En bild till Smeden

En Chikad till min Far som skriver om sitt äventyr bland jugoslaviens högljudda insekter; chikaderna.
Denna fångade jag på bild vid en av Skinoussas vackraste stränder "Almiro" (det salta), klicka här för att se fler bilder härifrån. Ljudet lät jag bli att ta med, för det var näst intill öronbedövande ibland, och det tog ett bra tag innan vi förstod vad det var för så snart du kom riktigt nära så tystnade dom.

8 kommentarer:

 1. Har klickat här och kommenterat där!
  Så tar jag hem chikaden till smedjan och andvänderi smedja nästa gång.
  Kram dotter min!

  SvaraRadera
 2. Önskar dig en fin vecka! Ha det gott/Kram Tussegumman

  SvaraRadera
 3. Ännu en fantastisk blid! Det är som ett äventyr att besöka din blogg. Jag vet aldrig vad som kommer möta mig, mer än att jag kommer tycka om det :-) Kramar...

  SvaraRadera
 4. Hej Marlene. Ja ha jo de kan föra ett himlars väsen man blir aningens trött på det ljudet faktiskt.Ha det gott

  SvaraRadera
 5. Oj, vilken helt fantastisk bild! Hur stora är dom där egentligen? Den ser ju jättestor ut här. Otroligt fashinerande är det verkligen i allafall!

  Ha en jättefin vårdag!
  //Indra

  SvaraRadera
 6. Smeden: Varsågod, det var ju liksom meningen.

  Tussegumman: Tack detsamma och kramen med

  Gisan: hihi... ungefär som jag känner då när du varit inne och lämnat dina (")(")avtryck *Tackar och kramar*

  Filifjonkan: Ja, näst in till omöjligt att stå ut med. Hoppas allt är bra med dej, tyvärr har jag ont om krater till att springa runt och hälsa på bland bloggvänner. Glad om jag får till ett inlägg då och då.

  Indra: Denna var väl ca 2-3 cm. Jag fick sonen att klättra upp i trädet för att fota, när vi väl fattade var ljudet kom ifrån. Vårdag... idag är det mer sommardag, men likväl jättefin och jag önskar dej detsamma.

  SvaraRadera
 7. Oj, ja 2-3 cm är ju inte lite för en insekt det heller, men jag trodde den var ännu större. Himla bra bild i allafall, jag älskar att fota macrobilder, men än har det mest blivit nyckelpigor. *skratt*
  Ha det gott och tack för svaret. :)
  Mvh//Indra

  SvaraRadera
 8. hej där
  Vilken snygg bild
  Läste alla dina andra svar här så jag ställer ingen fråga *S*

  Såg du varit inne hos mig och berättat att Mr Frost tagit dina små hjärtan *S*
  Mina var ute hela hösten och vintern men inga hjärtan fattas *S*
  Kramizzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz

  SvaraRadera