Hjärtelapp blir stjärtelapp


Denna stjärtlapp som jag stickade förra vintern och tovade lätt i maskin har varit mycket användbar denna vinter. Den är lätt vika ihop och stoppa i handväska eller ryggsäck när man är ute på promenader.
Själv har jag med den till jobbet varje dag då jag gillar att sitta ute på kafferasten men inte vill frysa om ändalykten. Den är också behandlad så vätska inte lätt tränger igenom även om man givetvis inte kan lägga den på alltför våt mark som jag gjorde första gången jag provade den.
Men i övrigt håller den min bakdel både varm och torr då jag vilar mej på en sten i vårsolen som jag gjorde då denna bild togs.
Jaja... kanske du säger, det finns många fina hopfällbara varianter att köpa. Jovisst svarar jag då, men inte lika kul som att ha gjort sin egen. Med lite göteborgshumor kanske man kunde säga "smart ass"
Tittar du in i min atelje så hittar du en film och länk till de första stegen att lära dig sticka.

"finns det hjärterum så finns det stjärterum"

13 kommentarer:

 1. Vilken fin hjärtelapp för stjärten! :) boken jag hade beställt, bonniers stora stickbok kom aldrig... den var slut hos förlaget. Min dröm att lära mig sticka får vara en dröm ett tag till :( kram

  SvaraRadera
 2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 3. Johanna... Tack. Synd på boken, men nu har jag hittat en youtubelänk där du kan se steg för steg. Jag lägger upp den här imorgon. Eller så hittar du den överst på mina favoriter på min youtube (se till vänster under "hej, mitt namn...."

  SvaraRadera
 4. Ewa... Tack, inte så märkvärdigt egentligen, därför har jag inte visat den tidigare.

  SvaraRadera
 5. Vilken fin stjärtlapp - och vilken kul idé att göra en sån själv. Hoppas du får många varma och sköna sittstunder med den!

  SvaraRadera
 6. Har varit inne och sett på din keramik, vad duktig du är. Jag fick inte kläm på om du har egen verkstad eller går kurser.
  Hadebra.
  Anmaja

  SvaraRadera
 7. Grekland nu... jag lovar, i år har det varit många stunder. här får du en varm kram, det kan väl även du behöva nu *huttrar vid tanken*

  SvaraRadera
 8. Anmaja... kul att du tittade förbi. Jag haar nog varken det ena eller det andra just nu. Har gått på kvinnofolkhöskolan och lärt lite (en del själv) lånar en lokal med ugn, drejar hemma för det mesta fast nu ligger allt nere för tillfället iaf. Tyvärr.... längtar...

  SvaraRadera
 9. Monica.... smart ass eller hihi

  SvaraRadera
 10. vilken jättefin "sittlapp" hur behandlar du den från väta?hälsningar ingmarie som brukar titta in på din fina blogg

  SvaraRadera
 11. Ingmarie... tack för att du brukar titta in och att du nu satte (")") dina avtryck här. Jag använder lanolin, samma som man har till blöjbyxor av ull.

  SvaraRadera