Idag hyllar jag med flera Lill-Babs 70 år

Barbro Svensson har lämnat en del spår bland mina minnen, och om dem skriver jag här idag.

Bl.a hur jag från början trodde att hon var Alice Babs dotter eftersom jag fick för mej att hennes förnamn var Lill och efternamnet var Babs. Ja, ja… inte rätt nånstans, men logiken var det väl inget fel på, och Lill-Babs skrattade då jag berättade det för henne vid senare tillfälle.
Jag minns också min första ungdomskärlek; när jag vid en tjejträff möts av mina retsamma tjejkompisars sång "Är du kär i mej ännu Clas-Göran" då de alla funnit ut att jag hade jag fattat tycke för en av grannbyns "pöjkar" vid namn… just det, Clas-Göran.

Senare fick jag den äran att färga, göra slingor och fixa Barbros hår, när hon då och då var i Göteborg och uppträdde. Det jag minns mest av detta var hur hon ställde sig och sopade hår, tvättade andra kunders hår m.m. när jag hade lite mycket att göra. Jag har många gånger fått höra att det är ju bara en del av hennes image att göra så, men när jag ser henne på Tv idag så kan jag säga att detta är inte en människa som gör sig till och jag minns många av hennes kloka ord och de roliga samtal vi hade, med många skratt. Många människor skulle behöva lära sig av hennes ödmjukhet, värme och glädje… men också tron på sig själv. Den sitter inte utan på den är genuin.

Glädjen och stoltheten var också stor när jag och kosmetologkollegan fick biljetter till första parkett av henne på Trädgårdsföreningen. Däremot blev det en smärtsam upplevelse för Lill-Babs. Vi hade ju lärt känna Barbro och vi hade skojat mycket men här tänkte vi oss inte riktigt för; av någon anledning (minns inte riktigt varför, men det var om något som hon berättat) så bestämde vi oss för att ge henne en kaktus . Och mitt under framträdandet räcker vi fram den, inslagen i sitt papper och du kan ju tänka dej hur det kändes då hon böjer sig ner och grabbar tag i den. Men inte med en min visar hon, eller kommer av sig i sin sång att handen just stuckits av "tusen nålar"

Till Barbro Svensson som inte är gammal men levt en himla lång tid, inte bara i sitt privata utan också som artist vill jag idag ge ovanstående blomma från grekland… det kanske inte är världens vackraste men den är liksom fylld av solsken som kompensation för taggarna. Och inte minst som tack för de solstrålar Barbro själv sprider runt sig...


~~~~~* * * ~~~~~
"Börja tänka och agera som en vinnare -
Om vi tror på oss själva, så tror andra också på oss"


2 kommentarer:

  1. Hej ! tycker du har skrivit så fint om hene,så längre jag kan minas har hon altid varit enkel person.Käner inte hene på sama set som du men, man kan se på hene att hon är ingen DIVA som många andra artister gör sig till.Har set programet när dem firar hene.Kram Dadda

    SvaraRadera
  2. Dadda: Hejsan, Jag känner inte henne mer än som kund en gång i tiden, men där jag jobbade hade jag en hel del kändisar som kunder och Lill-Babs tillhörde min absoluta favorit. Det fanns de som var riktiga stroppar och det fanns de som var hypernervösa och så fanns det den underbart roliga Laila Westersund. Till en av de ödmjuka hörde även Hagge Geigert.

    Idag jobbar min son som kock och träffar de mer aktuella kändisarna av idag... och även där finns det skillnad på folk och fä. Det är inte alltid dem man tror är de trevliga som är trevliga utanför rampljuset.

    SvaraRadera