Byter namn

"Trolltyg & Änglaströssel" blir Varjehanda och "Kråkspark & Lervälling" blir Allhanda.

Vilket jobb det är att inte från början veta hur man vill ha det, men tiderna förändras ju hela tiden och det kändes dax med lite nytt. Men det räcker ju tyvärr inte att bara ändra lite på huvudet här och i ateljen och titelbyte, nu behöver jag ju egentligen svansa runt och byta loggor där jag är länkad från. Skulle oxå vilja ändra en del epost-adresser och lite annat men det får vara för tillfället.

För även en stor garnhärva måste ju påbörjas någonstans, ta tag i den lösa ändan och börja nysta. Och nysta och nysta och nysta, och hoppas man kommer till slutet nå´n gång.

När jag nu ändå gör om lite här så testar jag att lägga lite skuggning bakom bilderna, tror att det blir snyggare så, Vad tycker du?

Nu skulle jag gärna vilja veta vad du tycker och tänker på när du hör orden Allehanda och Varjehanda.

Uppdaterat 24 jan: Fick dessa ord från en läsare, "Varjehanda" tycker jag är just "lite-av-varje" och "Allehanda" är lite mer det där "allehanda-ting".

Exakt så tänkte jag själv när jag bestämde mej för dessa båda titlar. Tack Bollebygdsbo.

"Gud give mig tålamod men låt det gå fort!"

14 kommentarer:

 1. Kul med lite förändring, kan behövas ibland... litegrand som en nystart... fast "mitt-i", liksom!

  Men är inte "varjehanda" och "allehanda" lite samma sak?
  Jag har på känn att tidningar kunde heta så, åtminstånde förr i tiden... liksom allomfattande, lite allmäna nyheter i en stad eller i ett län...typ...?!

  Hur som helst , kul med lite förändring!

  SvaraRadera
 2. Gerda-Thyra.... glömde du bort maten eller står den på spisen och bränner vid ;)
  Eller du bara måste "mitt i" precis som jag.
  Jovisst är det lite samma sak... men ändå inte och efter Allehanda funkar det att lägga till typ hantverk eller nåt och MA är ju mina initialer. Och denna bloggen är ju verkligen Varjehanda eller?

  SvaraRadera
 3. Var ju bara tvungen "mitt i", du vet...!
  Och maten stod på spisen och klarade sig själv... snuskigt god hemgjord fisksoppa puttrade ihop litegrand... surdegsbröd + ost... ölen stod i kylen och efterrättskakan på avsvalning... kaffet förberett, bara att trycka på knappen... bordet dukat... allt ganska klart... åsså... "MÅSTE BARA" stilla nyfikenheten om förändring på kompisblogg!

  SvaraRadera
 4. Hej igen!

  Tack för att du kom till mig och skrev. Att kommetera i signaturen eller profilen går inte hos mig. Ja det märkte du ju själv. Nej det är bara i varje inläg som det går och jag tror de flesta bloggar är upplagda så?

  Kul att du gillar min profil! Tack.

  Mina tomtar, de med en boll till kropp och strut till mössa är nog rätt vanliga. Jag har sett många liknande lite varsatns, de är lätta och roliga att göra. Har inte kollat igenom din sida helt, men du håller också på med keramik då? Ska se mig omkring nu.

  Gör dej en bra söndag!
  Anmaja

  SvaraRadera
 5. Gerda-Thyra... hihi, då hade du ju kunna lyft luren "mitt i" och bjudit in mej på fisksoppe-gott

  SvaraRadera
 6. Anmaja... du är alltid välkommen, trodde att din presentation låg som min i ett inlägg. Nu förstår jag att det är lite annat på worldpress. Vad gäller keramiken hittar du den bäst i min atelje

  SvaraRadera
 7. Jag gillar namnen - båda två.
  Det är lite skillnad på betydelsen tycker jag, men inte mycket. ;)
  "Varjehanda" tycker jag är just "lite-av-varje".
  "Allehanda" är lite mer det där "allehanda-ting".
  Fattar du något av mitt svammel så är du bra. ;)

  SvaraRadera
 8. Bollebygsbo... jag fattade precis ditt svammel *hihi* därför det var precis så jag själv svamlade härom natten då jag kom på det här. Jag menar exakt så som du sa "Varjehanda" tycker jag är just "lite-av-varje".
  "Allehanda" är lite mer det där "allehanda-ting" Tar med mej det och skriver till i inlägget, Tack

  SvaraRadera
 9. När jag trycker på de nya namnen så funkar det inte, tänkte ändra länken från min blogg.
  Ha det gott
  kramis

  SvaraRadera
 10. Kurrelina... hej, det är bara titelnamnen som bytts ut. Adressen hit är densamma http://blogg.marlenes.nu och till ateljen är det http://atelje.marlenes.nu
  kul att du nu lyckades skriva några rader, jag har ändrat så kommentarsfönstret inte är popup längre. Underlättar för dem som har höga säkerhetsinställningar. Kramen

  SvaraRadera
 11. Hej!
  Var det du som skrev i min blogg igår? Jag blev så ledsen för din kommentar bara försvann när jag skulle godkänna den. Så typiskt!!! OM det var du tackar jag tusen gånger om. Ska läsa igenom din blogg, för jag trodde att du lagt ner och har inte varit inne på länge. Det lilla jag såg nu bådar gott. Ha en fin dag!

  SvaraRadera
 12. Charlotte,
  Hej... jag skrev i din blogg igår så antagligen är det min kommentar som försvunnit. Tyvärr minns jag inte vad jag skrev så jag kan inte upprepa mej men tittar in och skriver en annan gång igen. Kul att du hittade tillbaka hit, tiden har varit lite knapp föe bloggandet men har nu försökt komma igång igen och hoppas det ska bli någorlunda stadigvarande.Tjingeling till dej.

  SvaraRadera