Den enes bröd, den andres....


Hos Tussegumman idag läste jag om värmen i husen och kylan utanför och tänkte med fasa på hur kallt vi hade det för 14 dagar sedan.... 15 grader på golvet 17 grader mitt i vardagsrummet som ligger mitt i lägenheten.
Ja, jag skulle kunna skriva mer om det men det roliga i kråksången är att efter felanmälan gjorts och goa gubbar varit här så fann dom ut att det satt några tanter med en värme på 27 grader.
Jo ni, dom levde nog på den gamla goda tiden då vi kanske inte hade de uppvärmda hus vi har idag och de fick lära sig att hur man täpper till hål för att inte elda för kråkorna. Så dom satte helt enkelt in diverse trasor och sockar i ventilationen, och myste i sin stugvärme. Haha säger jag och tänker....


"Nöden är uppfinnighetens moder"

17 kommentarer:

 1. Ja det här var trolleri!Roligt sådant. Till och med så kom smedjan upp när smeden var i Jugoslavien.
  En dag får du berätta hur dettta går till!
  Kram dottern min!

  SvaraRadera
 2. Kul att kunna inspirera. Vilken underbar historia du berättar. Härligt med historier från gamla tider! Min mormor berättade för mig när hon levde att det var så kallt på vinden där hon bodde att hon fick bryta ner kläderna ifrån strecket när hon tvättat. Jag tror bestämt jag skall gå igenom hennes gamla album och lägga ut någon bild på när hon var liten! Ha det gott/Kramar Tussegumman

  SvaraRadera
 3. Kul att kunna inspirera. Vilken underbar historia du berättar. Härligt med historier från gamla tider! Min mormor berättade för mig när hon levde att det var så kallt på vinden där hon bodde att hon fick bryta ner kläderna ifrån strecket när hon tvättat. Jag tror bestämt jag skall gå igenom hennes gamla album och lägga ut någon bild på när hon var liten! Ha det gott/Kramar Tussegumman

  SvaraRadera
 4. Min farfar brukade berätta om när de bodde i ett rum och kök i ett hus i Gårda. Sex barn låg skavfötters i utdragssoffor och på morgonen var det is i vattenhinken..

  SvaraRadera
 5. Rätt som det är så är det andra rutor och ibland finss det inga alls som frågar om man gillar?
  Tjingelig och kram från fadern din!

  SvaraRadera
 6. Som du vet gillar jag din blogg skarpt!

  En award kan du hämta hos mig - om du vill.
  Jag har fått en och vill ge den vidare till alla som finns bland mina länkar.
  Hoppas att du, som ger så mycket till mig via din blogg, vill ta emot den.
  Hälsningar från Ingela K
  http://kreativitetsbloggen.blogspot.com/2010/01/overraskande-award.html

  SvaraRadera
 7. Längtar till våren gör jag också... tusan att det skall vara så 'segt'
  trevlig helg
  Birgitta

  SvaraRadera
 8. Smeden,
  Nu har både du och jag rett ut trolleriet, hihi

  SvaraRadera
 9. Tussegumman,
  Du ser... nu blev det din tur att inspireras, jag älskar gamla foton och historier från förr.

  Monica,
  Ja så var det förr... har faktiskt en del liknande minnen från då jag var liten hos min mormor och farmor och även då vi flyttade till ett omodernt hus på landet.

  Bollebyggdsbo,
  jag niger och bockar och har mej av glädje för både ord och gåva... jag hämtar den såsmåningom.

  Glädjekällan,
  tur att det finns så mycket värme i bloggarna...

  SvaraRadera
 10. trasor och sockar i ventilationen är inte helt rätt, för gubbarna räknar värme i HELA huset, då blir någon annan frysen..

  SvaraRadera
 11. Hannele,
  det var ju precis det som hände... dom hade 27 när vi hade 16-17. Men nu är ordningen återställd.

  SvaraRadera
 12. Hej och morsning korsning. Det var ett tag sedan. Sista gången jag knallade in hos dig, var din blogg borttagen. Då trodde jag du avslutat det hela i den så fashionabla internet världen. :)Jag tog då bort din länk och på den vägen blev det.

  Yes nu är jag där, innan var jag någon annanstans. Du vet det finns så mycket skit som springer på den egna bloggen, att man gör allt för att skaka av sig dessa individer, och bosätta sig på helt andra ställen. Men, bäst som det är så finns dom där igen upp-ploppande som gubben i lådan. :) Har tydligt markerat på vissa att dom ska hålla sig borta från min blogg om dom inte kan uppföra sig. Tragiskt, när det gäller vuxna människor som beter sig så.


  Vink och har en riktigt bra snörik Söndag.

  SvaraRadera
 13. Såg att bara en bokstav kom med i förra kommentaren gällande namnet.
  Snålt tilltagit. :)

  SvaraRadera
 14. Yes det är okey att lägga till vid vägkanten. Det letas nog stigar ändå, även om inte vägkanten skylta med det. :) Tyckte det var lite mysko att din blogg inte fanns längre, men det var vad som mötte mig den gången. Internet kan ju spela sitt apspel, och visa något som egentligen inte finns. Teknikens under kallas det visst för.

  Vink

  SvaraRadera
 15. Hoppas att du har det bra och att du har värmen!!

  SvaraRadera
 16. Ha, ha, måste genast iväg och stoppa in lite trasor här och var....så kanske jag slipper sova i långkalsonger!

  Jeanette

  SvaraRadera
 17. Ewa-Christin,
  i största möjliga mån.... detsamma hoppas jag dej.

  Jeanette,
  hoppas det funkar hihi

  SvaraRadera