Nygammal kruka


Alla idéer är bra utom de dåliga sägs det... nu ger det sig vilket detta är.

Under en längre tid har jag letat efter nya krukor till köket men inte hittat något som jag gillade helt och fullt. Kalla det sparsmakad eller envis om du vill, men oftast vet jag redan vad jag vill ha och finns inte det så "siiiiter" jag i det.

Klart jag funderat på att göra mina egna i lera men tid och ork för detta finns inte just nu. Ett tag tänkte jag bara måla direkt på terrkottakrukorna men det kändes inte heller riktigt bra. Så....

idag fick jag en idé.

In bland tyger och rotade, hittade en tråkig gammal syntetspetsgardin som nog skulle räcka till 2 krukor. Mätte och klippte och formade, jo då... det blev bra. Sen då...

funderade på att limma fast det, och provade med lack över, men ... nä, fortfarande inte riktigt som jag tänkt mig.

In i nästa lilla skåpsgömma. Där hittade jag den lasyr jag tillverkade och laserade köksbordet med i sommras, men fick givetvis inte upp locket (kanske lika bra det för det hade nog inte fungerat med lasyr ändå). Men efter lite ytterligare sökande hittade jag en äggtempera som jag skakade ihop i vintras men inte kommit mig för att använda till det som det var tänkt. Nu så...

fram med en mjuk bred pensel... och voalá, här är min nya kruka, och jag är nöjd. Blev ju samma färg som bordet eftersom jag använt guldockra och titanoxid som färgpigment i både lasyr och äggtempera.

Sen får vi se vad resten av familjen tycker, men som sagt "alla idéer är bra utom de dåliga" och att återanvända material är enligt mig en av de bra idéerna.13 kommentarer:

 1. Hej MEN vilken idé! Det har man ju aldrig tänkt på. OCH den blev ju kanon snygg! Verkligen. Ha en skön kväll kram Christa

  SvaraRadera
 2. Hej Marlene. Jamen de vart ju väldigt fint tycker jag och eget! är nog inte så många so har så fina tror jag. Ja det gäller att ha idéer och det har du. Skulle tro att din familj med tycker om det. Ha det så bra och sov gott sen.

  SvaraRadera
 3. Säger detsamma vet ofta hur jag vill det skall se ut och vad jag vill ha. Finns inte det så får det helt enkelt var. Att nöja sig med halvdant är inte min melodi alls.

  Din kruka tycker jag blev väldigt fin där den står. Har man bara fantasi så kan man ordna till det riktigt fint. Fantasi har du säkert i överflöd verka det som. Sedan gäller det att prova sig fram, blir inte det ena bra så testar man igen, blir inte det heller bra så kör man på ytterligare en gång till...och se då...blir resultatet helt fantastiskt.

  Här försöker solen bryta sig igenom lite dimmoln och annat skräp ovan där. Till helgen skall visst solen visa sig och graderna skall också stiga uppåt. Det passar bra det, för då skall vi fira pappa som fyllde 91 i veckan. Still going strong, alert och huvudet på skaft. Inte i närheten av att vara dement.

  Vinkelevink!

  SvaraRadera
 4. Hej vännen
  Du är fantastisk
  var får du allt ifrån?
  Krukan blev ju toppen fin
  Tänk om man kunde få alla dom ideerna du får *S* Så fint man skulle ha det här hemma
  Kram

  SvaraRadera
 5. Heja kompis!
  Bra ide´och fiiiint blev det också!

  SvaraRadera
 6. Åh, vad fina dina krukor blev. Jättesnyggt. Nu har alla fina körsbärsblommor trillat ner på marken. Vinden har tagit dem :( Våren går så snabbt numera. Man hinner inte njuta tillräckligt av allt. Trevlig helg och sticka lungt :) KRAM

  SvaraRadera
 7. Den är underbar! Kul att skapa något eget :D
  Kram Lily

  SvaraRadera
 8. Angels & Roses - tack söta du... visst blev jag nöjd själv.

  Filifjonkan - tack min vän, jo då familj tyckte oxå det var fin, men min man vill helst ha så lite prylar i fönstret som möjligt... det rivs så lätt ner när fönstret ska öppnas tycker han, och det har han iofs rätt i men nu behöver jag (eller han) inte vara rädda att det är något dyrt och värdefullt som ev. åker i golvet ;)

  Erika - ja, jag borde väl tacka dig eftersom det var efter dina målade krukor som det började snurra runt i huvudet vad jag skulle göra med krukorna. Sen om det är fantasi eller envishet som får mig att hitta på saker vet jag inte. Kul med en så frisk Far trots hög ålder, hoppas firandet blev som ni tänkt... med solsken både ute och i sinn

  Trollet - vad jag vet så har du det fint hos dej ändå... du har ju andra kreativa sidor eller hur ;) För att inte tala om trädgården.

  Gerda-Thyra - ja vad säger man, nu har du ju godkänt den i verkligheten oxå ;)))

  Johanna - Tack, synd att blomstren redan ligger i backen... för nu har ju våren plötsligt blivit lång, eller man kanske ska säga att den låter vänta på sej för tillfället.

  Nina - Tack... kul att se dej här igen.

  Lily - visst é dé... man känner sej ganska nöjd efteråt

  SvaraRadera
 9. Vilken fin blogg du har, orden värmer. Nej, bloggar bli aldrig exakt vad man tänkt sig, så var det för mig också, men det är bara positivt.

  SvaraRadera
 10. Krukan är underbar... Ha det gott! Kram! Elle

  SvaraRadera
 11. Barbro S - Tack själv för dina värmande ord. Din egen blogg är väldans fin så nu ligger du länkad under rubriken "utmed vägkanten" så jag lätt kan följa dej och dina nya inlägg

  Elle - Tack och kram tebaks... önskar att du har det likaledes.

  SvaraRadera