Kall romsås med citronskal


Har man två kockar i familjen får man alltid lära sig nåt nytt, bl.a att om man bara vill ha citronsmaken och inte det sura ska man välja skalet stället för saften.
När vi gjorde kall romsås till den panerade fisken för första gången och jag tog sonen till hjälp med avsmakningen ville jag ha mer citron i för smakens skull men fick då veta att det blir för mycket sur smak, istället skulle jag riva citronskal och ha i. Sagt och gjort och vi fick en underbart god sås som t.o.m dottern åt trots löken.
Här följer ingredienserna.... jag kan tyvärr inte ge dej några exakta mått då allt är på en höft och efter tycke och smak.

creme fraise, röd stenbitsrom, fint finhackad lök (helst charlotten), lite citronsaft, rivet citronskal, lite majonäs och lite dill.

Rör ihop allt och severa, kan det bli enklare?

Och fisk och fett som är sååååå nyttigt. Hoppas du testar och berättar vad du tyckte.

Ber om ursäkt för den kanske inte så vackra bilden, men att stå mitt i matlagning och fota är inte så lätt alltid ;)


"Man blir aldrig för gammal för att lära nåt nytt"
blogginfo, , , , , , , , , ,

13 kommentarer:

 1. Filifjonkan sjunger för full hals.."det är en roooos utsprungen av Davids hus och stam" skrattar,,lite falskt blev det med här men tja det gör ju inget ville bara bjuda tillbaka på den vackra sången ,,hihi sov gott sen godnatt tyst min mun så får du socker är ett gammalt uttryck som står sig bra ännu En väninna använder det rätt offta

  SvaraRadera
 2. Fjonkan... *jag skrattar* borde kanske använt det utrycket innan hon började sin skönsång. Haha, men jag får väl betalt för gammal ost kan jag tro. oxå ett gammalt uttryck som står sej.

  SvaraRadera
 3. Stoppar pekfingret i romsåsen och smakar av mums så gott,
  Kollar efter väskan med böckerna i skratt godnatt med sig skönsjungande dam.

  SvaraRadera
 4. Vilken bra ide med citronskal i det ska jag testa nästa gång och även lök ,det har jag aldrig i min tack för tipsen,och som sagt var så nyttigt

  SvaraRadera
 5. Den är god den där såsen, brukar göra den också. Men har inte tänkt på det där med saft och skal från citronen, men jag är ännu inte för gammal att lära mig nåt nytt! Tackar för tipset!
  Hadebra!
  Anmaja

  SvaraRadera
 6. Fjonkan: aj aj, inte bra att äta innan läggdags, tur att du bara smakade. Borde vi starta en duett kanske.

  SvaraRadera
 7. Ewa... kul att du tyckte det. vi brukar göra en nannan med hummerfond och utan lök, den passar bäst till lax, denna är jättegod till typ torskvarianter. Lite kul med löken då dottern absolut inte äter lök men här funkade det.

  SvaraRadera
 8. Anamaja... visst är det bra, att inte vara så gammal alltså *fniss*

  SvaraRadera
 9. Måste ju kolla vilka som hittar till min blogg!

  Såsen låter god - jag brukar göra så fast jag har inte prövat med citronskal. I somras blev jag plötsligt överkänslig mot lök, mår illa som bara den av rå lök, så jag avstår gärna från den. Men jag ska testa med citron!

  Du skriver att du ändrar mycket, kanske har jag varit här förut? Jag läser så många bloggar att jag lätt blir förvillad av dem som ändrar layout och namn ofta.

  SvaraRadera
 10. I G-P stod det nåt om att man ska picka skalet, så blev det inte så surt... Annars kan man köpa SÖTA citroner..

  SvaraRadera
 11. Bloggblad... visst har du varit här förut, och du är alltid välkommen. den stora förändringen jag gjorde var väl just nu när jag bytte namn, men jag har ju oxå legat nere ett bra tag men försöker nu starta bloggandet på nytt... i ny skepnad.Tråkigt det där med löken, den sätter ju krydda på det mesta.

  SvaraRadera
 12. Hannele... det där med "picka förstod jag inte, och nej till söta citroner... det var varken sötma eller syrlighet jag var ute efter... bara smaken

  SvaraRadera
 13. Hej Marlene,
  Tusen tack för din hälsning hos mig. Det här receptet skall jag absolut prova nästa gång det vankas fisk på matsedeln.
  Ha det så gott.
  Kram/Marita

  SvaraRadera