Av och till lyser solen över Göteborg

Vilket fick mej att tänka på då jag för några år sedan roade mej att skriva små haiku-dikter. En slags minidikt om naturen och består först av en rad med 5 stavelser, sedan 7 och avslutningsvis 5 igen. Själv stötte jag på det då jag medverkade på kronusets julmarknad där 2 män sålde en liten bok med sina dikter. Jag köpte och gav bort några så tyvärr har jag inte kvar att visa dej men på nätet kan man hitta många som skriver både vackra och roliga sådana . Mina tillhör inte kategorin bland de främsta men här följer en av mina egna som jag skrev en dag som denna…


”Sitter i solen,
Åh, jag ser knopparna ler
Blir det vår nu tro?”


Försök själv, det är inte så lätt som man tror, men samtidigt väldigt kul att göra när man ser saker i naturen som man vill dikta om.
Andra bloggar om: , , , , , ,

8 kommentarer:

 1. Hej Marlene: Söt liten dikt jag gillar med haiku har läst det som finns på biblioteket.Det lyser gult på rapsåkern solen har förtöjt på kyrktornet, det är en av mina favoriter..vet inte om stavelserna är som de ska men den finns i en av haikuböckerna. Och tror du solen kommer tillbaks? hoppas det för jag har döpt om Småland till Gråland.

  SvaraRadera
 2. Haiku är kul, det höll vi bland annat på med på mina skrivarkurser.

  SvaraRadera
 3. Har skrivit några Haiku. Lämnar en här som smakprov. Jag är inte bra på det men den duger.*skrattar* Hittade en sida på nätet hur man gick till väga med dom olika stavelserna.

  Bugar och tackar så mycket för mailet!

  Ögats sorgsna blick
  i min strupe andas in
  några blomblad dog.

  SvaraRadera
 4. Som alltid får jag bara med hälften, minnet är väl kort.
  Fin liten Haiku-dikt du skrivit.Tror också det blir vår snart. :)

  SvaraRadera
 5. Oj så härligt att få se lite vårbilder :)
  Själv får man stå ut med drivor av snö, och kallt.
  Dock så lyste solen igår när jag gick ut på min lunch en sväng,
  då värmde inom mig och jag fick tankar om vår :)
  Men det är ett tag kvar innan våren orkar komma sig ända hit upp.
  Hoppas allt är bra annars.
  Kram Malin

  SvaraRadera
 6. Anna-Carin:s kafferep12 februari, 2008 07:57

  Haiku var något nytt för mig.Dikten var fin,lika så fotografierna.
  Ha en bra dag // Anna-Carin

  SvaraRadera
 7. Filifjonkan: Söt var den dikten, även om jag inte fick ihop stavelserna... jo då, solen kommer nog, såsmåningom. Annars måste ju all historia och alla kartor skrivas om... Gråland... hihi, tokmaja som lyser upp hela småland

  Nina: som du kanske sett så har jag ju lyckats ta mej till den plats du var då.

  Erika: kul att du satte DIN haiku här... du får gärna ge mej fler när det passar.

  Malin: visst är det speciellt med våren när den kommer, även om det dröjer. men här nere är det faktiskt vår, men gråmulen sådan.
  Hoppas allt är bra med DEJ och att du trivs på arbetet.

  Anna-Carin: Tack... det finns massor av det på nätet, en del är jättebra, roliga, tänkvärda eller bara vackra. Det kluriga är det där med versformen, man får sitta och räkna om sör vissa ord har ibland fler eller mindre stavelser än man tror.

  SvaraRadera
 8. hihi, kul att du hittade till mej, fast den hade jag inte skrivit själv, fina bilder.

  SvaraRadera