Meet my calendar girl - Snowflake

Så där i sista minutet blev blev hon så färdig... min kalenderflicka för januari. En liten Snowflake passande för detta vinterväder vi har just nu.
Jag valde att inte göra henne så färgstark då vintern är ganska mild med sina färger, men också lite dämpad i sitt ansiktsutryck då jag gärna anammar waldorfstekniken där barnen själva bestämmer vilket humör dockan har för tillfället.
Detta är mitt första arbete när det gäller amigurumi, och jag slängde mej helt enkelt på Veronikas Virkalong. "Slängde mej på" är ganska väl uttryckt för jag dök ner bland restgarnerna och rotade, vitt garn var inget problem men hudfärgat var betydligt värre. Men kunde Kajsa Varg säga "man tager vad man haver" så kan jag göra detsamma. Hittade ett ljustbeiget garn som jag färgade med lökskal och blev nöjd.
Sedan var processen lite mer långvarig.... var ju bara tvungen att ändra lite här och där för att ge Snowflake den personlighet som passade mej och då blir det ju lite virkande... repande... räknande om vartannat. bl.a så skulle hon ha mammelucker som du kan se tydligare här. Och så är jag ju väldigt förjust i pulsvärmare så det skulle hon ju ha, eller hur? Hatten/mössan vände jag utochin eftersom formen blev bättre så. Det sista virktaget tog jag så igår då jag plötsligt insåg att hon ju skulle ha hår... och då blir man glad att man sparar på smått som stort för bland restgarnerna hittade jag det som passade.
Det har varit ansträngande att gå igenom denna process, nästan som att vara gravid... ville ibland bara ge upp, men det fanns liksom ingen återvände, måste bara avsluta detta och se vad det blir. Nu kan jag stolt visa upp nyförvärvet, som du gärna får pluttinutti-gulla med.
Sedan har jag lärt mej en massa nytt också, bl.a "virka baklänges" och "innanför-virkning" som på skor och pulsvärmare.
Nu ser jag faktiskt fram emot att virka Februaridockan Kärleksbacill, häng på du med om du vill. Rött garn har jag redan plockat fram!!!
Fast först ska jag springa runt och titta på alla andra nyförlösta dockor, har inte vågat förut då jag inte velat inspireras av andra utan bara mej själv.

11 kommentarer:

 1. Vad söt hon blev din lilla flinga :) Jättefint har du gjort hennes hår tycker jag!

  SvaraRadera
 2. Hon blev jättesöt. Det var riktigt kul att virka henne tycker jag och nu har ju februaridockan påbörjats.

  SvaraRadera
 3. Var tvungen att kika in på din januaridocka. Åhhh vad söt hon blev. Nu sätter vi igång med februaris, kul. Tack för ditt besök hos mig!!

  SvaraRadera
 4. Jättegullig liten kalenderflicka du gjort.

  SvaraRadera
 5. Jättesöt,
  Och februaris kärleksbacill var väldigt söt också,blir spännande o se hur din blir

  SvaraRadera
 6. Monica,
  Tack, det var kul faktiskt

  Viktoria,
  tack, jag blev själv nöjd... speciellt med håret. Ska du hänga på februaribacillen oxå?

  Lotte,
  tack, huvudet på bacillen är klar.

  Bodil,
  Tack för beröm, visst är det kul och nu är det bara att köra på nästa

  SvaraRadera
 7. Soili,
  tack ska du ha, riktigt kul det här... ska du göra nästa med?

  Ewa,
  tack, ser fram emot kärleksbacillen oxå... min blir nog en lite knubbigare variant som januariflickan, dom ska ju liksom höra ihop, men inte lika många förändringar dock.

  SvaraRadera
 8. Ja, den blev ju söt den lilla flingan!
  Försökte ringa dig förut, men ingen svarade...!?
  Vad säger du ev. om att testa att gå på stickcafe´på onsdag mellan 18-20 på Linnegatan?
  Vi hörs... (vilken tur att bloggar finns så vi kan meddela oss till varandra!)

  SvaraRadera
 9. Den blev ju väldigt fin. Men så har du ju gener för det konstnärliga från din mors sida!
  En stor kram från far!

  SvaraRadera