Trodde jag ja.... vad du trodde vet jag inte

Men inte sjuttan kunde jag hålla mej härifrån inte... Så därför kopierar jag senaste inlägget från ateljen här. Detta är ju liksom hemma för mej, där jag skriver lite mer än i ateljen.

Så, så får det bli, här kommer min längtan jag skrev om i ateljen i repris -

"Ibland kan jag längta tillbaka…
till den tid då
Gerda-Thyra och jag gjorde allt tillsammans, bl.a. sydde vi påspåsar och tehuvar som vi sålde runt om i stan, men framför allt tog vi promenader och letade efter intressanta tyger och applikationer till dessa, och sedan satt vi tillsammans och ritade och spånade, ibland flippade vi ut rejält i våra kreationer men vi hade otroligt roligt tillsammans. Här är ett axplock av dem som mitt bidrag till tisdagstemats " Längtan"

Nu undrar vi båda två om dessa påspåsars tid är över, själva kan vi inte klara oss utan och inte längtar jag tillbaka till den tid då plastpåsarna välde ut ur lådor och skåp. Visst finns det moderna plastbehållare att ha under diskbänken men nog tycker jag att en påspåse är roligare, som även fyller sin funktion som en dekorativ färgklick i köket, och det går nästan i hur många plastkassar som helst i denna tygkorv. Hur har du det med dina påsar, använder du påspåse att förvara dom i, eller vad använder du ? "

Jaja, dagens citat kanske inte var det mest orginella, men väl så passande, eller?


~~~~~~~~~

Borta bra men hemma bäst
och
Det är aldrig försent att ångra sig

, , , , , , , ,

4 kommentarer:

 1. Längtan kan vara så mycket och jag kan förstå dig att du ser tillbaka och blir nostalgisk:-)
  Som du gjort förut i ditt liv har jag oxså fixat o trixat med nål och tråd, tyger och allt som man kan göra med sina händer..Visst kan längtan ta mig oxså tillbaka till de där rolmysiga timmarna:-)
  Ha de bäst kram

  SvaraRadera
 2. Vilken mysig blogg jag råkade ramla in på! :-D

  FRIDENS LILJOR.

  SvaraRadera
 3. Pia-Lotta: undrar om det har med åren att göra att man blir mer nostalgisk... för sammtidigt minns jag ju vilken röra det var när vi höll på som värst i med dess påspåsar som såldes i plenty till affärer här i göteborg.

  Rana: vad gulligt du skriver, tack

  SvaraRadera
 4. Oja, längtan kan vara så mycket för jag skrev just ett inlägg hos mig om hästar. Många fina påsar, ska fundera lite på en till mig själv. Tack för att du var inom min blogg.

  SvaraRadera