Amigurumin visar fram fötterna

Eller jag kanske borde säga... jag visar framfötterna, för nu äntligen har jag kommit så här långt med min januariflicka. Detta mitt första arbete med att virka amigurumi har väl fått mej att inse att det är ett pillejobb som inte riktigt passar mej. Men lite kul är det dock men framförallt idén med att göra en för varje månad, men givetvis ska jag ju bli färdig med denna snöflinga först.
Att jag överhuvudtaget börjat virka en amigurumi skyller jag Veronicas hemliga virkalong för. Veronica gjorde mönster till en snöflingeflicka (men det visste vi inte då) och lade ut en bit mönster dag för dag på sin Ulliga Gulliga blogg för att låta dem som kände sig hågade hänga på.
Jag var nästan på väg att lägga av tills jag såg att det skulle bli en docka för varje månad... då höjdes mitt intresse omedelbart. Kanske beror det på att mina barn börjar bli så vuxna (eller jag så gammal) att tiden för trampet av små barnafötter börjar närma sig, men tanken att ha en liten docka för varje månad att plocka fram kändes lockande (även om det gärna får dröja ett bra tag till).
Men, men... följa mönster kan jag tydligen inte. Måste ändra lite här och där för att få det som JAG vill, så mina fötter här har fått skor med ankelband och så ett par mammelucker. Nu är det dags att hon får lite kropp också, knoppen är redan färdig med hatten på.
Så, nu får jag sluta skriva och fortsätta virka.... virkeling på dej.

7 kommentarer:

 1. Kämpa på, ser riktigt lovande ut

  SvaraRadera
 2. Tänkte att jag också ville virka dessa dockor... men har inte tiden till det än på flera månader. Kanske mönstren ligger kvar till sedan...

  SvaraRadera
 3. Jag har tänkt under en tid att försöka mig på det här med Amigurumisar också. Har samlat på mig lite mönster, men just nu räcker inte tiden till - eller så använder jag tiden fel.

  SvaraRadera
 4. Ewa,
  tack... jag kämpar hihi

  SvaraRadera
 5. Nina,
  mönstret ligger kvar, annars kan du få det av mej

  SvaraRadera
 6. Bollebygdsbo,
  gillar din kommentar.... men man måste prioritera, det är därför denna tagit så lång tid att bli färdig

  SvaraRadera
 7. Det ser ju väldigt gulligt ut!

  Ska du med på spännande vindsröjning i Änggården lördag den 6/2 ? Fniss... får mig osökt att tänka på en vind full med tyger på Skanstorget en gång i tiden... kommer du ihåg?

  SvaraRadera