Är det vårkänslorna som kommit.. ?


Igår när jag avslutat lite beställningsjobb i trådslöjd och satt och småtittade på tv låg ju materialet framme. Då kunde jag ju lika gärna "sno" ihop en ljuslykta medans jag ändå var i farten. Halvvägs börjar jag vända och vrida lite på det hela så sitter jag där plötsligt med en tulpan. Sedan gav det sig själv, att den skulle stå på en fot istället för att hänga och de andra små detaljerna som kom till under skapandet.

Sedan skulle det ju fotas i vanlig ordning och det är ju ett kapitel för sej själv. För någon fotograf är jag inte... men det är tur man har digitalkamera så man bara klickar på och så plocka ut det man blir nöjd med.Nedan är ett avfotona som är nästan så lik den ovan att man kunde tro att jag bara redigerat den ena till gråskala, men tittar du på lågan så ser du att det inte är fallet. Den ljusare bilden är tagen med blixt vilket inte alls ger den samma värme men metallen är nog mer lik verkligheten.


Och när vårkänslorna ändå hade infunnit sej så var det väl lika bra att avsluta arbetet med trådfatet jag börjat med tidigare med de vackra blommorna på. Det har legat ett tag för jag ville testa att inte veva så mycket med den tunna tråden utan försöka få ihop det ändå uppe i överkanten. Så här blev resultatet... inte lika avkopplande som att sitta och veva, utan lite mer pust, stånk och stön men jag blev iaf nöjd med resultatet.~ Dammtussar kan vara bevis på att någon gjort något roligare ~


Andra bloggar om: , , , , , ,

9 kommentarer:

 1. Båda två är precis lika fina. Så jag tycker du ska lägga upp båda. Dom är riktigt fina ska jag be att få tala om. Den till höger ser ut som den vore ändrad till gråskala i PhotoShop Men det skrev du, är kameran med och utan blixt som gjorde dom lite olika.

  Fatet under är lika fint gjort. Är det inte ett riktigt pillegöra? Tänk så mycket fint det går att göra om bara fantasin får flöda. Det är jag övertygad om att den gör hos dig!

  När du skriver..."sno ihop en ljuslykta"...förmodar det är så du gör.*S* Det är nog något du gjort länge...annars sno man nog inte bara ihop så där rakt upp och ner. *S* Men oavsett så är det väldigt tjusigt!

  SvaraRadera
 2. Det lät som att det var världens enklaste, "sno" ihop just en bra liknelse(har provat lite luffarslöjd så jag vet).Det var verkligen tjusigt det du gjort runt det söta porslinsfatet skirt o fint.
  Bilderna du har tagit på ljuslyktan ser mer gammeldags ut med den gula´nyansen tycker jag.
  Ha det gott:-)
  Ulla-Bella

  SvaraRadera
 3. Så fina grejer du gjort! Svårt att förstå beskrivningar genom telefonledningen.... fniss
  Fatet blev riktigt fint... skirt och romantiskt som attan! Precis så där gammeldags som jag är så svag för! Ett riktigt sommarfat! Ser fram emot kaffe och liten kaka, på din balkong längre fram i vår!
  Lyktan är söt men behöver större fot, som du sa.
  Sno ihop.... fniss... det är väl just det vi gör, både du och jag, när vi sätter igång!
  Visst ja, du ville ha svar på blixt eller icke blixt:
  I just det här fallet MED blixt...annars är jag oftast inte så förtjust i blixt.
  Kram på dig och ha det så roligt på familjestrapatsen idag!

  SvaraRadera
 4. Sno ihop.. lätt för dig o säga.. "fniss" säger en som fuskar i trådslöjd.. Otroligt vacker tulpanlykta.. tycker nog att båda är fina, bilderna alltså, men jag avskyr att fota med blixt som tyvärr är nödvändigt ibland.. men faktist i detta fallet tycker jag nog den med blixt är bättre om du ska visa ditt alster. Fatet är otroligt vackert.. förstår inte riktigt hur man får till de där krullarna.. och hur man fäster det med fatet.. är ju nyfiken på att testa det mesta.=).. Ha en skön söndag, och kanske "snor" du ihop något mer fantastiskt alster.. Monica

  SvaraRadera
 5. Härliga trådarbeten du gör. har aldrig provat själv men det ser roligt ut.
  Tack för titten.
  Birgitta

  SvaraRadera
 6. Jättefina arbeten, lyktan är vacker. Ha en fin söndag, kram.

  SvaraRadera
 7. Alla: jag har svarit i ett nytt inlägg. men vill speciellt hälsa Birgitta välkommen till mitt krypin, hoppas du kommer tillbaks då och då, dörren står alltid på glänt.

  SvaraRadera
 8. Vilka fina saker :) Ljuslyktan är jättemysig och jag älskar gamla tallrikar :)

  SvaraRadera
 9. Jättesöt ljuslykta. Tycker att båda bilderna är jättefina tillsammans, kan du inte använda båda?

  Cathrine

  SvaraRadera