Takras och änglavakt

Nu börjar snö och is rasa ner från taken och det gäller att ta skydd. Här på Hallandstugans veranda i slottskogen tog jag dock skydd från kylan och drack varm chilichoklad med grädde.


Om man inte har vett på att ta skydd är det bra att ha en Ängel som vakar över en.
För några år sedan tog jag en paus i drejandet utanför lokalen och ser plötsligt en gentleman vars dotter jag är god vän med. Jag hade hjälpt honom och hans fru några år tidigare då hon hade fått en stroke och var helförlamad.
Jag hade inte sett honom på länge och börjar ropa på honom. Han hör mig tydligen inte utan forsätter att gå, men vägen svänger på ett sådant sätt att jag väljer att snabbt gå emot honom istället.
Jag hinner inte mer än ta några steg innan ett stort snö- och is-sjok brakar ner bakom min rygg. Det ligger ca 1 1/2 -2 meter bred och 30 cm hög blandning av is och snö och mer fortsatte falla precis på den plats jag lämnade sekunderna innan.
Mannen försvann ur sikte men jag träffade honom till sommaren tillsammans med sin fru, då jag kunde berätta att han faktiskt kanske räddat mitt liv. När han sedan översatte till sin fru (de talar bara ryska och engelska, men eng hade hon glömt p.g.a stroken) så strålade hennes nästan utryckslösa ögon av glädje.
Sånt värmer även en kylig vinterdag... eller hur?

11 kommentarer:

 1. Ibland har man verkligen änglavakt

  SvaraRadera
 2. Ewa... ja, och det känns underbart när man inser att Någon vakar över en.

  SvaraRadera
 3. Ja du hade helt klart änglavakt! Önskar dig en skön helg/Kramar Tussegumman

  SvaraRadera
 4. Vilken fantastisk historia! Det måste varit en finängel. Kramar...

  SvaraRadera
 5. Hej. Ja du det där måste varit änglavakt precis så som du sa. Ibland funderar man. Choklad en vinterdag är mysigt att få intaga i en trevlig stuga ser så mysigt ut det där.

  SvaraRadera
 6. Skynda dig nu in och drick chokladen istället för att sitta där och frysa!
  Kram från far!

  SvaraRadera
 7. Genial brief and this enter helped me alot in my college assignement. Gratefulness you for your information.

  SvaraRadera
 8. Hej Marlene Ja du den där kung Bore han är bra på att missuppfatta ang året. Verkar som han bestämt i för att det är skottår i alla fall nu, Har skottat idag morgon blir tvungen ut i morrn gen plogbilen gick nyss suck.Ha det så bra

  SvaraRadera
 9. Easily I to but I dream the brief should secure more info then it has.

  SvaraRadera
 10. Hej Marlene!

  Håller med övriga talare, helt klart Änglavakt.

  Ja det är mysigt att gå i Slotskogen på vintern oxå.

  Må gott, önskar Irene

  SvaraRadera