Svamp eller antikrunda

Ett svårt val när solens sista sommarstrålar skiner ikapp och Botaniska trädgårdens arboretum nästgårds.

Men eftersom jag ändå skulle ner på Linnégatan och köpa färg (till ett bord som jag håller på att måla om och som jag visar den dag det är färdigt) så fick det bli det som bestämde riktningen för dagens promenad. Men botaniserat har jag gjort… det finns antikvitetsaffärer i vart hörn runt Långgatorna. Och jag promenerade in i dem alla (tror jag) och ostaffärer lite var stans på Linnégatan.

Så denna eftermiddag slog det mej -herregud varför sitter man så ofta vid datorn och googlar runt på sidor för att få lite lisa för själen.

I en storstad som Göteborg finns det ju hur mycket som helst att titta på och även smaka av (det kan man inte ännu i cybervärlden) bl.a en underbar affär med riktigt gamla fina saker i en riktigt gammal fin lokal på Nordhemsgatan "village antikt" tror jag den hette. Och på 3:e Långgatan låg en affär fullproppad med bara kultprylar från mitten av förra seklet (tänk bara att kunna känna både material och lukt i verkligheten). Och ostar provsmakade jag och smackade med tungan som sig bör åt sådana godsaker som St Agur och Tallegio vilka är väl så goda som några svampar och föresten så finns det gott om svamp i affären också.

Jaja, var sak har sin tid och nu sitter jag alltså här igen bara för att berätta detta.

Svamparna på bilden finns iaf i Seminarieparken och lampan ja, den hänger i taket någon annanstans.

Nu kanske du undrar om jag inte brukar gå utanför dörren? Jo då… men det är inte alltid jag tar mej tid att verkligen titta in på alla ställen jag går förbi.


¨*•.¸♥¸.*.¸♥¸.•*•.¸♥¸.*.¸♥¸.•*¨

Vi lever en sekund i taget och den sekunden är just nu -
ta väl vara på den och låt den inte gå dej ur händerna


4 kommentarer:

 1. Det låter som om du har haft en riktigt trevlig stadsrunda =)

  Fortsatt trevlig helg/Annika

  SvaraRadera
 2. Ja nog är det trevligt att uppleva saker "live" men det tar ju betydligt mindre tig att googla :) Man får passa på när man får lite tid över. Lampan som du visar bild på är förvillande lik den som hänger ovanför mitt huvud just nu :)
  Din stadspromenad verkar ha bjudit på många trevligheter. Ha en riktigt fin måndag, kramar.

  SvaraRadera
 3. Annika: Jo tack... det var det faktiskt. Även om samvetet gnagde lite för att jag inte kom ut i skogen. Helgen är slut men jag önskar dej en trevlig vecka

  Zanna: Aha... det var över ditt huvud jag for runt och plåtade i hemlighet... Kände du vingslagen? *fniss*
  Egntligen vet jag inte om det verkligen tar mindre tid att googla, tiden bara rusar bort när man sitter vid datorn och det är väl det som gör att jag försöker spendera mindre och mindre tid där. Ha en fortsatt skön måndag du med. Kramar

  SvaraRadera
 4. Vacker taklampa, fast vi har inga hängande lampor nu, för familjens långa män slog huvudet jämnt...

  SvaraRadera