
Men jag testade häromdagen att tillföra lite chiliflingor när jag kokade upp chokladen och sedan silade jag bara bort det med en tesil. Supergott blev det och uppskattat av alla drickare.
När jag nu sitter här och skriver kommer jag att tänka på en vän som frågade mej varför hennes choklad surnar när hon har det i termos och funderar på om det är fler som råkar ut för samma sak.
Därför kanske jag lika gärna kan berätta att vad som är viktigt med alla mjökprodukter på termos är att det hettas upp ordentligt, m.a.o det ska i princip koka innan det slås på termos. Detsamma gäller även om det ska stå en stund. Värms det bara upp till dricktemp så blir ju mjölken i det närmaste sur med en gång.
Om du testar detta berätta gärna vad du tycker, det är alltid kul att höra din åsikt
Uppdaterat 10 jan: Nu har jag även testat med rivet apelsinskal i uppkoket av chokladen... lika gott det säger jag som älskar choklad/apelsin-godis
blogginfo cacao, chili, varm choklad, ideér, termos, mjölprodukter, mjölk, choklad, värme, chiliflingor
Mums. Vi värmer alltid termosen med hett vatten innan, även när vi har kaffe i den. Själv har jag aldrig fått sur choklad..
SvaraRaderaVarm choklad med vispgrädde är mums :D
SvaraRaderaLåter spännande med chilin..
Ha de gott
Kram Lily
Chili är gott:)
SvaraRaderaHar ätit jordgubbar med chili och jordgubbar med grönpepparsås... gott! Så, chokladen blir nog också suverän.
SvaraRaderaLäste biverkningslistan och såg också att det är detsamma som att ha dubbel fibro. Isch.
Landsände!?
SvaraRaderaRäcker det...?
VÄRLDSÄNDE, skulle jag nog vilja påstå!
Nina... Jordgubbar med grönpepparsås???? du skriver inte om det smakar gott eller inte.
SvaraRaderaTill kompisen någonstans - Haha... visst är det så alltid. En liten undran bara... varför svarar du inte i din egen blogg under ditt inlägg. Jag får alltid mejl om någon svarar på en kommentar jag gjort hos någon annan. På så sätt behöver jag inte hoppa runt och kolla kommentarer hela tiden och kan kommentera igen direkt fråm min mail. Sparar massor av tid.
SvaraRaderaslipper springa till världens ände m.a.o ;)
Det låter som spännande smaker. Har aldrig tänkt på chili och choklad ihop. Kramar...
SvaraRaderaHej Marlene Ja mycket choklad har man druckit dessa kalla veckor som varit en del te med Jag är så svag för vispgrädde med kakao uppepå chokladen och vet du vad; fnissar I morrn skall jag upp till bageriet de har semlor som är som änglamat.. det skall bli en sån där maffig stund du vet med ljus och grejor och bara njuta, Ha det så bra nu
SvaraRaderaHannele... hett vatten använder jag oxå, men om mjölken inte är tillräckligt uppvärmd innn så räcker inte det
SvaraRaderaLily... testa du, gottgottigottgott
Monica... visst är det, i många sammanhang
Gisan... Det finns mörk chilichoklad utav Lindt, jättegod.
Filifjonkan... samma här, varje kväll faktiskt. Jag som egentligen inte tycker om grädde. Änglamat för Fjonker m.a.o ;) Njuuuuuuut du. Jag väntar någon vecka till.
Hej Marlene Så du gillar inte grädde mums jag gör det önskar att jag INTE gjorde det. Har haft kaffefrämmande idag o de hade semlor med sig också hahah,,måste nog köra lite hårdare i mitt lilla gym. Vintern är lång usch ja kallt som bara den med och elräkningen får en att gråta fick för en månad 3,400 drygt, som hittat.Önskar Kung Bore kunde packa sin snö och dra någonstans..fniss..där det är varmt du vet,, Ha det så bra
SvaraRaderaSå härligt med varm choklad i dessa dagar och varianterna låter ju jättespännande!
SvaraRaderaTackar för hälsningen hos mej!
Kram
Lisa
Hej Marlene. Ja visst är det hemskt med så det ser ut på Haiti man kan inte ta in mer nu så förfärligt arma människor och alla barn å man kan ju bara skicka en slant för att hjälpa läkare utan gränser är bra dit lämnar jag. Men det är ju som du sa så underligt att de måste kriga mot varandra i ett så litet land som de är, Man blir ju tokig för det med,Kanske blir det slut på krigandet i alla fall nu då. Trevlig helg på dig. ps länkar in dig hos mig igen,
SvaraRaderaUppvärmd... choklad ska KOKA, annars är det som göra te på ljummet kranvatten :)
SvaraRaderaKlart som korvspad att mjölk måste kokas,även om man har choklad i!
SvaraRaderaEn del av din reklam hänger kvar och man får börja om igen om man klickat på dem!
Hannele och Smeden... jag skriver i princip koka, därför att det räcker med över 90 grader. Vid hundra kokar det över.
SvaraRaderaSmeden... du kanske inte ska klicka så mycket *ler*
Hihihi... ser att Hannele till slut kom rätt med sin kokta choklad... hon var nämligen inne hos mig och snurrade omkring ett varv med koppen också, eller hur Hannele?
SvaraRaderaI want not agree on it. I over precise post. Expressly the title attracted me to read the whole story.
SvaraRadera