Sjalen

Kommer du ihåg bilden här ovan...

nu äntligen kan jag visa dej resultatet av det som skulle stickas i 3 1/2 m. Den blev helt underbar så nu måste jag sticka en till mej själv... fast jag tror jag ska göra den till en kombinerad poncho och sjal.

Det värsta är att man får sitta och räkna hela tiden för att inte göra fel, så det blir inget samkvämsstickande. Men det är ett roligt mönster som gör att det ändå går ganska fort. Dvs. när man väl lärt sig bemästra stora stickor med mohairgarn, men sen går det nästan av bara farten. Här nedan ser du det färdigaresultatet som numera skall läggas om axlarna på Johanna Hallondoft

Blir du själv sugen på att sticka så finns mönstret på Drops... bland en hiiiimla massa andra fina sjalar Jag gjorde möstret lite tydligare så vill du kan du alltid klicka på bilden nedan och ev. printa ut.


Sticka lugnt...

14 kommentarer:

 1. Hi hi så trevligt att du också "blivit" med voffsing, det är ju så skönt att man kan ha dem i små portioner, precis som med barnbarn kan jag tänka :) Sjalen är verkligen jättefin, som ett smycke. Ha det bra min vän :) Kram

  SvaraRadera
 2. Sussie - precis så känner jag. Fast lite ledsen i ögat blir jag nu när dom flyttar till Huvudstaden... längtar redan. Herregud, hur ska det bli när jag får "riktiga"barnbarn. Visst är sjalen fin, blev förälskad i den direkt och jätteglad att bloggvännen Johanna valde just den åt mej att sticka.

  SvaraRadera
 3. Vilken himla vacker och fin sjal kanonfin.Vad är det stickat i för garn och stickor?Ha det gött kramizar ~~~~RITA~~~~.

  SvaraRadera
 4. Vilket jobb du gjort!
  Snyggt!!!

  SvaraRadera
 5. Så fin den blev
  kanon
  du är verkligen duktig du
  kram på dig

  SvaraRadera
 6. Fin sjal... blir lite sugen, men vete sjutton när jag ska ha tid att göra den. Nu blir det verkligen fullt upp för mig.

  SvaraRadera
 7. Tusen tack och tusen tack återigen... Den är så fin :)Jag är så glad för den och pojkvännen min tyckte den passar mig bra :) KRAM

  SvaraRadera
 8. Morrn Marlene.Nu tappar jag målföret ja den är så jättefin men undrar om inte Gerdathyra stickar på en likadan vill jag minnas. Filifjonkor har inte sånt tålamod tjockt garn stora stickor litet mönster är typiskt Filifjonkamodeller,Men snyggt är det med dess härligt mönstrade sjalar.Sen är det så med mig också att jag har en fantastisk förmåga att fastna i dörrhandtag som man går förbi med sjalar eller lampor som sticker ut du vet. Så egentligen skall man inte ha sånt när man är så pass "klantig" farligt Nu får du ha en skön fredag,

  SvaraRadera
 9. ÅHHHHH.... !!!
  SNÄLLA LILLA GULLEKOMPIS,
  SKRIV UT DET DÄR FÖRTRÄFFLIGA FÄRG-DIAGRAMMET TILL MIG, SOM SITTER HÄR I STUGAN UTAN SKRIVARE!
  puss på dig ***** !

  SvaraRadera
 10. Bara inne o kollar om det rört på sig nåt...hälsa fadren din han är ute på rullen såg jag.

  SvaraRadera
 11. Vilken snygg sjal. Va mycket läsbart på din sida, får titta in igen och läsa vidare.

  SvaraRadera
 12. Alla -oj nu är det väldigt längesen jag var här och därför dröjt med svar till er alla. Så det blir ett enda där jag tackar och häller med alla som tycker sjalen blev fin. Till Gerda-Thyra säger jag bar "kom ner och hämta den du, så kan vi ta en fika, puss" Och för Rita kan jag berätta att det är mohairgarn och stickor nr 9. Sist men inte minst till Filfjonkan som så sött gluttar in med jämna mellanrum har jag att berätta att Smeden ringde och sa han stannar ytterkigare en vecka, och ja G-T blev så förtjust i min att hon också gör en men visst är det så att det är stor riskk att den fastnar i både det ena och andra. Men snart får du se vilket vacker smycke jag fick för arbetet.

  Kram till er alla... även nya som hälsat på.

  SvaraRadera
 13. Underbar sjal !!!!!!!!!!!!!!!!

  SvaraRadera
 14. Är ute och trillar runt på bloggar för att hitta något mer roligt att virka till vår musfamilj på vår sida. Har du några roliga förslag så mottar jag dem med tacksamhet. Även en länk så vi kan titta – väldigt gärna.

  Så vacker sjal

  Lisbet
  Articsisters

  SvaraRadera