Bloggvänskap

Häromdagen i min iver att svara snabbt på ett inlägg upptäckte jag senare att jag klampat rätt in med kängorna. Utan hänsyn hade jag bara svarat på de första raderna i inlägget med ett skämt. Detta då denna Angel dessutom för ovanlighetens skull blottat lite av sina egna känslor som vid detta tillfälle var lite missmodiga.
Givetvis bad jag så fort jag upptäckte grodan om ursäkt.

Det svar jag fick gladde mig då denna Witch menade att jag bjudit på hennes för dagen första skratt.
Sedan får jag dessutom ovanstående fina bild av henne. Och då vet jag med betämdhet att hon inte tagit illa upp. Det är verklig vänskap, där några förflugna ord eller missförstådda såna inte blir ett skäl för tråkig argumentation. Detta dessutom i en värld (cybervärld) där det är så lätt att missförstås eller att glömma bort ett leende eller bara utrycka sig fel.

Det är lite kul för hon och jag har liknande bloggnamn "Witch or an Angel" och hon var en av de första som kommenterade i min "passagenblogg" där jag gjorde en kort vända innan jag bosatte mig på "blogspot". Och sedan dess tittar hon in hit då och då.

Och jag återgäldar givetvis besöken.... och det har aldrig hänt att jag inte har tittat in utan att ett leende snabbt formats på min läppar.
Tack du bloggvän, i nästa inlägg blir det jag som rycker det halmstrå du sträcker fram *ler* (internt skämt.. vänner imellan).
~~~En vän... någon som gillar dig efter att ha lärt känna dig.~~~

20 kommentarer:

 1. Det låter som om det var jag ;-)
  Expert på området :D))))
  Jag gillar att skämta och tycker om humor, förgyller livet väsentligt :D
  Har förlorat en del för att de inte förstått min humor och glimten i ögat!( Kallades inte Busan för inget ;-)
  Slutsatsen kan vara att de inte är "mina" vänner :D

  Skönt att det var "rätt" för dig :D

  Ha de gott
  Kram Lily

  SvaraRadera
 2. Hej Marlene. Visst är det härligt med sådana bloggvänner som inte missförstår och man kan prata med och förklara saker.Ibland har man tur när man träffar på sådana. Vänskap skall man vårda i lagom portioner tror jag väl.Ha en skön kväll.

  SvaraRadera
 3. Ibland går det inte fram på bloggen när det är ett skämt. Jag är ofta orolig att mina bloggvänner misstolkar saker jag skriver, både skämt och allvar. Då är det skönt när jag kan förklara för dem och de förstår. Jag älskar alla mina fina bloggvänner.
  Det var en härlig och glädjande bild du fick, sånt gör en glad flera dagar.
  Ha det bra.
  Kramar

  SvaraRadera
 4. Härligt att man kan ha någons förståelse... och även kan skämta om, de "grodor" man ibland producerar.

  SvaraRadera
 5. Olika läser vi och tyder ord som skrivs. Här är en som i alla fall har humor. När man då gör som det du berättar om, känner man riktigt hur man krymper inför sig själv och undra hur den andre ska uppfatta det hela, innan man hinner förklara sitt klavertramp.Är det riktiga vänner så klaras det upp utan sura miner, men vill man inte förstå trots förklaringar, ja då är det ingen idé att fortsätta sin förklaring.

  Vinkelevink från ett soligt Kallekronis.

  SvaraRadera
 6. Oj wow!
  Har jag fått ett alldeles personligt inlägg hos dig!
  *rodnar*

  Vad vackert och fint du skriver om den här Witch or an Angel, kan det verkligen var mig du menar?

  Tusen tack för det fina och även om vi inte har sån där "daglig" kontakt så finns det något som säger att om vi skulle träffas i verkliga livet så skulle vi bli väldigt goda vänner!

  Tusen häxkramar från mig!

  SvaraRadera
 7. Så här idag då våren ska knacka på dörren dag och natt är lika långa så önskar jag dig en trevlig helg och.... http://media.photobucket.com/image/happy%2Bspring/susi_tyska/holidays/HappySpring.gif

  *vinikivink*

  SvaraRadera
 8. Hallå hallå!!
  Hur står det till i stugan?

  Överlevt helgen? Hänt något spännande? Eller har du gjort som jag slappat och njutit bara i vårsolen, ja så länge den varade? :D

  *vinkar och flyger vidare*

  SvaraRadera
 9. Bara inne igen och kollade om du skrivit något kram

  SvaraRadera
 10. jösses vilken tid det tar att få komma in och skriva ett hej
