Jag har inte visat dej min vinterväska...

för att jag inte lyckats ta någon bra bild... men nu börjar den bli sliten så jag var tvungen att skynda mej, och denna bild blev jag till slut nöjd med..

Den är sydd med lite blandat collage av knappar, tyger, skinnbitar och spets. Tyget till denna liksom låg och ropade på mej så snart jag kom in på Myrins en dag… jag bara älskade det, helt i mina färger. Sedan valde jag ett foder av linne, vilket är det mest underbara tyg att arbeta med.

Jag är lite allergisk mot väskor och därför gör jag dom helst själv för att passa mej och mina vanor… att ha hundra% ordning är en av dom vanorna (män skulle nog bli besvikna om dom tittade i min väska för det är inte vad dom tror).

Så denna väska är till bredden exakt för att få ner ett paraply i botten. En innerficka för plånbok, anteckningsbok och kamera. Innanför det yttre facket finns 2 små fack till, specialmåttade för mobil och hörsnäcka (lyssnar ofta på radion när jag är ute på promenader). Här förvaras lättillgängligt nycklar och annat som jag snabbt vill komma åt. Alla fickor har dessutom tryckknapp så inget trillar ut. Och massor av plats finns när det behövs.

Till sist, som jag sa… allergisk, för jag vill ha händerna fria så längden på axelremmen är sådan att jag även kan hänga den tvärs över huvudet.. när jag så känner för det.

Men nu verkar våren vara i antågande så det kanske snart är dags att hitta ett nytt tyg som ligger och ropar ”ta mej… ta mej…””Stanna upp ett tag inför molnens flykt”
Andra bloggar om: , , , , ,

9 kommentarer:

 1. Hej igen min vän!

  Väskan är underbar ... tycker också om att "inreda " mina "kassar" .. Någon väska har det inte blivit för mej ännu ... men är på gång ... men mina kassar har fickor runt om i fodret .. avsedda för allsköns saker...
  Ha en go´ofin dag trots det grå runt oss... Kram!

  SvaraRadera
 2. Snygg väska. Du kan så mycket du.
  Goa vännen. Kram Stina

  SvaraRadera
 3. Buenas Tardes! som vi säjer här i Spanien.

  Jo du Marlene det var en fin väska du har gjort.

  Sjäv så gillar jag inte att bära väska, jag tar med mej så lite som möjligt och använder fickorna till lagringsplats.

  Och du jag tycker mycket om dina små visdomsord på vägen.

  Kram från solvarma Irene

  SvaraRadera
 4. HAHAHAHA.....Jag tror jag skrattar ihjäl mig.....hänga väskan tvärs över huvudet...?????!!! Tur att du inte har lust med det så ofta, i alla fall inte när jag är med!! Fniss...och ett dubbelfniss....hihihi...

  SvaraRadera
 5. Elle: smart med såna kassar... säg till när du är färdig med väskan så jag kan komma och titta. Jasg lovar, jag har haft en fin dag... grå men fin ändå.
  Detsamma önskar jag dej.


  Stina: Tack

  Solvarma Irene: precis så är det, fickor är bäst, men inte alltid det finns tillräckligt sådana, dock har jag en flisjacka som har alla de fickor jag önskar. Men hur roligt är det att gå med den för jämnan, därav mitt väsksyande. Denna gång blev det inte något visdomsord, men kul att du gillar dom.

  G-T: Ja du, skratta på du, inte tycker jag ditt förslag (tvärsöver kroppen är sååå mycket bättre. Så det får stå kvar som det gör. Sluta fnittra nu och torka bort skrattårarna drån hakan.

  SvaraRadera
 6. Visst är det hemskt med väskor man måste "hålla i" hela tiden?!

  Fin väska du gjort!

  SvaraRadera
 7. Söt väska säkert bra för paraplyer men skorna då? får du ner dem med och allt det andra man skall släpa runt med,,:)

  SvaraRadera
 8. Nina: Tack, visst är det så... har annat att göra med mina händer, så egentligen är väl fickor det bästa, men ser ju inte alltid så roligt ut och då skule jag ju vara tvungen att sy alla jackor, kappor och dylikt oxå ;)

  Hannele: Tack min vän

  Fjonkan: Tack till dej oxå, jo då... det är det som är det fina i kråksången, väskan får plats med både skor, neccesär och allt det där andra man behöver ibland, men ser ändå inte tom t de gånger man inte vill ha allt med. En liten gåbortgåva och en blomst har oxå burits däri, men då fick skorna maka på sej.

  En hjärtekram till er alla, dagen till ära

  SvaraRadera