Hot chili-cacao

Att varm choklad med vispad grädde är supergott, speciellt dessa kalla vinterdagar som vi har just nu är väl ingen nyhet, så det tänker jag inte orda så mycket mer om.
Men jag testade häromdagen att tillföra lite chiliflingor när jag kokade upp chokladen och sedan silade jag bara bort det med en tesil. Supergott blev det och uppskattat av alla drickare.
När jag nu sitter här och skriver kommer jag att tänka på en vän som frågade mej varför hennes choklad surnar när hon har det i termos och funderar på om det är fler som råkar ut för samma sak.
Därför kanske jag lika gärna kan berätta att vad som är viktigt med alla mjökprodukter på termos är att det hettas upp ordentligt, m.a.o det ska i princip koka innan det slås på termos. Detsamma gäller även om det ska stå en stund. Värms det bara upp till dricktemp så blir ju mjölken i det närmaste sur med en gång.
Om du testar detta berätta gärna vad du tycker, det är alltid kul att höra din åsikt
Uppdaterat 10 jan: Nu har jag även testat med rivet apelsinskal i uppkoket av chokladen... lika gott det säger jag som älskar choklad/apelsin-godis

blogginfo , , , , , , , , ,

18 kommentarer:

 1. Mums. Vi värmer alltid termosen med hett vatten innan, även när vi har kaffe i den. Själv har jag aldrig fått sur choklad..

  SvaraRadera
 2. Varm choklad med vispgrädde är mums :D
  Låter spännande med chilin..
  Ha de gott
  Kram Lily

  SvaraRadera
 3. Har ätit jordgubbar med chili och jordgubbar med grönpepparsås... gott! Så, chokladen blir nog också suverän.

  Läste biverkningslistan och såg också att det är detsamma som att ha dubbel fibro. Isch.

  SvaraRadera
 4. Landsände!?
  Räcker det...?
  VÄRLDSÄNDE, skulle jag nog vilja påstå!

  SvaraRadera
 5. Nina... Jordgubbar med grönpepparsås???? du skriver inte om det smakar gott eller inte.

  SvaraRadera
 6. Till kompisen någonstans - Haha... visst är det så alltid. En liten undran bara... varför svarar du inte i din egen blogg under ditt inlägg. Jag får alltid mejl om någon svarar på en kommentar jag gjort hos någon annan. På så sätt behöver jag inte hoppa runt och kolla kommentarer hela tiden och kan kommentera igen direkt fråm min mail. Sparar massor av tid.
  slipper springa till världens ände m.a.o ;)

  SvaraRadera
 7. Det låter som spännande smaker. Har aldrig tänkt på chili och choklad ihop. Kramar...

  SvaraRadera
 8. Hej Marlene Ja mycket choklad har man druckit dessa kalla veckor som varit en del te med Jag är så svag för vispgrädde med kakao uppepå chokladen och vet du vad; fnissar I morrn skall jag upp till bageriet de har semlor som är som änglamat.. det skall bli en sån där maffig stund du vet med ljus och grejor och bara njuta, Ha det så bra nu

  SvaraRadera
 9. Hannele... hett vatten använder jag oxå, men om mjölken inte är tillräckligt uppvärmd innn så räcker inte det

  Lily... testa du, gottgottigottgott

  Monica... visst är det, i många sammanhang

  Gisan... Det finns mörk chilichoklad utav Lindt, jättegod.

  Filifjonkan... samma här, varje kväll faktiskt. Jag som egentligen inte tycker om grädde. Änglamat för Fjonker m.a.o ;) Njuuuuuuut du. Jag väntar någon vecka till.

  SvaraRadera
 10. Hej Marlene Så du gillar inte grädde mums jag gör det önskar att jag INTE gjorde det. Har haft kaffefrämmande idag o de hade semlor med sig också hahah,,måste nog köra lite hårdare i mitt lilla gym. Vintern är lång usch ja kallt som bara den med och elräkningen får en att gråta fick för en månad 3,400 drygt, som hittat.Önskar Kung Bore kunde packa sin snö och dra någonstans..fniss..där det är varmt du vet,, Ha det så bra

  SvaraRadera
 11. Så härligt med varm choklad i dessa dagar och varianterna låter ju jättespännande!
  Tackar för hälsningen hos mej!
  Kram
  Lisa

  SvaraRadera
 12. Hej Marlene. Ja visst är det hemskt med så det ser ut på Haiti man kan inte ta in mer nu så förfärligt arma människor och alla barn å man kan ju bara skicka en slant för att hjälpa läkare utan gränser är bra dit lämnar jag. Men det är ju som du sa så underligt att de måste kriga mot varandra i ett så litet land som de är, Man blir ju tokig för det med,Kanske blir det slut på krigandet i alla fall nu då. Trevlig helg på dig. ps länkar in dig hos mig igen,

  SvaraRadera
 13. Uppvärmd... choklad ska KOKA, annars är det som göra te på ljummet kranvatten :)

  SvaraRadera
 14. Klart som korvspad att mjölk måste kokas,även om man har choklad i!
  En del av din reklam hänger kvar och man får börja om igen om man klickat på dem!

  SvaraRadera
 15. Hannele och Smeden... jag skriver i princip koka, därför att det räcker med över 90 grader. Vid hundra kokar det över.

  Smeden... du kanske inte ska klicka så mycket *ler*

  SvaraRadera
 16. Hihihi... ser att Hannele till slut kom rätt med sin kokta choklad... hon var nämligen inne hos mig och snurrade omkring ett varv med koppen också, eller hur Hannele?

  SvaraRadera
 17. I want not agree on it. I over precise post. Expressly the title attracted me to read the whole story.

  SvaraRadera