  Vet inte hur länge jag har försökt så nu har jag glömt vad jag skulle skriva *S*

  SvaraRadera
 11. Trevlig helg igen då! En vecka har redan gått ur tiden Man hinner knappt med längre känns det som Hur som helst ha det så bra.

  SvaraRadera
 12. Kul att du skriver hur lätt det är att missförstå, men glömma bort med ett leende förstår inte jag. Jag har också gjort grodor men inte fått förståelse. Vad gör man då?? Kan du säga det till mig? Idag hittade jag en cd som du och din make gjort till mig för många år sen. Datorn har kraschat och där fanns du och kunde hlälpa mig. Tack för det....kram Ulla i Nynäshamn på framsidan

  SvaraRadera
 13. Förlåt, förlåt men jag hoppas du ha har tålamodet att titta in igen för nu är jag tillbaks. Det finns många anledningar till att jag då och då försvinner från stugan. Mycket annat tar sin tid och kraft. Och när huvudet känns fullt och kroppen urlakad går det inte att få igång nåt vettigt här, då är det bättre att pausa, vilket var precis vad jag gjorde. Kramar till dig.

  Lily - riktiga vänner har förståelse för ens egenheter, antingen det är ens humor, eller bara att man behöver vara ifred.... man ska inte behöva förklara sig gång efter gång. Kul att vi har lika humor.

  Filifjonkan - du har så rätt som vanligt.
  Tänker på när vi körde lite bloggrace tillsammans

  men det var nog tur att vi tog det i lagom portion. Fast nu börjar jag väl talla på vänskapen genom att inte finnas här när du tittar förbi med uppmuntrande glada ord. f´låt

  Bloggullet - precis så känner jag oxå ibland. Och visst är det skönt med bekräftelse på att orden togs emot rätt.

  Nina - hej vännen, det var längesen. Hoppas att min tillfälliga frånvaro inte hindrar dej att komma tillbaka. Å du, grodor är små söta djur som man kan småle åt.

  Erika - Helt rätt, om man måste förkalara i det oändliga så är det något fel på den vänskapen tycker jag med. Vänskap ska vara okomlpiserad även om den innehåller både glada och tunga saker. Ska snart titta in och se hur du hade det i Kallekronis

  Witch - jag får väl ta på mej ansvaret för den där icke befintliga dagliga kontakten ;) fast jag håller med dej i övrigt. Hur var det med att hålla masken :)
  Och Ja, jag har försökt ta vara på solen istället för datorn. Därav den långa frånvaron bl.a

  Trollet - hihi, då var det nog inget viktigt som min mamma brukar säga. Vad viktigare var är att du lämnade dina spår.

  Ullas bloggar- Hej och välkommen, jag tror om du läser andras kommentarer och mina svar nogrannt så hittar du nog anledningar till att vänskap ibland går förlorad.

  Hannele - detsamma till dej även om den går mot sin ände.

  SvaraRadera
 14. Ullas bloggar - Inte glömma bort med ett leende... vad jag skrev var att glömma bort ett leende... och menade att det är lätt att man glömmer lägga till ett leende eller en smiley när man skriver och det är viktigt eftersom ingen kan se ens ansikte i cybervärlden (undantaget webkamera) ;)

  SvaraRadera
 15. Ja du har rätt, le åt eländet. Inte värt att sörja, egentligen rätt löjligt. Men du var viktig då och tyvärr kunde jag inte förklara. Så att du förstod.Så nu är du inte viktig längre. En vän förtjänar man det gör inte du längre. Men jag är friskare än någonsin och det kan du inte ta ifrån mig. Tyvärr så ses vi inte på nästa fibroträff.

  SvaraRadera
 16. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 17. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 18. Abonym = Ullas Bloggar
  - Om vänskap bara går ut på att jamsa med och aldrig kunna säga ifrån när man anser att något är fel så är det nog inte mycket bevänt med den vänskapen. Och en sak ska du veta... rasistiska inlägg eller kommentarer kommer jag alltid säga ifrån om, speciellt om det kommer från en "vän"

  Men jag är glad att du tog bort inlägget även om du inte kunde avhålla dig från att i detta inlägg påpeka att de var av "icke europeiskr ursprung"

  Nu är jag iaf glad för din skull, att du gått vidare och önskar dig det bästa av livet.

  SvaraRadera
 19. hm ja du Marlene
  nu har jag läst
  säger inte mer *S*
  Här kommer ett leende från mig :-)

  SvaraRadera