Skulle ju kunna bli en tävling...

men icke sa Nicke denna gången. Däremot vill jag visa upp denna stickade bit som nu är färdig att sys ihop.


Vad det är får du se imorgon.

Men detta är i alla fall första gången jag har provat att sticka efter ett engelskt mönster, lite klurigt var det först... men så småningom så fattade jag att "purl" betydde avig och "knit" sa sej självt men det fanns mer klurigheter.
T.ex "M1, 1knit" fattade jag som att jag skulle öka 1 gång och sedan 1 m utan ökning. M.a.o när jag hade 15 m som skulle ökas varannan maska så blev det omöjligt att få det till 30 maskor. Men efter 3 upprepningar så kopplades det rätt i knoppen och jag hade rätt antal maskor till slut.

Och så fick jag lärt mej nåt annat också; att sticka loopar (fransar) igentligen skulle dom varit dubbla men eftersom jag använt annat garn fick det bli den enkla varianten. Och följa ett mönster till punkt och pricka har jag som vanligt inte för vana att göra. Men det blir ju faktiskt roligare så... då blir det min variant av det hela.

Så här är alltså det nästan färdiga resultatet... inte mycket för världen vá ? Hoppas du är lika nyfiken som jag och tittar in imorgon för att se hur det blir ihopmonterat . Klicka här för att se vad det blev.
Andra bloggar om: , , , ,

8 kommentarer:

 1. Hejsan! :)
  Ville bara skriva att jag gjort om lite på min blogg, kika gärna in :)
  Sen har jag även länkat till din sida, hoppas det är okej :D

  Kramar Malin

  http://skelleftebruden.blogg.se

  SvaraRadera
 2. tack för tipset :)
  o ja! det är verkligen lurigt med alla punkter ;)

  Du, en fråga..
  hur gör jag för att länka till ngn annan sida?
  för jag vet helt ärligt inte hur jag gjorde för att länka till dig.. :S jag kopierade typ in ngt och då var det du som kom upp som länk.. kan du hjälpa?

  /Malin

  SvaraRadera
 3. Det funkade med länen du hade i ett tidigare inlägg! :D
  tack så mkt för hjälpen! kika gärna in igen, ändrade lite på din länk ;)

  Du ska veta att kommentarerna från dig är guld värt, och ger mig kraft att orka kämpa-kämpa mot ett bättre och lyckligare liv!
  Du är viktig för mig.
  Kram Malin

  SvaraRadera
 4. Hejsan Jag har kliat mig i huvudet ett tag men jag kan verkligen inte komma på vad det ska bli. Nä jag hade nog inte fixat att sticka efter engelskt mönster. /linnea-maria

  SvaraRadera
 5. De är som ett annat språk stickengelskan, min dotter som bott i England fattar inte nått, men hon fattar å andra sidan inte när hon ser svenska mönster heller, men jag lilla mamma tror att hon kan allt så jag frågar och frågar.
  Tror nog att de ska bli...en liten väska att ha när man går bort )
  Ha de gott på dej,
  Eva.

  SvaraRadera
 6. Visst är det roligt med djurnamn att de kan heta något helt annat än vad de egentligen är.

  Nu har jag funderat lite över din stickning och vad det kan tänkas bli...kanske en väska, aftonväska? Eller en sjal, men det är den nog för lite för att vara. Det ska bli roligt att se sedan vad det blev.

  SvaraRadera
 7. Linnea-Maria: det var lite klurigt men till slut så kopplade det och det var ett ganska enkelt mönster i slutändan. En gång testade jag ett grekiskt mönster med hjälp av min man och det gick det med. Nu kan du iaf se vad det blev

  Eva och Charlotte: Så nästan rätt ni hade... och ändå inte

  SvaraRadera
 8. haha... jag är likadan och måste alltid göra lite egen variant på det mesta :)

  SvaraRadera