Chalmerscortégen firar hundra år


Så var det dags igen, som vanligt drog detta årliga evenemang folk ur huse och kantade gatorna där cortegén drog fram, på heliga Valborgs dag.

I år gick vi lite senare och slapp trängas med alla andra nere på Vasagatan och Avenyn. Dessa hade väl bråttom till majbrasan i Slottskogen. Vi stod istället vid Erik Dahlbergs trappor längre upp på Achebergsgatan.

Tyvärr tänkte jag inte i förväg på att jag kunde filma alltihop så batterierna tog slut innan alla 64 vagnar hade kört förbi. Men en hel del fick jag med. Anledningen till att jag inte publicerar detta förrän nu är att det tagit lite tid att redigera filmen och få med alla rim som hör ekipagen till.

Du som inte har lyckan att bo i denna stad fullt med goa gubbar och tjejer kan se filmen genom att klicka här, tyvärr blev jag tvungen att dela upp de i 2 delar så glöm inte att titta på andra delen också. Du får bland annat se resväskan på bilden ovan i full fart. Ett gäng tjejjer hade skapat sin egen mens-cykel som de framförde akompanjerade till "det gör ont, det gör ont". Piketkillarna som festade nakna och Konstfackets diverse mindre trevliga påhitt, är några av olika aktuella händelser det spexades om.

Jag tror inte det varit så många vagnar förut men jag kan ju minnas fel. Kul är det iaf att titta på och detta år var alla vagnar jättebra.

Med andra ord så blev det inga foton från Slottskogens begivenheter men Majbrasan lyste fint när vi kom dit. Och hjälpe mig vad folk det var... antingen så är det så att göteborgs invånare bara blir fler och fler eller så upptäcker fler tjusningen med denna plats.

Nu är det äntligen VÅR i almenackan också.

Klicka här för att komma till min Youtube-kanal där filmerna finns.

Hos Irene hittade jag dessutom 2 länkar till Gp´s bildkavalkad för åren 1909-1959 och 1960-2008,

Jag tackar henne och säger varsegod till dej... ha en trevlig stund med de Goa gubbarna och Tjejjerna i Götet


9 kommentarer:

 1. Hej Marlene!

  Vad kul att se cortègen igen, fast på film, tack så mycket.

  Vi gick igenom Slottskogen vid 3-tiden på eftermiddagen och då stod rishögen alldeles otänd och det var mycke folk redan då.

  En fortsatt skön helg önskar jag dej.

  Irene

  SvaraRadera
 2. Så du bor i min favoritstad med så många snälla och trevliga människor?
  Ha en skön söndag nu i maj månad.
  Kramar

  SvaraRadera
 3. Jaha hej Marlene. Så du har med varit och sett kortegen ja det är ett måste har jag förstått Jag har kikat på den i dina filmer i stället gick också bra Roligt att det är så pass många med i den och så olika! men vädret visade ju sig från sin bästa sida denna helg . Skönt för det är ju ledsamt om det regnar bort en sådan stor grej. Hoppas allt är bra med dig.

  SvaraRadera
 4. Solvarma Irene - Den var riktigt bra i år, Cortegen alltså. Det var många inne och tittade på filmen så jag är mäkta sur för att jag hade fel kamera med mej och inga extra-batteri. Helgen var skön, tack så mycket. Nu hoppas jag du får en bra vecka

  Bloggullet - Visst bor jag här i denna härliga stad... fast jag längtar till en mindre plats, stan har nog växt om mej ;)

  Filifjonkan - Kul att du gillade filmen... jo bor man kort gångavstånd så klart man ställer sig och roas. Vädret var perfekt, brukar vara betydligt kallare men regnat vet jag aldrig att det gjort under de år jag följt tåget,
  Här är allt bra men tiden vid datorn får ta mindre och mindre plats i mitt liv... speciellt nu när uteliv lockar mer. Kramar till dej och hoppas du oxå njuter av årstiden

  SvaraRadera
 5. Så skoj att få se det, jag ska genast skutta dit och ta mig en titt :)

  SvaraRadera
 6. Trevligt inslag....så "göteborgskt"
  Göta Lejon brukar alltid spela och båda mina döttrar har varit med där och nu är det en son till en av döttrarna som går med i Chalmerscortegén....så traditioner skapas på många sätt.
  Tack för trevligt inslag.

  SvaraRadera
 7. Sussie - hoppas du gillade vad du såg. Det har tillkommit en hel del Chalmersinslag på youtube efter att jag la ut min.

  Ewa-Christine - ja du, cortégen liksom ÄR göteborg.
  Härligt att både barn och barnbarn för er tradition vidare... finns dottersonen med på mitt filminslag?

  SvaraRadera
 8. Hej igen Ja de tär ju bra när de tär såpas nära då. Ja sommartid så är man ju mer utomhus så bloggen får komma lit i andra hand med jag har kört lediga helger för det har passat in bra för min del så man får göra efter eget huvud. ha det så bra

  SvaraRadera