Men hallå människa - Är vi inte människor!!!????

Kate O’Beirne är trött på kvinnor som gör världen sämre, kvinnor som ser ”könsdiskriminering” på varje kontor, i varje klassrum...

Kvinnor som snyftar att mödrar som stannar hemma med sina barn kastar bort sina liv, att fädren kan väljas bort och att äktenskapet är ett förtryckande redskap att hålla kvinnor nere.

Kvinnor som skriker ”sexism” därför att det inte finns tillräckligt många kvinnliga brandmän som gör dessa farliga, krävande arbeten som räddar liv.

Drivna av sina förföljelsefantasier har moderna feminister ropat efter radikala sociala konstruktioner med avsikt att eliminera alla skillnader mellan könen. De insisterar på att varje könsskillnad är ett
resultat av social konstruktion, inte biologi.

Så de vill att pojkar och män omprogrammeras och behandlas för sin ”patologi”.

Ovan är ett utdrag och en fri översättning av framsidan på boken ”Women who make the world worse” Du kan läsa hela genom att klicka på bilden här till höger.

Liza Marklund och Lotta Snickare i sin tur verkar vara trötta på det mansdominerade samhället, och på kvinnor som inte fattat att de blivit lurade.

I första stycket av inledningen till deras bok ’Det finns en särskild plats i helvetet för kvinnor som inte hjälper varandra’ skriver de ”Kvinnor behandlas som andra klassens varelser i Sverige idag. Vi har sämre möjligheter än män på nästan alla områden i alla områden i livet”.
Lite längre fram kan man läsa ”Först och främst finns det inget magiskt, naturligt eller gudasänt över vårt ojämställda samhälle. Det är resultatet av traditioner, fördomar och politiska beslut”.

Jaha, och…! Borde inte kvinnor som inte hjälper män (endast på grund av att de just är män) också ha en särskild plats i helvetet?

Vad är jag då trött på… allt prat om feminismens vara eller icke vara. Det finns så många ytterligheter och förgreningar på båda håll att det är fullständigt omöjligt att säga vad feminism är eller inte är. Allt från dem som verkligen anser att den enda skillnaden sitter i skrevet till dem som är så underkuvade att de inte kan göra något utan en mans hjälp och fnittrande tappar all sans och förnuft så snart en karl tittar på dom.

Vi överöses dagligen med diskussioner om feminism, som t.ex könskvotering på arbetsmarknaden. I skolan förfasar man sig över pojken som hellre leker med tjejer och flickorna som aldrig är med och spelar fotboll… men hallå, är vi inte människor, med olika förutsättningar, begåvningar och fallenheter, antingen vi är behäftade med snopp eller snipa mellan benen. Det är väl ändå inte där förmågan eller intresset sitter (eller kanske… eftersom pojkar numera ska sitta ner när dom kissar)

Låt var och en göra det den är bäst på, eller finner mest intresse av… oavsett kön.

Jag skulle ju kunna säga att eftersom jag är kvinna är jag feminist (skulle kanske verka konstigt om jag sa motsatsen) Men se… det ställer jag inte upp på, för jag tror inte på ett könsneutralt samhälle, ej heller är jag manshatare (herregud, det skulle innebära att jag hatade mina söner, min far, min bror osv).

Däremot är jag människa… en kvinnlig sådan. Framförallt är jag människa… som är trött på all form av förtryck, vare sig det är förtryck mot kvinnor, barn, män eller… ja, just det… människor. För givetvis ska kvinnor kunna röra sig på gatan även när det är mörkt utan att bli våldtagna… men det ska även en svart man kunna göra utan att bli nedslagen.

Inom arbetsmarknaden är det ungefär detsamma. Givetvis om en kvinna som söker ett jobb är mer lämpad än mannen som söker så ska kvinnan ha det och till samma lön som en eventuell man skulle ha haft. Ser du någon skillnad i om det är en mörkhyad eller vit man som söker samma arbete? Jag gör det inte.

Helt klart ska en man få vara hemma hos sina barn om han så önskar… men inte för att en regering bestämt det, inte heller för att han råkar vara färgad och hans fru vit och den ende som har möjlighet till arbete.

Tänk om vi alla istället hjälpte och stöttade varandra till ett samhälle utan förtryck och dessa starka kvinnosakskvinnor (gäller även alla nyfeministiska män) lade sin energi på att vi alla som människor hade lika värde och lika möjligheter istället för att försöka trycka ner männen och göra dem till kvinnor och vise versa. Ett samhälle där vi alla är vinnare.

