Änglatanten och hennes kompisar


Först kom det ett mail med dessa fina ord angående min Ateljé Kråkspark & Lervälling:
Underbart namn....
på en härlig verksamhet. Ville bara säga hej och gratulera till din sida. Jag kände mig "hemma", direkt.--- I min lilla hemma-atelje är det också pågående projekt av olika slag. Just nu målar jag akvarellänglatanter med olika budskap...så kul. Skickar gärna över "en tant", om du så önskar. Ha det gott, önskar Eva

Givetvis svarar jag på detta och önskar helt klart att få se några av dessa Änglatanter, nyfiken som jag är.
Döm om min förvåning när det dimper ner 6 av dessa underbara "tanter" i min brevlåda i verkliga livet. Jag hade ju trott "människan" menade en bild eller 2 per mail. Så denna Änglatant "her self" sitter och målar dessa vackra akvarellkort och förärar mej så där bara för ingenting. Snacka om att känna sej hedrad.

Tyvärr har hon ingen egen hemsida eller blogg där du kan se mer av hennes alster så jag kontaktade henne idag och fick lov att ge dej hennes mailadress här om du oxå blir förälskad i dessa gulliga "änglatanter" i handmålad akvarell på dubbelvikta kort. Konstnärens namn är Eva Redin och adressen är e.redin@swipnet.se

Du bara måste klicka på bilderna så du kan se dom på lite närmare håll. Då ser du oxå ordentligt vad som står på dom.

Och här sitter jag och Duger,
En underbar känsla som jag gärna delar med mej.


9 kommentarer:

 1. Hihihi... ja, jag ser ju att det är du och jag...fast jag har grön klänning och du har blå... fniss... så tokigt det kan bli...vi har väl bytlånat, då!

  Är nu hemkomna från Lilla Tavernan på Olivedalsgatan, jouvetsi,grillade jätteräkor med potatis och JÄTTEGOD tsatsiki (hur fasen stavas det?)rött vin, kaffe och baklava med glass... de du! Mätta och belåtna är nog bara förnamnet!
  Synd att ni måste vänta i 3 låååånga år innan ni får göra detta...fniss...

  SvaraRadera
 2. Har inte skrivit till dig på länge, har så svårt att förstå mig på din sida, det finns så mycket så det rör ihop sig.
  Vilka härliga kort du fått in.
  Hälsa sjuka pappa

  kramenmjamen på dig

  SvaraRadera
 3. Vilken underbar känsla som smög sig in i hjärtat när jag läste orden "Här sitter jag och duger" :-) Kramar...

  SvaraRadera
 4. Så många fina akvarellkort hon gjort. Fastnade för den med texten "Här står jag och duger" så sant så, oavsett vem som läser dom orden.

  Du undrade vilken färg jag använder. Det är halvblank vattenbaserad antikvit färg för inomhusbruk. Så står det på min färgburk. 99:- gav jag. Tog en mindre eftersom jag aldrig gjort det här innan.

  Blir en större nästa gång. Idag har jag målat om ett Pelarbord som blev som nytt.Har mer som jag tänker måla om, men allt få gå i min egen takt. Känner efter detta idag, som en ångvält kört över mig. Men det visste jag om. :)

  Vinkelevin och kram!

  SvaraRadera
 5. GerdaThyra - förstod nästan att du skulle känna igen dig fast vi bytt klänningar *hihi* Nädå.... vi firar ju snaaaaaaaaaaaaaaaaaaaart.

  Kurrelina - synd att du tycker här är rörigt, men kul att du lyckades och hälsningen till Far är framförs. Visst är korten underbara.

  Gisan - precis så kände jag när jag öppnade kuveret med Änglatanterna

  SvaraRadera
 6. Erika - Nämen sitter vi här och pratar i mun på varann... *ler* Det vaar just den som jag fick med hälsningen och lite annat skrivit personligen till mej. Tycker bäst om den jag med. Tack för att du tog dej tid att komma in och berätta vad du använt för färg. Det blev jättetrevliga krukor så jag tror jag ska måla om mina i köket, helt vanliga terrakottakrukor men jag har inte hittat några andra som jag gillar och bara väntat på en ide vad göra med dem. Kramar

  SvaraRadera
 7. Vilka helt underbara kort :) Vackra färger och vackra motiv :)
  kram Johanna

  SvaraRadera
 8. Just orden Här står jag och duger skulle vi ha med oss på ett halsband eller märke på jackan så att vi alltid kommer ihåg dem.
  Jättefina tavlor, förstår att du blev glad.
  Kramar

  SvaraRadera
 9. Det är något vi borde vara bättre på. Att sitta här och duga. Kramar...

  SvaraRadera