1 1/2 meter från 3 1/2

Det har tagit tid att komma så är långt, men nu börjar det närma sig slutet. För denna bild är några dagar gammal och jag har äntligen fått mönstret att fastna i skallen.
Detta har nog varit det svåraste jag stickat men också bland det vackraste. Mycket beroende på mohairgarn och stora stickor och att hålla reda på alla 20 mönstervarv. Det tunna luddiga garnet gör att det varit svårt att se (läs känna) maskorna och därmed lätt blivit fel, så det har bara varit att räkna maskorna hela tiden för det är näst intill omöjligt att repa upp ett sådant garn.
Att jag sedan i början tänkte fel när jag läste mönstret, underlättade inte det hela utan fick mig att sticka om samma bit 5 ggr innan jag till slut tog ett lättare garn och stickade en provbit och därmed också kunde se hur mina tankebanor fullständigt förvridit sig som de nystan jag nu skulle ta mig ann.
Hursomhelst... nu är snart de 3 1/2 meterna klara och ska sys på den fyrkantiga del som stickats först. Sedan ska den levereras till Johanna Hallondoft som jag hoppas blir nöjd.
Tycker du som jag att det ser fint ut kan du se hela sjalen och hämta mönstret här på DROPS
Själv sitter jag samtidigt medans pinnarna går och arbetet växer och funderar på hur jag kan använda detta vackra spetsmönster till något annat till mig själv, för att göra en till exakt likadant ligger inte för mig som vanligt. Sticka lugnt...
blogginfo , , , , , , ,

6 kommentarer:

 1. Åh vad fin den ser ut att vara. Det var inte meningen att du skulle ha så mycket jobb med den... Jag ska sätta igång att göra smycket till dig här. Vill du ha det svart som du sa innan? KRAM

  SvaraRadera
 2. Johanna - oroa dig inte, besvärligt var det väl i början men jag gillar utmaningar... det som oroade mig mest var om jag skulle göra slut på garnet innan det blev rätt. Och nu så har jag både dått se hur den ser ut i verkligheten och blivit en aaaaaaniiiing klokare på vägen - ha inte så bråttom Marlene, om jag sen lyssnar på det örat nästa gång eller inte det återstår att se. Jag har haft kul... jag lovar, och det blir även kul att mota ett svart smycke *fniss*

  SvaraRadera
 3. snygg trollssytern
  är det den vi snackade om per telefon för ett tag sedan eller

  kram på dig
  vi höres väl på snöret snart igen
  Är ledig nu till onsdag kl 16

  SvaraRadera
 4. Trollet - ja visst är det den. Denna veckan är väldigt full för mig men kanske...

  SvaraRadera
 5. Ditt arbete var verkligen vackert.
  Härlig färg, vackert mönster och ett härligt foto.

  SvaraRadera
 6. Hej!
  Bor du in Göteborg? Vill du sälja på en ekologiska julmarknad i majorna? Om du vill vara med, skriv till clare/susanne:

  atertank@gmail.com

  Vi hors!
  Clare

  SvaraRadera