Förtrycket har gått bra långt när vi ska stöpa alla i en form… sudda ut alla skillnader, Det är ju just i skillnaderna styrkan sitter… just där kan vi lära av varandra och just där kan vi stötta varandra att bli ännu bättre, man som kvinna, flicka som pojke, människa som människa.

Personligen är jag som sagt kvinna. Med många kvinnliga egenskaper och intressen… Men bara för att jag själv valt det. Men när det kniper kan jag både byta däck på bilen och laga en elektrisk sladd, men jag kan säga att jag väldigt gärna överlåter detta åt min man … han är faktiskt starkare än mig och har också trots större händer en förmåga att göra pillejobb där mina fingrar snottrar ihop sig.

Inte är jag så pimpinett att jag blir till mig i trasorna när en främmande man visslar efter mig på gatan, fast inte tar jag det som en förolämpning heller. Jag uppskattar en hjälpande hand som håller upp dörren för mig; skulle själv göra likadant även om det var en man som kom med händerna fulla. Och visst tycker jag om att liksom bli omhändertagen och beskyddad av min man… och jag tror att han föredrar att bli ompysslad av mig med de kvinnliga egenskaper jag har.

Sedan är jag också mamma och har valt att vara hemma med mina barn i alla år. Visst skulle vi ha tjänat betydligt mer pengar om jag fortsatt med min firma. Men det valet existerade inte i min värld. Hade jag här förnekat min man att vara lika mycket med barnen vore det ju att förtrycka honom… men vi delade på det. Sedan finns det ju män som lika gärna vill vara hemma med barnen som kvinnan, ja då får man väl kompromissa, eller?

Med detta sagt… vill jag förtydliga att min inställning till våld och förtryck vare sig det är våld eller förtryck av eller mot, män eller kvinnor (oavsett ålder) är att det givetvis måste bekämpas, men det är inte samma sak som att vi ska neutralisera könen. Det är en fråga om mänsklighet… inte jämlikhet.

Borde inte den kvinnliga näven knytas i kamp för mänskliga rättigheter och har inte den allmänne feministen missförstått ordet jämlikhet och istället menat mänsklighet? Det tycker i alla fall jag.

På tal om det… det kostar 5 kronor att besöka damernas på centralstationen, undrar om det kostar lika mycket på herrarnas? Och är det väsentligt?


Det mesta går att sudda ut – med jämförelser

12 kommentarer:

 1. Jag är ingen feminist och hatar inte män.

  Hatar bara detta evinnerliga mans- och kvinnosnack. Allt blir så snedvridet jämt. Vi är ju bara människor, både kvinnor och män.

  SvaraRadera
 2. Jo du mitt Trolltyg det var inget litet stycke. Jag haar läst allt, men jag tror det skulle vara bättre om du delade upp det som jag sagan med ett fortsättning följer. Jag håller med dig i vad du skriver och tycker det var utomordenligt bra skrivet.Finns väl något jag skulle kunna kommentera och diskutera i det, alltså inte säga emot.
  Vad väntar du dig egentligen få för kommentare på detta?
  Det där med att betala på toa. Urinoarer försvinnner mer och mer så män får också betala! Det där att en karl ska sitta ner är dt dock så att det finns många män som inte kan tömma blåsan ordentligt sittande!
  Eftersom det var ett så långt inslag har jag tagit migfriheten att ge en lång kommentar. Kram, puss mitt trolltyg! Hälsningar från far!

  SvaraRadera
 3. Inte helt enkelt detta, många överdriver, men det fiss forfarande onödig särbehandlig..

  säger
  en osynlig 50+
  (för det blir kvinnor vid den åldern)

  SvaraRadera
 4. P.S.
  Mulltoaletterna funkar bara sittandes :)

  SvaraRadera
 5. Sanna ord! Har du läst "Under det rosa täcket" av Nina Björk? Hon beskriver den sorts feminism jag kan ställa upp på, där det främst handlar om att varje individ ska få vara sig själv oavsett kön.

  SvaraRadera
 6. Ett helt fantastisk bra inlägg du har gjort.Fördomar/förtryck finns och har alltid funnits.Feminister (fanatiska sådana) är som dom är, som tror att alla män ser dom som sexobjekt i vart och varannat hörn av deras vardag osv.

  Valde också att vara hemma när barnen var små. Pengar är inte allt utifrån hur jag ser på begreppet pengar.

  När enstaka män väljer att vara hemma med barnen istället för mamman. Varför är det då så många som lägger pannan i djupa veck och undrar om det slagit slint på den mannen. Det är fördomar så det dånar lång väg.

