Till Erika och dej som kommenterade i förra inlägget

Skriver svarskommentar som ett inlägg, eftersom det ger ytterligare förklaring till inlägget nedan.

Tack för dina vackra ord. När jag fotar så klickar jag på som rena papparazzin… och sen väljer jag ut det bästa i datorn; det är ju så jag lyckats få vissa bilder som jag inte ens såg vad jag tog på, som nyår och lisebergsgranen.

Denna gång testade jag bara att ta utan och med blixt och dessa två blev tydligen från samma vinkel, men så olika. Att de står på diskbänken är det som gör att det inte finns någon annan färg i bakgrunden. Väljer ibland att fota där då jag tycker det blir en härlig spegling under, av föremålet.
Fotona är redigerade i Paints
hop (tycker bättre om det än Photoshop, fast jag alternerar mellan dom två programmen) men bara själva bakgrunden för att ta bort alla repor som annars syns i diskbänken.

Nu kommer jag kanske inte använda någon av bilderna för foten är egentligen för liten. Det blev liksom bara det lilla kvar att göra fot på eftersom den från början bara skulle ha snuttebuttrar under till eftersom den skulle hänga. Nu är jag redan inne på en ny form av blomma, men denna gång har jag planerat in foten...

Sno ihop skrev jag inom parentes för att dels så snor man ju den tunna tråden runt den tjocka varv efter varv. I övrigt är det nog lite olika vad gäller att sno ihop. Ibland blir det verkligen så, ibland som med fatet var det inte så… och tog du dej en titt i mitt skåp skulle de se massor som är snott ihop till ett enda snutter *fniss*.

Och nej, detta är en ganka ny hantverksform för mej. Men jag började stort med hjälp av Gerda-Thyra med det fågelbord du ser på bilden, en gång i sommras. Sen fick jag väl inte riktigt till det förrän efter kulturnatta, då jag satt jämte och studerade den tjej som G-T gick på kurs hos. Men nu går det bra, bara fantasin inte flödar ut alltför mycket…det händer det med.
Försökte du föreställa dej mitt skåp med snutter och halvfärdiga projekt så kan du ju bara tänka hur det ser ut i min fantasidel av hjärnan. Den flödar över åt alla håll och jag har svårt att samla upp det, ett par hinkar på varsin sida om axlarna kanske skulle hjälpa eller...
Erika skrev: Båda två är precis lika fina. Så jag tycker du ska lägga upp båda. Dom är riktigt fina ska jag be att få tala om. Den till höger ser ut som den vore ändrad till gråskala i PhotoShop. Men det skrev du, är kameran med och utan blixt som gjorde dom lite olika.

Fatet under är lika fint gjort. Ãr det inte ett riktigt pillegöra? Tänk så mycket fint det går att göra om bara fantasin får flöda. Det är jag övertygad om att den gör hos dig!

När du skriver..."sno ihop en ljuslykta"...förmodar det ör så du gör *S* Det är nog något du gjort länge...annars snor man nog inte bara ihop så där rakt upp och ner. *S* Men oavsett så är det väldigt tjusigt!

"När man tänker nånting vänligt är det bra att tänka det högt."
Tack till dej som tänkte högt

Andra bloggar om: , , ,

2 kommentarer:

 1. Hej, och förlåt att jag inte skrivit..
  har uppdatarat nu iaf..
  jag förstod inte vad du menade att jag skulle lägga upp för bild och vart? :S
  Kram Malin

  Ps. Tack att du finns <3

  SvaraRadera
 2. Nu förstod jag vad du menade, ibland är det helt tomt i huvudet :P
  Har lagt upp den nu!

  hoppas du får en bra kväll.
  Kram

  SvaraRadera