Det går lika bra med tuggummi


Hört på radions program 1 idag. Måste bara berätta för det var så gulligt.

I Kina serveras tydligen inte kaffe på restaurangerna (såvida det inte är amerikanska sådana). Så efter att reportern i programmet intagit en stor middag på en av de finare matställena kommer en liten servitris med tre tuggummi serverade på ett litet fat. Ivrigt nickande med ett leende, som kinesiskor gör, trugar hon honom att smaka. Kaffe… !!!???? med fulländad smak, var vad dessa tuggummi smakade. Den lilla Kinesiskans leende blev tydligen ännu bredare och med en spjuveraktig min lämnade hon bordet för att låta svensken avsluta sin måltid som vanligt... med kaffe, om än i annorlunda form.

Undrar om det går att få med mjölk och socker till?

Sedan när jag googlade runt lite för att hitta bilder att leka ihop nåt passande till inlägget så ser jag att det tydligen inte alls är ovanligt med kaffesmakande tuggummi. Men för mej var det nytt och historien söt tyckte jag. Hoppas att jag därmed kunde roa dej en stund oxå.


~~~~*~*~*~*~~~~

Kaffe, kaffetåren den är bra… Kaffe, kaffetåren vill vi ha

10 kommentarer:

 1. Godkväll vännen. Stirrar förfärad och säger tack och lov att jag inte rest dit.Tycker inte det låter så lockande om jag skall vara ärlig tuggummikaffe? Tror jag hellre toge te då eller var utan.Du är säker på att det inte var något slags aprilskämt? Fast det är klart det är ju väldigt olika vad gäller maten i olika länder så det är väl olika med dryckerna med.Men det var h ju bra att få reda på det. :) ha det bra.

  SvaraRadera
 2. Kul med tuggummi som smakar kaffe.Det kanske inte är så tokigt.
  Ha det bra/Anna-Carin

  SvaraRadera
 3. Tuggummi med kaffe smak? har aldrig hört talas om det...skulle ju va bra att ha ibland när kaffesuget sätter in...kanske bättre för magen och för mig som dricker mkt kaffe! Ha en bra dag...kram

  SvaraRadera
 4. jag hade inte heller hört talas om kaffesmak på tuggummi.. tänk en hel måltid i små inslagna paket, fisk potatis ärtor.. tugga och .. nej svälj inte!

  SvaraRadera
 5. Filifjonkan: visst... det går lika bra med te oxå ;) Sen finns det ju restauranger som idag serverar cigarett-tuggummin...!!!???? *ler*
  Aprilskämt... nä, för när jag googlade så visade det sej inte alls vara så ovanligt som jag trodde.... Väntar med spånning på när det kommmer öl-tuggummi eller kanske man kan tugga i sej ett glas wishky :) Jag har det bra och hoppas detamma för dej.

  Ann-Carin: Du får väl testa på nästa kafferer *fniss* tack för din önskan... önskar dej detsamma.

  Alle: Nja... tuggunni skapar väldigt mycket magsyra, tror det är bättre att låta bli helt och hållet.

  Matte: Haha... Vi kanske skulle lansera det som Bantningstuggummi... med garanterad viktnedgång. Hej och välkommen föresten.

  SvaraRadera
 6. En fin historie, tyggegumi med kaffesmak, kanskje noe å tygge på om morgenen når man er trøtt.
  Ha en fin kveld. Gry : )

  SvaraRadera
 7. Hejsan! Jätterolig blog. Här finns ju allt möjligt. Ska prova luffarslöjd definitivt. Verkar ju inte så svårt (kanske?). Hade ingen aning om hur man gjorde men det är ju så fint. Kommer absolut tillbaka till dej och kikar. Tack för inspirationen. Kram Petronella

  SvaraRadera
 8. Det var något helt nytt för mig. Jag tycker om kaffe, men frågan är hur det smakar i tuggummiform. Hmm... Får se om jag springer på det någon gång. Kramar...

  SvaraRadera
 9. Grynoka: Ja kanske det, men man kanske lika gärna kan tugga direkt på kaffebönorna, iaf är dom ganska goda att suga på.

  Tinnar och Torn: Hej och välkommen Petronella. Sträcker stolt å mej när jag hör dina ord, du är alltid välkommen och glöm inte berätta hur det går med luffarslöjden, som med allt så är et ganska lätt när man kan det, men det behövs lite tränig. Lycka till.

  Gisan: hihi... berätta hur det smakade om du nu springer på det...

  SvaraRadera
 10. Underbar historia, tack!

  SvaraRadera