  Förr var det så att hon skulle vara hemma och mannen jobba. Men i dagens samhälle är det fritt att välja. Varför är då så många trångsynta i sitt tankesätt?

  Har skrivit och raderat och börjat om igen, men detta får duga. Får inte till det som jag tänkt mig. Hjärnan vill inte alltid det jag vill i form av ord. :)

  SvaraRadera
 7. Kloka ord från en klok människa. Det du säger är så sant så sant. Publicera! Ha en fin helg, kramar.

  SvaraRadera
 8. Jag hoppade över inlägget idag. För jag "tryckte igång" Leonard Cohens "Take this waltz" och nu sitter jag här och låter tårarna rinna. Han sjunger sig alltid djupt in i min själ och mitt hjärta. Men jag har inte lyssnat på honom på "evigheter". Därav min otroligt starka reaktion idag. Kramar...

  SvaraRadera
 9. Riktigt bra skrivet, du satte nästan ord på mina tankar!
  så skönt att äntligen någon skriver om det här!
  Jag håller med dig till 100%!
  Hoppas verkligen att alla feminister i landet läser det här och kanske får sig en tankeställare!

  Hoppas allt är bra med dig annars, tänkte på dig här idag när jag var på jobbet :)

  Kram Malin

  SvaraRadera
 10. Åhh ja vi är ju människor allihop och man måste få bestämma hur man vill leva sitt liv så gott det går är utled på detta malande om jämlikhet olikhet och utplånande av kön kanske bäst att ingen hade någonting mellan benen utan alla såg samma ut och barn gick man till Ica eller Konsum och inköpte efter senaste årsmodell. Men då skulle de väl malas om något annat
  Ja knyt näven för mänskliga rättigheter i hela världen där har vi något att ta fasta på men din sista mening den belyser verkligen problemet hahah skratta åt det faktiskt ja är det väsentligt kan man fråga sig??? Följdfråga är det rent på herrarnas toa då?Näe so jag sa likadana skulle vi vara mellan benen så löste vi många förtretligheter...

  SvaraRadera
 11. På min danskurs är killar mest eftersökta :)

  SvaraRadera
 12. Jaha... datorn klarade tydligen inte detta långa inlägg, inte magen heller. Men nu så kan jag väl iaf få iväg några rader till svar åt alla söta kommentarer.
  Jag är såå glad och jag speciellt när jag ser att ni läst ordentligt.

  Jag är inngen skrivare av stora mått, utan skriver mest som det faller sej önskar nog att jag kunde) men detta var liksom viktigt för mej och då blir jag ju speciellt glad att se att så många håller med.

  Nina: Visst är det så och trodde absolut inte du var någon manshatare *blink*

  Smeden: Och så har vi ju nu gjort, diskuterat ämnet alltså...

  Hannele: Jag ser dej, jag ser dej fast lite dimmigt kanske *fniss* Jo visst finns det onödig särbehandlng, men även dessa handlar ju om re mänsklighet tycker jag. Mulltoa kanske är bra för feminister då *haha*

  Scaniatjejen: Tack för tipset, har kollat lite på henne. Och visst kan jag oxå hålla med en del feminism, men det var när jag verkligen börja tänka efter som jag insåg att den feminismen egentligen handlar om ren mänsklig självklarhet. Och om alla andra kallar det feminism så går man liksom dom stora feministerna till mötes. Därav att jag skrev inlägget.

  Erika: Tack, tyckte nog dina ord blev bra (du tror väl inte det var lättare för mej att göra inläggat (hallå var är den där skrivar-kursen och retorikkursen jag borde tagit för en maaaaasssssa år sedan. Fast det är klart, om vi varit duktiga på det så kanske vi inte varit hemma med våra barn och kanske fått stora journalistprisit eller nåt annat... *tihi*

  Zanna: Tack gulle dej... jag har ju publicerat, HÄR. Nån mer stans vet jag inte och skulle nog inte heller våga. Fast det är klart om någon kommer hit och läser och vill publicera det i större sammanhang så säger jag varsegod och ler av stolthet.

  Malin: Nu är allt bra, speciellt när jag läser din kommentar... himöa tråkigt jobb du måste ha om du sitter och tänker på mej... eller? Oj, vad jag undrar vad du tänkte. Du,*viskar* det hoppas jag också att feministerna gör.

  Filifjonkan: Haha, lika söt som vanligt. Kan ju bara skratta och hålla med. Vi har 2 toa här hemma, vilken tror du är renast... den jag använder aller den andra. Och det kan jag säga "det är väsentligt" iaf för mej. *fnissar fortfarande

  Hannele igen: ingen danskurs för mej m.a.o

  SvaraRadera