Jag tog mej friheten idag....

och tog med mig lite av våren hem. Egentligen är dom väl vackrast där dom står och i vitsippsdalen bakom botaniska är det helt underbart med dessa anemoner i mängd. Så att jag norpade dessa tre ... hoppas jag ingen misstycker.


Den lilla vas jag satt dom i är en av många som jag drejade till en sommarutställning på Styrsö. Jag kallade dom "fröhus" dels för att några hade formen av ett sådant och dels för att det ju faktiskt är ett litet sådant. Tyvärr??? är de flesta sålda så jag kan inte visa dej så många av dem, men alla var olika, några med texten "från en vän" några med "första vårtecknet" och "små små blommor" och så som denna bara helt enkelt "en liten blomma"


I ateljen kan du se några fler men tyvärr är fotona inte de bästa.

21 kommentarer:

 1. Hejsan

  Vilken underbar och inspirerande blogg du har! ska kika runt lite till. Ha en fin helg.
  Kram Sara

  SvaraRadera
 2. Hej och välkommen Sara. Tack ska du ha för dina fina ord, nu tar jag en sväng bort till dej

  SvaraRadera
 3. glass eller glas?
  glas blir det väl om det ska vara vin i ;-)

  vackra blommor, grekiska eller svenska ;-)

  SvaraRadera
 4. Så fina bilder...
  Anemonerna är så söta precis som vasen som de står i.
  Ha en härlig helg
  kram Lily

  SvaraRadera
 5. Vitsippor är fina men vasen dom står i är så bedårande söt. Nej Marlene jag smörar inte. :) Den är bara så fin. Texten är liksom pricken över i:t. Så fort jag såg den undrade jag var du köpt den. Sen ser jag att du gjort den själv. Den är verkligen så fin.

  I kväll är jag trött, har varit ute och fotat i några timmar bl.a. Har gjort lite annat också, så nu är det trötta ögat som visar sig.

  Vinkelevink och en bra helg hoppas jag du får.

  SvaraRadera
 6. Simela: så rätt så rätt... vilken blunder jag gkorde. Glas till vin, glass när det är varmt, glasss slänger vi på tippen. Nä skoja bara det finns inget som heter glasss

  Liljan: Tack gulle dej.

  Erika: Hur som helst så smörar jag in hela mej med dina ord... och sträcker sedan på mej rejält. Tack. Det har varit fint fotarväder hos dej tror jag. Det kan man bli ack så trött av. Hoppas din helg blir likaledes.

  SvaraRadera
 7. Vitsippor är så underbara! Verkligen vårens budbärare!

  SvaraRadera
 8. Oj vad du är duktig på att fota!

  Kram Maud

  SvaraRadera
 9. Hej, våren har inte riktigt kommit än här hos oss, vitsipporna står liksom där och vet inte riktigt om de ska slå ut eller inte, men när de gör det så har jag en gigantisk hästhage i en slänt där det kryllar av vitsippor, det är så vackert, när min mormor Greta levde var det en tradition att alltid ta med henne och visa mångfalden av vitsippor i vår hage, hon var lycklig som ett barn över såna saker, hon blev 90 år men finns inte med oss i det fysiska längre, men jag får alltid en speciell känsla av min mormor när vitsipporna blommar i hagen.

  SvaraRadera
 10. grönsoppa?
  vad är det för mysko nu då?

  vilken soppa menar du?
  jag menar, gröna soppor finns det många - så fort man har grönsaker i en soppa så blir det ju en grösoppa. är det inte så ;-)

  menar du soppa av brännäslor?
  av grön kål? (det är pontisk soppa)

  måste tänka bättre när jag mår bättre, idag är det migränn som gäller och känns jobbigt.
  kram

  SvaraRadera
 11. När man hittar vitsippor då vet man att våren inte är långt borta...eller solen..och vi brukar ha hela skogen full så ibland norpas det lite här med*L*

  Satte upp dig på mina länkvänner jag med, så att jag kan komma hit och se vad nytt du hittar på.

  Skön söndag på dig

  SvaraRadera
 12. Du tog ju endast tre och så har du delat med dig till massor av människor med hjälp av de här fina bilderna. Kramar...

  SvaraRadera
 13. Vackra bilder! Fina ord!
  Sånt gör en lärare glad. Återkommer!

  SvaraRadera
 14. Anemone nemorosa den ljuva vitsippan. Söt är hon i din lilla kruka Hon är inte fridlyst den finns ju i mattor i skogarna har utanför mina fönster alldeles vitt ser ut som snö. Du har tagit bilderna vackert tycker jag.Kan inte tänka mig att någon skulle misstycka detta är ögongodis. Kram och Godnatt stänger ner tidigt ikväll

  SvaraRadera
 15. Nydelige vår blomster!
  Ha en fin kveld. Klem Gry : )

  SvaraRadera
 16. Så vackert och vårligt med några vitsippor en vas. Jag tycker visst att man kan ta in några för att glädja sig med, det ger en sådan härlig känsla att ha våren i antågande. Jättefina bilder och snygg vas. Kramar Birgitta

  SvaraRadera
 17. Hej igen! Ja, det är jag som är den scrapbookande Fröken Harritz med skinn på näsan och glimten i ögat. Kram

  SvaraRadera
 18. Hej Bara inne igen och sniffar på dina anemone nemorosor man kan inte få nog av dem. Utanför mina fönster är de nästan hopslagna för det regnade ordentligt ett tag och vi har nordanvind så de kurar lite,

  SvaraRadera
 19. Jag hoppas att de där fina snart börjar på här också.
  Här har det varit bra tråkigt väder ett tag.
  Kramis gumman

  SvaraRadera
 20. Gunnel: så riktigt så... nu känns det verkligen att våren är här

  Gårdsromantik: Välkommen in i mitt krypin, vackra ord och beröm suger jag åt mej som en ny disktrasa *ler* äsch, jag menar givetvis TACK.

  Yvonne: Så härligt det låter med ett sådant minne. Sån där barnslig glädje smittar dessutom gärna av sig, och din mormor dansar säkert med lätta glada fjät när hagen blommar som mest och du står där och minns. Tack för att du berättade.

  Crazy and Daisy: Du är alldid välkommen. Både hit och till ateljén. Visst är vitsipporna som kommer med våren, på riktigt liksom.

  Gisan: Du é för söt, så tänkte jag inte... kram

  Fröken Harritz: Välkommen till mitt krypin och glad att jag kunde glädja dej.

  Filifjonkan: Åh så skönt att ditt blödande öga inte hindrar dej att se de ljuva blomstren. Flad att du tyckte om fotona... nån mästerfotograf är jag väl inte men ibland lyckas det och jag lär hela tiden. Viftar lite extra så du får lite gult frömjöl på näsan nu när du ändaå är inne igen och sniffar... sniffa på du. Skickar över lite sol åt ditt håll, du ska se att imorgon strålar dina anemoner ikapp med solen.

  Grynoka: Tack, vad heter dom på norska?

  Elins Tittskåp: Tack... visst ska man väl få glädja sig lite även inomhus, det känns så härligt på morgonen när jag äter frukost och tittar på dom och känner att nu är våren här.

  Stina på landet: Du ska se att det kommer… egentligen är det väl bara bra om våren tar lite tid på sej ibland, desto gladare blir man då den äntligen kommer, till dess får du gärna kika in här och njuta av dessa.

  (' '()
  ('('o' )'')
  ( . )
  ('')('') / kram till alla… i vått och torrt

  SvaraRadera
 21. Underbart, vackra bilder.

  SvaraRadera