Flickor eller pojkar?


Har vi verkligen inget kön... på dagens förskolor får en pedagog i dag inte säga -Åh vilken duktig flicka/pojke du är. Du måste säga namnet eller möjligtvis barn om det är flera.
Men inte kan man väl missta sig på vilket kön dessa två på bilden har... oavsett kostym och färg. Och inte blir en flicka mindre eller mer feminin för att hon inte påminns vilket kön hon har eller viceversa för pojkar.
Nog sjutton kan man väl lära barn att respektera varandra som jämnbördiga oavsett kön och nog kan en pedagog behandla flickor och pojkar lika utan att göra dem könslösa.

¨*•.¸♥¸.*.¸♥¸.•*•.¸♥¸.*.¸♥¸.•*¨

Sinnen är som fallskärmar -
De fungerar bara när de är öppna

8 kommentarer:

 1. Kära nån. Ska ungar växa upp könslösa?
  Jag minns när min äldste son föddes -75. Då var det nog detsamma. Flickor skulle leka med bilar och killar med dockor. Inte kan man radera bort könen.

  kram
  Ingrid

  SvaraRadera
 2. Ofta blir det för tramsigt med pedagogiken, min son lekte med tjejsaker länge och gillade glitter, det fick han gärna göra, trots att somliga trodde att han då kunde bli homosexuell.Vi är ju människor och inte kön och bör behandlas jämbördigt som du säger.
  Så många superbra ordspråk du har.
  Kramar

  SvaraRadera
 3. Enda jag har tid med just nu är att säga att du har helt rätt - håller med dig helt och hållet!

  SvaraRadera
 4. HM nu får man säkert snart inte säga tanter och farbröder på jobbet heller då *S*
  Det är ju inte klokt egentligen

  SvaraRadera
 5. Det finns snart ingenting kvar som det var för länge sedan. Vad är det för trams om att inte säga det eller det. Har hela samhället blivit helt sönderskruvat. Är det inte dags att sätta sig på tvären. Men vi fogar oss väl som vanligt, och låter samhället bestämma vad vi skall säga-göra-beter oss. Milde tid, hur skall det sluta. Men å andra sidan, det har vi redan sett.

  Kram denna halvmulna onsdag!

  SvaraRadera
 6. Hejsan min vän.
  skriver inte här så ofta.. men nu kunde jag inte tiga..hihi.
  Du har ju såå rätt.. Jag ser bara här.. Igår kom sonen hem och talade om att de andra killarna i hans klass kallade honom för tjej.. bara för att han valt att ha långt hår i nacken..
  Ungarna är 10-11 år... jag blir såå arg..

  Tack för att du finns, vännen.
  Kram kram
  KINA

  SvaraRadera
 7. Strömmens sida -Ja du... det går väl i vågar, undra när "dom" ska fatta att det inte lönar sig att försöka manipulera könet på det sättet... till sist kanske "dom" väljer att genmanipulera oss. En kram fr mej

  Bloggullet -Skrev detta i förra inläggets kommentar som försvann, så en repris vad gäller "visa ord": Tack, jag försöker välja sådana som jag själv tror på och tycker är bra, alla låter ganska bra vid första ögonkastet men är inte så bra vid närmare eftertanke.
  En fråga... blev (var eller är) din son homosexuell. Inte för att jag tror att glitter och dockor skapar vår sexualitet. Tänk så många pojkar som älskar rosa och lila och tjejer som gillar blått mer än rosa. Kramar till dej

  Bollebygdsbo -Tack... även dina "små" ord värmer och är alltid välkommna (speciellt när du håller med mej *fniss*). Kram

  Trollet -Hihi.... du är ju rolig du. Vad ska du säga istället nu då? Hej du gamling... kram på dej

  Erika -Ja du... det är egentligen hemskt att sånt får fortgå, tyvärr är det väl så att även om man protesterade vad gäller visa ting så smygs det in undan för undan ändå utan att man fattar vad som händer innan det är försent. Ta bara antalet barn på en förskola t.ex. Skulle man sagt för 15 år sen att kullarna skulle bestå av 22 barn på 3 vuxna varav 15 st under 3 år så hade det blivit ramaskri, men smyga in några fler vart och vartannat år deet går. JA det finns många nadra bättre exempel men tog denna i hastigheten, kanske jag skriveer om det i ett inlägg nån gång. Varma kramar i vinterkylan

  Kina - Hej, kul att du hittade hit... hälsa du sonen att jag vet att han är en jättegó KILLE. Dessutom jättesöt i sitt långa hår. Önskr det fanns nåt annat jag kunde säga för att stärka honom inför löjliga klasskompisar men kan bara hoppas att hans självförtroende är större än deras inteligens. Kramar tebaks
  ps. du vet att du kan skriva ditt namn och webadress istället för att vara anonym ds.

  SvaraRadera
 8. Nog för att jag märkt att fröknarna (har kvinnliga sådana) ofta är lite väl "slätstrukna" i sina uttalanden, men att inte få säga så är ju galet tycker jag. Även om individen är det viktiga så är vi ju pojkar el flickor.

  Ha det gott/Åsa

  SvaraRadera