, men här är jag nu med detta foto. Tycker det är så underbart med dessa "nya" övergångsmarkeringar som denna med farbror med husdjur, så det blir mitt bidrag.
Det finns många fotoutmaningar på nätet men jag har fastnat på Tisdagstemat. Det är kul när man får ett tema varje tisdag som man sedan kan bidra till med ett foto, som antingen redan är tagit eller så fram med kameran och hitta nya motiv. Sedan länkar man till sitt eget foto på tisdagstemats sida i en kommentar, där man då givetvis kan titta in till alla andras olika tolkningar av temat för veckan.
Förutom tisdagstemat finns det många andra och några av dem länkar jag till här så du själv kan finna om någon av dem passar dej.
TisdagsTema - bygger alltså på ett specifikt tema som läggs ut varje tisdag.
Fototriss - Här får man också ett specifikt tema varje söndag som man sen ska lägga upp 3 olika bilder på.
Ordlös Onsdag - är onsdagens utmaning. Här ska man i princip lägga upp ett foto och inte skriva någonting men oftast skrivs ändå en liten kommentar till bilden. Själv har jag inte riktigt förstått detta.
Fredags Färger - här ska två specifika färger ingå i fotot... vilka meddelas på fredagar.
ABC tema - här följer man alfabetet... på norska. Varje vecka ska det tolkas foton på en av alfabetets bokstäver.
Gemensamt för alla fotoutmaningar är att det ska ett foto tagit av dig själv. Hur man tolkar ett tema är upp till var och en. Man lägger upp sitt foto på sin sida och gör en direktlänk till den aktuella fotoutmaningen.
När man sparat sin sida går man till respektive utmaningssida, meddelar i en kommentar att man bidragit med ett foto och länkar där tillbaka till sin egen sida. Viktigt att tänka på är att man länkar direkt till inlägget med fotoutmaningen och inte till sin egen startsida, för att de som ser kommetarerna skall hitta till rätt inlägg.
Detta var några av de jag tittat på... det finns fler och tyvärr har några lagt ner. Det här är iaf kul tycker jag... och man behöver inte vara fotoexpert eller ha världens bästa kamera för att vara med. Fantasin och skaparglädjen är viktigare tycker jag och det kan bli väldigt roliga fototolkningar man får se då man tittar in till andra utmanare.
Klickar du här kan du se de foton jag bidragit med i olika tisdagsteman.

5 kommentarer:

 1. Fin övergångsmarkering! Första gången jag ser just den..
  Ha en fin alla hjärtans dag
  Kram Lily

  SvaraRadera
 2. Vilken härlig bild! Vi har också såna skyltar här men ingen med gubbe och hund..

  SvaraRadera
 3. Jaha, det är HÄR jag och Flora ska gå...fniss

  SvaraRadera
 4. Lily,
  dom é lite kul... tog fotot för två sommrar sen. Har sett en annan variant med en tant och rullator. Ha en skön kärleksdag själv. Kramar

  Monica,
  visst é´dom underbara de där skyltarna, denna såg jag på gamla askimsvägen.

  G-T,
  eller hur?... här hos oss är hundar inte så välkommna.

  SvaraRadera
 5. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera