Insikt x 2

1: Det brukar ju heta "ingen rök utan eld" och "en fluga gör ingen sommar" etc... och jag inser att det blir ingen riktig vår utan vinter. För visst är det härligt nu i vårsolen, när snön smälter och det drippdroppar från taken... och solen värmer så skönt fast det är nära nollsträcket. Tack du moder natur eller vem det än var som skickade lite vinter hit i sista minuten, men "bättre sent än aldrig" för att ta ytterligare en välkänd fras. Våren hade inte blivit sej lik annars.

2: Idag när jag fotar (ofta för att blogga om) blir bilderna utan människor... även om det finns liv i många t.ex både djur och natur så fattas den mänskliga delen, så när jag letade efter en bild att använda i detta inlägg hittade jag denna... en bild från påsken 2004 vid Axle Mosse i änggården. Och här är det min son med fästmö som är i centrum, även om det är deras baksida.

Som bevis för insikt nummer 1 så togs denna härliga påskbild med massor av vårsol efter en riktig vinter som du kan se om du klickar här


Det är ändå nå´t speciellt med varje årstid, och jag vill inte vara någon av dem förutan... vad tycker du?

~~~~~~*****~~~~~~

Vi är inte fattiga för att vi äger lite utan för att vi saknar mycket

blogginfo , , , , ,

8 kommentarer:

 1. Hallå där
  Glad Påsk!!
  Gillar dina vårliga bilder, man känner att våren kanske är på väg!
  Tycker om alla dina tankeord gör du själv ramar och bilder?
  Kram Ulla-Bella

  SvaraRadera
 2. Hallå där
  Glad Påsk!!
  Gillar dina vårliga bilder, man känner att våren kanske är på väg!
  Tycker om alla dina tankeord gör du själv ramar och bilder?
  Kram Ulla-Bella

  SvaraRadera
 3. Ulla-Bella: Tack och detsamma till dej. Visst är våren på väg... lika sant som att det blev vinter till slut.
  Vad gäller ramar och bilder så gör jag numera det helt själv oftast... alltså från egna foton som påskbilden nedan. Tidigare redigerade jag mest bilder jag fått från annat håll, men mer och mer vill jag att bilderna ska vara mina helt och hållet, men visst händer det att jag fuskar lite.

  SvaraRadera
 4. Glad påsk :) eller god fortsättning på påsken :) Jag saknar verkligen våra årstider. Alla årstider har sin charm. Våren då allt börjar spricka upp, blommor letar sig upp ur marken, dagarna blir längre och fåglarna börjar kvittra. Sommaren då man kan sitta ute länge och njuta av värmen, då man vaknar till en klarblå himmel, ljummen luft och fågelkvitter. Då allt doftar gott i varje hörn. Hösten med sina färger och vinande vindar. Då man får ta på sig en snygg tjock tröja, stövlar och ge sig ut i skog och mark för att hitta svamp. Vintern, när snön kommer, då himlen är klar och luften ren... MEN vad har hänt... våra årstider har försvunnit. Nu känns det bara som en oändligt lång höst..... suckar... Kram Johanna

  SvaraRadera
 5. Takk for koselig kommentar på min side, for en flott side du har, må nok lese mere her siden. Ha en fin dag. : ) Gry

  SvaraRadera
 6. Johanna: Så rätt du har.. med ett undanrag, just nu har vi VINTER här i götet. Det snöar och är riktigt kallt. Ibland kan man nästan tro att hela jorden håller på att snurra sej själv uppånerpå eller nåt liknande. Fast visst har det snöat runt påsk förrut. Det bara känns så konstigt eftersom det varit höst hela vintern. Kram till dej.

  Grynoka: Hejsan och välkommen. Du får snoka runt så mycket du har lust här. Tyvärr måste jag tala om att medelandet på gästboken försvann i hanteringen, men jag han läsa den iaf. Det vaar när jag ställde om så att den skulle publiceras direkt, och då puts väck var den.. precis som våren ;)

  SvaraRadera
 7. En riktigt vacker bild med det intensiva blå vattnet. Himmel och vatten harmoniera verkligen i din bild. Kan tänka mig hur fint det är där på våren/sommaren.

  SvaraRadera
 8. Erika: Tack, jag blev faktiskt glad själv när jag hittade denna bild. Här är underbart, botaniska har även sitt abboretum här. Och sen är det underbar bokskog som är så vackert på våren.

  SvaraRadera