En ros är en ros...

Visst är det så, men många gånger så nickar dom till efter några dagar, så här vill jag visa vilken härlig effekt det blir om man låter hela rosen stå under vatten. Eftersom glaset ger en förstoringseffekt blir det en väldigt pampig ros som nästan fyller hela vasen på bredden. Att den sedan står rak och pigg som en nyponros längre tid försämrar ju inte saken.

Ett liknande arrangemang gjorde jag till min Lillasyster som önskade sej en lång smal rak glasvas i födelsedagspresent, och visst det skulle hon få, men det visade sig inte så lätt att uppfylla men till slut hittade jag en om än lite aningen för hög, men hon blev väldans nöjd då hon förstod att man kunde göra på detta sätt. Vill du se hur det blev får du klicka här.

Med en ros som på detta sätt håller sig i över 2 veckor kan man ju alltid ha en vacker ros på bordet. Eller hur?


*.¸♥¸.•*•.¸♥¸.*.¸♥¸.•*•.¸♥¸.
Vi är inte fattiga för att vi äger lite utan för att vi saknar mycket
*.¸♥¸.•*•.¸♥¸.*.¸♥¸.•*•.¸♥¸.

Uppdatering 11 sept 2008:
Jag fick frågan om den verkligen står sej i 2 veckor och då kan jag berätta att den gula höll i 3 veckor. Igår bytte jag ut den för tyvärr bliev vattnet lite grumligt p.g.a stenarna jag hade i botten. Den föll fullständigt ihop när jag lyfte ur den. Men fram tills dess så var den lika vacker hela tiden.
Så nu har jag satt dit en ny... fast en sån där med många små rosor i en stor knippe.


9 kommentarer:

 1. Så tjusigt och bra.
  Håller den sig verkligen så under vatten?
  Det var ett superfint tips.
  tack!

  SvaraRadera
 2. Oj så pampigt det ser ut, en riktigt bra idé. Jag tror minsann att jag ska rippa idén rakt av idag för att förgylla lite i köket. Tack för ett bra tips. Ha en riktigt fin dag, kramar.

  SvaraRadera
 3. Bolebygdsbo: jag svarar med en liten uppdatering av inlägget

  Nina: tack

  Zanna: Rippa du på... hoppas jag får se resultatet på din blogg *tihi* Tack det samma både vad gäller fin dag och kram

  Tovan: Varsegod

  SvaraRadera
 4. Jäkligt snyggt !!!
  Kul och höra av dig , din gamla trollpacka :)
  Var nästan rädd att du bakat in dig i en lerklump eller vävt in dig i en vepa, så jag blev glad att få höra av dig!
  Kram på dig, hälsar linslusen!

  SvaraRadera
 5. Hej Marlene!

  Tack för tipset, det blir ju jättefint.

  Solvarma hälsningar från Irene

  SvaraRadera
 6. Clara: Jo tack du, jag är så långt från lera och trådar som jag kan komma... men jag kommer väl igen eller så kanske jag lägger om helt och hållet som du gjort, hihi

  Solvarm: Tack själv

  SvaraRadera
 7. Jag tänker prova imorgon dag.
  Är ju fantastiskt detta. *ler*

  SvaraRadera