Göteborgs stadsvapen

Tydligen har göteborgs söta lilla lejon granskats så noga att någon har stött sig på det som lejonet visar mellan benen... så nu diskuteras det att denna lilla kroppsdel måste tas bort. Min undran är ju givetvis... ska vi ta bort de två utstickande bröstdelarna på de kvinnliga statyerna också?
Ja ursäkta mej, men det här kallar jag trams på hög nivå... vill du också se vad lejonet har stående mellan benen så klicka här
Svara sen på om du tycker det är stötande eller inte... Jag hade inte ens lagt märke till det förrän det påtalades på tv4:s lokaltv

8 kommentarer:

 1. Ja, har man inte bättre saker för sig så är det ju deras problem tycker i allafall jag. Könsstympning är ju förbjudet i svensk lag vad jag vet *fniss*.
  Längesedan jag var in här o läste men alltid lika härlig läsning som vanligt. Våren har kommit till Kungälv oxå även om det blandades med lite snö igår. Plockade årets första tussilago idag - härligt!
  Slottsskogen är jättevacker men när man bor på landet åker man sällan in till stan för att gå i skogen, blir liksom lite bakvänt.

  SvaraRadera
 2. även hit till norr (Stenungsund) har våren kommit!!(fniss,fniss!!)

  Det är inte klokt vad folk kan reta sej på ... men de har väl inget annat för sej kan jag tro än att gå o leta upp saker så de har ngt. att gnälla över !!! Stackars "krakar , de skulle börja me lite hantverk,tex... så slapp de gnälla... då mår man ju bra i ställe!!! kram till Dej o ha en riktigt go´dag!

  SvaraRadera
 3. Har man inte bättre saker och lägga sin energi, på så kan man lika gärna slå igen glappkontakten.

  Finns mycket trams-idiotier i samhället. Varför blir man aldrig förvånad längre. Därför att dom som bestämmer och styr är en samling iq-befriade små individer som inte kan kläcka något med intelligensinslag.

  SvaraRadera
 4. Maloppa, Elle och Erika: precis som jag trodde, så höll ni med mej... tur det *fniss* Ska bli intressant och se om nån inte håller med....

  SvaraRadera
 5. Hannele: Ja du.....

  SvaraRadera
 6. Satt och sökte på vårt stadsvapen och kom därför in på denna gamla debatt. I mitt föräldrahem har de en kartbok där det finns ett tryck av en karta över sverige från 1300-eller 1400-talet. Kartan är mycket vackert utsmyckad med alla länens symboler och kyrkor utmålade. Nu råkar det också vara så att här sitter vårt kära göteborgslejon som ju härstammar från Folkungarna. För det första är han vänd åt höger vilket också under årens lopp blivit fel då han nu är vänd åt vänster vilket är en symboliserar flykt istället för kamp. Det roligaste är dock att han inte har något könsorgan. Personligen är jag mer nyfiken på vem som satte dit det och varför!
  /Susanne

  SvaraRadera
 7. Hej Susanne och tack för denna kuriosa, nu blev jag liksom du nyfiken på vem som satte dit snoppen. Det där med flykt och kamp var helt nytt för mig så nu ska jag googla vidare på det.
  /marlene

  SvaraRadera