På tal om vår... och ordning på torpet

Det måste vara våren som är i antågande... för det slår aldrig fel, jag får ett slags städanfall varje gång. Förra veckan (fast det kanske berodde mest på att jag inte stod ut annars) så började jag röja. Meningen var att komma igång med keramik igen (massor av idéer och planer som bara sitter i skallen blir man trött av)

I vilket fall som helst är jag bara sån att det måste var ordning för att jag ska kunna komma igång; t.ex städar jag alltid diskbänken innan jag kan laga mat, och nu var det garderobernas tur, där jag förvarar lera, trådslöjd och tyger, garner och en sista för allt annat bra-och-ha-sparat. Men det hade liksom blivit blandat ihop och en villervalla utan dess like. Så jag började med keramikförvaringen och sedan bara fortsatte det... tygerna tog längst tid (ja just det, har ju en kista oxå och ett annat skåp) Det tog 3 dagar men till slut... phu... inte en pryl på fel ställe, varenda liten tyglapp på plats, varenda liten spets och trådrulle och garner sorterade i färg och material.

Va? frågade du om jag slängde nåt? Jaaaa då... men det mesta fick ändå plats när det väl blev tillrättalagt. Men visst, slängde jag, så nu får jag plats med benen under symaskinen.

Kom jag igång med keramiken nu då? Nä, jag bara njöt, gick omkring och öppnade garderoberna och bara.... njöt. Sen tittade jag lite i de mindre lådorna på spetsar och på smålappar. Tog fram dem då och då och satt med den i sängen och plockade med tygbitarna... sen var det slut på ordningen, för här skulle sys... det blev en nåldyna till mej själv... men det blev också några till för den som vill ha.
Är du nyfiken så får du titta in i ateljén.


Lite annat blev det också men det visar jag kanske en annan gång.

ps. Haha, fnissade lätt när jag såg fotona jag tagit, min man fick köpa en ny sprätt åt mej häromdagen för jag kunde omöjligt hitta min och jag har letat. Och så där på fotot hittade jag den. Där låg den ju... bland trådrullarna, ja du ser, hur snabbt saker kan förflytta sig till oanade platser - dom é lá för goá de där små trollen ds.11 kommentarer:

 1. Nä, men du är ju extra gullig du.:-)

  Du ser ju själv. Nu har du ju gjort en fin nåldyna också.

  Puss och kram

  SvaraRadera
 2. Visst är det härligt med ordning och reda i skåpen,jag får också röja undan i mina :)

  Ha det bra // Anna-Carin

  SvaraRadera
 3. Oj,oj... jag skulle behöva låna dej en dag ...*L* Kram!!

  SvaraRadera
 4. vilka skattskåp, lite har jag röjt här också, men är ju inte klar

  SvaraRadera
 5. hej. vad du varit duktig städat i denna vackra dag,,,inte dåligt alls ja du är ju inte precis utan grejor att göra sker av fnissa lite,,ja de där "lånarna " de far ikring med ens saker så man blir tokig i bland det var för väl du hittade din sprätt den rätta alltså men pass nu din nya den lånar di snart med annars...

  SvaraRadera
 6. Det är nog vårnojan som satt in. Här röjer jag också, men mer bland krukor och pottor än tyger.
  Söt nåldyna.
  Hälsar
  Birgitta

  SvaraRadera
 7. Javisst är det härligt att städa och få fint i lådor och skåp. Nåldynorna blev jättefina, det lät spännande det där med korten. Hoppas att du får en fin alla hjärtans dag, kramar

  SvaraRadera
 8. Hehe känner igen det där att man måste städa INNAN man gör något :) Man kanske skapar ett lugn inför skapandet genom att göra så? Eller vad tror du?

  SvaraRadera
 9. Anna-Karin: Skynda dej innan solens strålar gör att vi hellre är ute. För nu kommer våren med stormsteg... klart jag ska ha en bra dag, önskar dej detsamma

  Elle: haha... du skulle nog ångra dej, jag är lika bra på at skapa oreda igen. Kamar till dej oxå

  Hannele: Jo du, det tar tid... men skönt när det är gjort, det gäller bara att veta vart man ska börja.

  Fjonkan: Så rätt du har, tydligen gillar dom att lägga sprätten bland trådrullarna för idag hittade jag den nya röda där ocå... Undrar om dom kanske sitter och tar småbitar av tråden till att lappa och laga sina kläder...

  Birgitta: tackar tackar... låter underbart att röja ute i vårsolen istället. Här ska väl dras ett varv på balkongen men jag väntar på lite mer värme. Gillar att slabba och ha mej med vatten så ett ljumt vårregn är vad jag nu väntar på.

  Zanna: önskar dej detsamma och tackar för berömmet. Aha, tog ett tag innan jag förstod vad du menade med kortet... sen förstod jag: ATC-kortet i ateljén. Ja, det är spännande.

  Marika: Kanske är det så... Kul att höra att andra är likadana, tyvärr är mina barn tvärsemot. Men jag tror att alla oavslutade saker i livet på något sätt hänger kvar och stressar eller tynger en mentalt. Så en uppröjning mellan varven blir man lugn och mår man bra av.

  En alla-hjärtan-dagskram till er alla

  SvaraRadera
 10. Fin nål dyna...tänk den som kunde sy!
  Hoppas du får en trevlig Alla Hjärtans Dag!
  Kram

  SvaraRadera
 11. Alle: Tack detsamma önskar jag dej, solen lyser ju på oss så visst borde den vara bra. Det är inget svårt att sy men det är väl som med det mesta... lätt när man väl kan det, Du kan säker nåt jag inte kan.

  SvaraRadera