Tisdagstema - Last


Så passeligt idag landade min lilla kyckling och med sig i "lasten" hade den en liten kompis, just den där lilla med änglavingarna som jag så gärna också ville ha. Så vad kan väl passa bättre än en bild på de båda till tisdagstemats - last, som kom flygande ända från Vera's Vrå... trotsande både regn och blåst. Och här sitter jag alltså... en nöjd, lycklig liten hönsmamma. Dom är så söta och mjuka precis som riktiga dunbollar.

Denna hönsmamma har inte så många minnen från tiden då hon gick i kindergarten (som förskola hette då) bara några tre stycken. Men någonstans i bakhuvudet visste jag att det sjöngs en liten sång som jag älskade och kunde väl nynna den lite smått inom mej... men inte mer.

Så en dag när jag inskolade min son på Montesoris förskola och det blir dags för sångstund, så tåras nästan mina ögon.... det är ju den, just den sången som jag inte hört på så många år men ändå funnits i mitt hjärta; *sjunger* Det var en kyckling som hette Gullefjun... hon ville ge sej ut på promenaaaad, och solen glittrade och gräset lockade nannana na nanna nnna naaaaa.

Okey... du kan ta bort händerna för öronen nu... jag ville bara tala om att jag bliiiir så lycklig när jag ser Lilla Gullefjun trippande ut genom hönsgårsnätet för att upptäcka världen utanför.~~~~~~~~~~~
Den som inte känner på stängda dörrar kan bli inlåst i ett olåst rum


, , blogginfo

13 kommentarer:

 1. Gaaaah... blir smått galen på denna Gullefjunsvisa efter tre barn på dagis. Fast nu slipper jag den :)

  Gulliga gullefjunar du fått med posten.

  SvaraRadera
 2. Himlans gullig tolkning av dagens tema. Söt små kycklingar också.

  SvaraRadera
 3. Vilken söt last den blev man glad i sinnet av...nynnar vidare på gullefjunslåten:)

  SvaraRadera
 4. Söta kycklingar och söt tolkning.:-)

  SvaraRadera
 5. Så gulliga små skyddslingar.. verkligen:-)
  Ha de skoj med alla dina aktiviteter som jag tror är många..

  SvaraRadera
 6. oj oj oj så söta små varelser... och en har liten mössa på sig också, så den inte skulle frysa om öronen när den flög hem till "mamma Marlene"....
  Hur stora är de? Jag får komma bort och titta på dem snart!

  Har varit på bokrea och försett mig med nya läsupplevelser! Köpte 6 böcker, tror jag att det var... Har problem med vilken bok jag ska börja läsa... du vet ju hur velig jag kan bli när jag får för många valmöjliheter!

  SvaraRadera
 7. Hej :) Ja, jag har fått hjärtat :) Det kom igår. Skrev en kommentar till dig om det i morse, men jag hittar inte den :( Vet ej var jag la den hos dig, tydligen ingenstans... hmm... Inget går som det ska idag. Tack så jättemycket för hjärtat iallafall. Det är superfint. Och tack för det söta brevet till och det fina gemet. Min pojkvän tyckte gemet var jättecoolt :) Vad har du stoppat hjärtat med? *Nyfiken* TACK ÄN EN GÅNG :) kram johanna

  SvaraRadera
 8. Vilken underbart söt tolkning av temat!
  Kram Randi

  SvaraRadera
 9. hmmmm kan inte sången och kan inte nynna den...
  däremot nynnar jag Dionisiou som jag just nu lyssnar på grekisk e-radio!

  "Den som inte känner på stängda dörrar kan bli inlåst i ett olåst rum"
  JAP! så är vi ju mer eller mindre allihoppa :-)

  kramisar till alla här...

  SvaraRadera
 10. Så söta :-)

  Dax för påskpynt snart!

  SvaraRadera
 11. Allihop: Tack söta för kommentarer, både till dej som nynnade med och inte, beroende på olika faktorer *ler*

  Angående kycklingarna så önskar jag nästan ni kunde känna hur underbart mjuka dom är... om ni är tillräcligt nyfikna så kan ni ju ta er in till Veras vrå och beställa... obs, jag känner henne inte och jag får ingen provision *fniss* vill bara dela med mej av det underbara kycklingdunskänslan. Kramnalle släng dej i väggen.

  Visst borde vi öppna fler dörrar i vårt liv, ofta står dom nästan lite på glänt om man bara tittar efter...

  *Kramar om er alla*

  SvaraRadera
 12. När jag läser dig nynna på gulle fjun...tänker jag på filmen Strul :-)
  Söta små höns o kyckling "blollar
  Ha en bra onsdag//Anna-Carin

  SvaraRadera