Kryddburkar och secondhand

Att ta en tur bort till Saronkyrkans secondhand på lördagsförmiddagran kan få en i arbete. Idag fyndade jag bl.a de 5 burkarna tilll vänster med text på, men när jag hemkommen hade rengjort dem och de skulle upp på hyllan var jag ju tvungen att både ordna plats och rengöra även där.

Jag älskar glas... det lyser så vacker när det är rent och solen lyser (påminner mig om ett stilla vårregn av någon anledning) så jag hade tidigare införskaffat burkarna till höger som hade etiketter på sig vilket jag inte tycker är så snyggt. Så ner med allihop och tvätta och rengöra och bort med etiketter. Sedan tog jag en s.k cd-penna och skrev på burkarna. Den färgen håller bra men har fördelen att det går att tvätta bort om jag vill byta inehåll.

Så plötsligt har jag få ordning på alla kryddor, gamla "knorrburkar" byttes ut mot dessa "nya" så nu är det ordning och snyggt i kryddhyllan. Och allt tack vare ett secondhand-fynd på lördagsförmiddagen.

blogginfo , , , ,

9 kommentarer:

 1. Fina burkar. Jag tycker också att det är fint med glas.
  Tack för tipset om att skriva med en cd-penna! :)

  Trevlig helg!

  SvaraRadera
 2. Fröken Elsa - Visst é dé, på något sätt får det mig att tänka på stilla vårregn (tror jag ska lägga till det i texten). Tänk bara på att den som sagt inte är helt vattenfast men om den får torka ordentligt så håller den bra. Spritpenna tycker jag bara kletar ut.

  SvaraRadera
 3. Hej Marlene!

  Det måste kännas görskönt att få till det så bra med dina glasburkar och slippa alla kryddpåsar och andra burkar i diverse former och färger.

  Och du jag måste säja dej, din kruka i det förra inlägget blev så jättesnygg, detta får du ta patent på.

  Solvarma kramar från Irene

  SvaraRadera
 4. Jag gillar också glas, enkelt och vackert.
  Jag hade en del glasflaskor med korklock, på något mystiskt sätt har de kommit bort...
  Kram Lily

  SvaraRadera
 5. Solvarm - *säger tack och sträcker på mej lite förläget* patent och patent, det kostar nog mer än jag har råd med och sedan är det säkert nå´n annan redan som gjort samma sak. JAg har alltid velat ha ordning bland kryddorna vilket jag lyckats med till stor del, men att även få det lte finare blev ju bara ett plus i kanten, fast mina barn ansåg att jag nog var understimulerad där jag satt bland burkar och påsar över hela köksbordet *fniss* FAst det é klart, efter 1 veckas dö´förkylning var jag ju tvungen att ta mej för något som ändå inte var allför krävande men lite mer stimulerande än att glo på tv´n

  Lily - vad synd, jag gillar oxå såna där med korklock. Tänk på 70-talet då det var apoteksburkar i alla hem i alla dess former och färger. Jag samlade som en galning för att sen bara låta bli ta med dem vid en flytt senare då det inte var på modet längre.

  SvaraRadera
 6. tjusigt trollsyster tjusigt
  håller med om att de tär snyggare med en massa glas flaskor än dom vanliga kryddburkarna
  man skulle kanske börja nu att byta ut dom man har själv *S*
  Tack för tipset .

  SvaraRadera
 7. Trollet - visst är det snyggare... nu har jag endast 5 burkar kvar att byta ut, men de är iaf likadana och jag har tagit bort etiketterna på dom och skrivit istället, men de gröna locken har jag inte kunnat göra mycket åt.

  SvaraRadera
 8. Vad fina, jag älskar kryddor. Måste nog ut och kolla till dem som jag har på odling =)

  SvaraRadera